Didy -> RE: zelena plodova voda??? (6.8.2010 23:04:09)
|
I moja beba se nagutala zelene plodove vode i bila u inkubatoru na antibioticima (6 dana) i na kiseoniku (3 dana). Petog dana su mi ga doneli na podoj, pre toga sam mogla da ga vidim samo dva puta na dan po nekoliko minuta, nisam smela da ga dodirnem. To mi je najteže padalo od svega, ta razdvojenost. Devet meseci razmišljaš o tom momentu kad ćeš moći da ga vidiš, da ga držiš i onda posle porođaja ostaneš "praznih ruku". Isto u trudnoci bilo sve u redu. Nisu mi rekli da su mu radili UZ glave, ne bi me uopšte iznenadilo da jesu, a da nas nisu obavestili. I sad mi ponekad bude teško kad se setim svega i molim se samo da ne bude nikakvih posledica. Najteže mi pada pomisao da sam ja sve uradila savršeno što je bilo do mene, a kad je "velika institucija" trebalo da uradi svoje, zakazali su. Toliko bespomoćan položaj! Razumem potpuno kako ti je. Ne znaš šta te je snašlo. Pokušaj da budeš pozitivna i da razmišljaš samo o lepim trenucima, pogotovo o onim budućim. Ja sam sigurna da će sve biti u redu, ali treba sad biti jak. Budite oboje zbog svoje bebe, ona vas treba. I sad, a pogotovo kad budete svi zajedno kod kuće, što će biti vrlo brzo. I još nešto - uzmi pumpicu i izvlači mleko svakih 3-4 sata. Pitaj da li možeš da šalješ svojoj bebi ili ga zamrzni. Važno je da sad uspostaviš laktaciju. Ja sam pogrešila i nisam se cedila sve dok mi nisu bebu doneli 5. dana i imala sam vrlo malo mleka, morala sam da ga dohranjujem. Neka ti ovo bude preokupacija, misli da to činiš zbog svog deteta, skrenuće ti misli sa loših stvari. Možeš ti to! Tek ćeš videti šta sve možeš!
|
|
|
|