RE: Spermogram i spermokultura (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


jeca14 -> RE: Spermogram i spermokultura (18.4.2011 21:18:45)

Hvala na dobrodošlici. MM je pio antibiotike ali ipak sad smo odlučili da koristimo preparate na prirodnoj bazi i ovaj put smo uzeli preparate od Calivite, pa ćemo vidjeti rezultate. 




Suncicabg -> RE: Spermogram i spermokultura (19.4.2011 15:27:44)

Dobrodoslica i od mene [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kakvi su to preparati? Nisam cula za njih...
Pcelice kakvi su rezultati [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




jeca14 -> RE: Spermogram i spermokultura (19.4.2011 21:42:01)

Hvala lijepo. CaliVita se bavi proizvodnjom preparata na prirodnoj bazi kao dodatak ishrani. Urolog je preporučio nekoliko ovih preparata kao prirodni antibiotik i za poboljšanje spermograma jer on sumlja kao što sam rekla na te bakterije koje se ne mogu izolirati. Ako želiš ja ti mogu napisati tačno koje smo mi preparate uzeli, a imaš i njihov sajt calivita.com i (izabereš državu). Mm je odlučio da ne koriti Tamoxifen jer je ovaj urolog rekao da može imati i kontra dejstvo, a mi nismo uspjeli nigdje da nađemo mišljenje ili iskustvo nekoga ko je koristio Tamoxifen.




Suncicabg -> RE: Spermogram i spermokultura (20.4.2011 9:14:49)

Hvala na informaciji, pogledacu sajt [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




marija andrijana -> RE: Spermogram i spermokultura (20.4.2011 10:24:28)

Jeco, to je bas dobra informacija. Hvala.

Mm je juce bio kod urologa, pogledala je onaj ocajan spermogram i konstatovala da skupljamo papire za VTO. Kaze, da ovako mozemo u krug narednih nekoliko godina.
Posle mojih pitanja o dejstvu antibiotika i aspirina na spermogram i spermu uopste, dr nam je rekla da je moguce da su oni napravili to stanje (jer smo i mm i ja od januara na svako malo gripozni ili prehladjeni)
Ponovice nalaz za 6 nedelja, a svakako mu je dala i novu terapiju kao pripremu za VTO prexeed+klomifen+folna+vit e
Rekla je i da ujutru uzme maticni mlec.
Cilj je da se poradi na pokretljivosti, a to ce odraditi proxeed (kako dr kaze).

Zanimljivo... znate ono.. dok ne progovorite o problemu, niko ga i nema, a cim progovorite otkrijete da dosta ljudi oko vas ima slican ili isti problem. Tako je bilo i kod nas... i otkrijemo da su nase komsije imale jos goru stvar. On nije imao ni 1 jedini spermatozoid, a kamoli da prica o pokretljivosti. Broj 0! Saznali su za neku baku iz Bgd travarku, koja da cajeve i kapi za 2 meseca (oko 2000 din) i on super (spermici tu), tacnije - bebac je tu! Sad ima 6 meseci. Juce smo kontatkirali i tu baku i cena jeste ta, pita o konkretnom problemu, pita jel problem br ili pokretljivost ili i jedno i drugo i kaze ti da sutradan dodjes po mesavinu. Mismo zvali samo informativno, jer jos uvek verujemo u lekove prepisane od strane lekara, ali ako i ovo ne uspe, odosmo kod nadrilekara i kod tih travara - mozda priroda ipak da lek!
Ukoliko nekome treba kontak, poslacu na pp.




Ana RR -> RE: Spermogram i spermokultura (20.4.2011 10:27:31)

Marija, mm je klomifen dosta pomogao. To mu je bila prva terapija i sa 9 mil je popravio na 22 mil. Popravila se i pokretljivost. Navijam da uspe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Suncicabg -> RE: Spermogram i spermokultura (20.4.2011 10:33:33)

Joooj Marija skroz te razumem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Kod nas ako ne uspe vto, ici cu i kod baba i kod deda samo da se popravi spermogram[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




jeca14 -> RE: Spermogram i spermokultura (20.4.2011 14:33:28)

Marija Andrijana kad si već spomenula taj proxeed, ja bi nešto i o tome da kažem. Moje prijateljice sestra je oko 3 god. u braku bez djece, a razlog je loš spermogram, kaže da su kod njenog supruga nekada nalazi bili toliko loši skoro sve 0. Prije par mjeseci njenom suprugu je urolog propisao proxeed i on je popio dvije kutijie, da bi ona prije mjesec dana otišla kod gin. i ustanovila da je trudna. Lično sam se čula sa njom i ona kaže da ne zna kako se to uopšte desilo ali vjeruje da im je pomogao proxeed.
Mm ga nije za sad uzeo iz razloga da pokuša pomoću proizvoda Calivite da izbaci moguće bakterije iz organizma ali ako poslije ove terapije ne uspijemo sigurno ćemo uzeti taj proxeed.




Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (20.4.2011 16:54:25)

Uzela sam rezultate. Evo sta pise:
normalne forme 28 (>60%
abnormalne forne 72 (<40%
glava 22 (<30%
rep 50 (<20%
izgled beličast
zapremina ejakulata 2.4 (2-7
likvefakcija 2 (0-30
viskoznost smanjena
koagulacija da
ph 8.5 (7.2-7.8
br.spermat./mil 47.5 (20-250
br.spermat./vol 114 (>50
progresivno pokretnih 35 (>25%
pokretnih u mestu 5 (>10%
nepokretnih 60
leukocita 3-4 (do 15.
A u spermokulturi nema vise e.k. I enterokok, al se sad pojavila PSEUDOMONAS spp. Uzas.
A sta mislite o ovim vrednostima? Nisu bas najbolje.[sm=smiley13.gif]




marija andrijana -> RE: Spermogram i spermokultura (21.4.2011 9:11:24)

Lena, draga, sto se spermograma i pokretljivosti tice, kad bi mm imao takve brojeve ja bih bila jako srecna! NIsu najbolji, ali zadovoljava cim prelazi 20 (mislim na progresivne - one koji nama trebaju) [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A za pseudomonas bakteriju IMAS OVDE  i OVDE nekoliko korisnih informacija.


Anci, Sunci, Jeco .... Hvala! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Idemo ovu kombinaciju sa proxeedom i klomifenom (jeste tacno da ima produzeno dejsvo i kod muskih [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), a usput skupljamo papire za VTO.
Sunci, uspecemo! Nesto mora da uspe! ... a i nagrada za trud uvek sledi!
Trudimo se da zatrudnimo! heheheh Neko se sali sa tim, a vidi nas [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Cmok [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]




Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (21.4.2011 14:53:38)

Moja dr se buni sto mu je br.normalnih znatno manji od abnormalnih. Pisala sam ti na proxeedu, al aj da ponovim. Dobio je lekove za bakterije, pa da ponovi analize i onda kod urologa po dijagnozu i popravljanje spermograma (ako opet bude los). Samo sto dr nece da mi da uput za hsg dok on ne popravi spermogram.[sm=zmeden.gif]. Kaze ako se on popravi pa opet nista od bebca onda ja na analize. A ako se ne popravi? Valjda opet i ja moram na analize. Mm ima spermiće, pa moze nesto da se uradi. Jedino sto me nervira je to sto se sve nesto razvlači. Da nema ni jednog dobrog sp.pa da kazes tako mora, ovako dok postoji sansa da se nekako zabebi, necu ga ostaviti na miru [sm=hudicek.gif][sm=jezicek.gif].




marija andrijana -> RE: Spermogram i spermokultura (26.4.2011 9:47:56)

Lena,
Nije me bilo par dana...

Verovatno ti nije dao uput za HSG, zato sto hoce da te postedi, jer ukoliko se bakterije izlece, on ima solidan rezultat da bi moglo i prirodno da dodje do trudnoce.

Samo polako, bice sve ok. Jeste nam svima vreme najveci neprijatelj, ali ukoliko smo ne strpljive i to pravo vreme mozemo da zeznemo zbog nervoze.

Samo vi muckajte i iuzivajte jedno u drugom, pa se mozda i iznenadis i brze nego sto si mislila! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (3.5.2011 10:43:46)

Marija ja sam se tek sad "normalno"priključila, ima jos nekih spojeva gde varničim al'nadam se da će se i to brzo smiriti. Znam ja da se dr tome nada, ali ja se nadam vise nego dr. Sad, ko ce znati: mm vec 4,5 god.pije lekove za pritisak i to je nesto sto ce ga celog zivota pratiti (osim ako se ČUDO ne desi). Pa tako, da smo pravili bebu pre 6-7 godina uspeli bi 99% vrlo brzo, ali mi smo tada imali drugih problema pa smo morali da pricekamo sa bebom. Mm je morao na 4 operacije očiju, a posle svake operacije totalna anestizija uzima svoj danak. To ti je ono: jedno lečiš, drugo kvariš. Posle počne sve da se "kvari", pa je malo-malo bolestan, pa mu se pritisak povecao i onda ono najgore: lekovi, lekovi, lekovi............ I tako se pokvario spermogram [sm=smiley13.gif]. E onda ga jos napadnu dosadne ešerihija i enterokok, koju smo jedva izbacili iz spermokulture, pa se samo nadam da se nece opet pojaviti jer pocinjem da se nerviram svaki put kad mu dam antibiotik.... Epa sad sam sve udavila, verovatno je opet neki spoj izbio. Evo par smeska da se oraspolozimo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. Istorija je uzasna, nikad je nisam volela, ni u skoli. Biće bolje, pa zato ne volim da se osvrćem puno u-nazad. Pozdrav[sm=jezicek.gif].




