Shishica -> RE: Zdrava i lepa kosa (13.11.2012 9:34:02)
|
Posto mi je moju dugu kosu frizerka otfikarila oko 4. cm vise nego sto sam se i sama resila (usput, jedna strana je duza [sm=hudicek1.gif])..bacila sam se na istrazivanje oko toga kako da je sacuvam od pucanja, cvetanja i kako da je pustim sto pre.. Sada mi je jedno 5. prstiju ispod usiju i ne pipa ramena [sm=smiley13.gif] Podlozna je tome da se susi i puca, cak mi je malo napred i ostalo tog loseg..malo. Mama mi je kupila Orzene Beer sampon bez parabena. Silikone ne znam da li ima, ali mislim da jedan sastojak jeste silikon. Ima mnogo nekih extrakta.. hajde posto je kupila koristicu i danas operem kosu sa njim i iznenadim se jer mi je kosa skripala pod prstima, a to nisam dugo dozivela od nekog sampona, sto znaci da nije los. Drugo, imam neki balzam jeftin bez silikona i kratak mu spisak u sastavu, mislim da ni tih parabena nema, sa pantenolom je, Fani balzam sa pantenolom. I kupila sam jabukovo sirce koje posle balzama ispranog koristim. U 1.l vode stavim 1.dl sirceta, a mozete i 75.ml i sa tim isperem kosu. Dobro je za ciscenje od raznih kerefeka koje stavljamo na kosu, pa i same vode pune kamenca, jaca kosu, protiv peruti, hidrira kosu... danas sam prvi put to uradila, ne smrdi, a videcu da li kosa sija kada se osusi, jos je mokra [sm=smiley1.gif] Svaki drugi put pre pranja stavljacu na kosu maslinovo ulje ugrejano (na krajeve) i drzacu sto duze. Da brze raste ricinusovo ulje na teme pre pranja neko vreme drzati... Na krajeve bademovo ulje ugrejano na malo prosusenu kosu.. citala sam i ulje semenki grozdja i sargarepino, ruzino..i ttttt.. zavisi valjda i kakva je cija kosa i tako.. Da, da..sve cu to da radim samo da vratim kosu! [sm=smiley14.gif] Ono sto sam jos nasla kopajuci po netu je da su za decu odlicni i prirodni samponi Afroditini (probacu da nadjem i kupim za Emu), dobri su i za nas jer nemaju silikone i parabene i ne znam sta jos.. onda samponi za nas, Himalaya, EleMenta sampon-Menta Padej, Receptov za brzi rast, Biomelem.... Umesto sampona mozete kosu oprati nekad i umesajuci kasiku sode bikarbone sa 2. kasike vode (kao prirodni sampon). Popularan je Konjski sampon, ali se prica i nesto protiv njega s jedne strane.. Mnogi ga jako hvale, navodno cudesno raste kosa od njega i prirodan je, a vrlo skup i cini mi se da se razblazuje pa od 1.l dobijes 5. Tako sam razumela.. Eto, ako jos nekome nesto padne na pamet da kaze... dobro mi je doslo..ili komentar ako ima iskustva [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|