Nella79 -> RE: Spermogram i spermokultura (3.5.2011 17:54:10)

mm sutra rdi spermogram, nadamo se najboljem! [sm=smiley1.gif]




Ana RR -> RE: Spermogram i spermokultura (3.5.2011 17:55:41)

Nella, držim fige [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Nella79 -> RE: Spermogram i spermokultura (4.5.2011 16:41:01)

Stigli rezultati...

konzistencija: gusca
Bistrina: zamucena
Boja: belicasta
sluz: -
kolicima u ml: 3.0
Broj sper.u L: 32.0
Broj sper. u ejakulatu: 36.0
Zivi sp.: 60%

Ukupno pokretnih: 60% od toga:
Aktivna progresija: 30%
Slaba -II- 20%
Bez -II- 10%
Nepokretnih: 40%

Normalonog oblika: 40%
Patoloskih oblika: 60%

Defekt glave: 60%

Leukociti: 0.1x10 6
Ologispermija




Nella79 -> RE: Spermogram i spermokultura (4.5.2011 16:59:30)

Ispravka> OLIGOZOOSPERMIA GR I


Sta mislite? Nije bas dobro[sm=smiley13.gif]




Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (4.5.2011 18:06:30)

Mom mm su rekli da nije dobro, ali nije strasno, a cini mi se da je malo "gori" nego kod tvog. Kazu sve to moze da se popravi, jedino sto trebas da "cekas" a bas strpljenja za cekanje imamo... Samo glavu gore sve sto moze da se popravi nije strasno. A jeste radili jos koji spermogram ili je to prvi?




Nella79 -> RE: Spermogram i spermokultura (4.5.2011 23:03:43)

Prvi. [sm=zmeden.gif]

Mada smo zaboravili na datum, pa smo pravili samo 2 dana pauze od muckanja [sm=smiley9.gif] pa ne znam koliko to ima uticaja na rezultat.
Pretpostavljam da ce morati da ga ponovi uskoro...

A strpljenja imamo, sta nam drugo preostaje!




Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (4.5.2011 23:18:55)

Nella mnogo toga ima uticaj na rezultat spermograma, mm je apstinirao 5 dana, ali je pre nego sto je radio spermogram jako malo spavao, bio na putu, desetak dana pre radjenja spermograma bio je bolestan, dr nam je rekao da mora biti odmoran i da mu imunitet bude super da bi rezultat bio ok. inace imao je 0.44pokretnih




Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (5.5.2011 9:55:27)

Ono sto sam naucila da podelim sa vama: apstinencija je najbolja oko 4 dana, ako je manja spermogram je los, a sto je duza opet opadaju vrednosti. Stres i ne ispavanost si vec spomenula. Zatim prehlade, virusi, lekovi (pogotovo antibiotici) sve to negativno utiče. Tople kupke, solarijumi, saune nikako se ne preporučuju. Bakterije u spermokulturi hoce da ometaju pokretljivost sperme. Razlika u vremenu izmedju 2 spermograma bi trebalo da bude 3meseca (osim ako dr nije drugacije rekao) jer toliko traje spermogeneza (obnavljanje celija sperme). Jedan spermogram ako je los nista ne mora da znaci, mozda se sve potrefilo pa je ispao los. Trebalo bi bar jos 1-2 da uradi da bi mu se postavila dijagnoza oligo...kako si vec napisala.




Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (5.5.2011 10:00:23)

Dodajem i voznja biciklom lose utice na spermogram, znaci sto vise setnje.... 




Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (5.5.2011 10:10:24)

Da za banana sesidiste kazu da je isto ko da ga neko udara jako u medjunozje, tesne pantalone, bokserice i gace koje ih stiskaju. Kažu da bi bilo najbolje da spavaju goli tj bez gaća, i da njihov cenjeni polni organ peru hladnom vodom.[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]




Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (5.5.2011 10:17:01)

Bas tako, joj ko ce sve popamtiti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ali sve za bebe... E da i vitamin e pozitivno utice na plodnost to mi je rekao jedan stari dr, pa smo pili i muz i ja, dok je on pio jos i selen i cink i arginin, pa je trebao da ponovi nalaz, ali ja sam u medjuvremenu ostala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (5.5.2011 10:28:31)

Mm pije vec mesec ipo vitamin E, a od juce sam mu ubacila B kompleks i folnu. Ima da popravi spermice pa ima da štancamo bebce samo tako, ko novine![sm=jezicek.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>