RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


Biki34 -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (5.10.2010 12:16:24)

Ja nista nisam pila od vitamina,cak ni folnu kiselinu(nju sam pocela da pijem tek posle transfera) a mamavit tek posle 20-te nedelje...[sm=duda.gif][sm=duda.gif]




Suncicabg -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (5.10.2010 17:44:59)

Stidim se da pitam...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Da li to sto zapalim poneku utice?




Biki34 -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (5.10.2010 18:09:10)

Ja sam antipusac ali misljenja sam da ako nesto radis svaki dan i ako ti to pricinjava zadovoljstvo ne treba naglo prekidati jer pred vto treba da budes opustena a ne da se stresiras i zbog nedostatka nikotina,ALI...ako se odlucis za Ivanovice(a narucito Gocu)spremi se za "ribanje"sto se tice cigareta...




liliana -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (5.10.2010 19:41:52)

IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Liliana a kazi nam koliko pre si pila Mamavit? Realno moja vto moze da bude i za par meseci...pa ne znam da li je rano [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Ja sam Mamavit počela da pijem onog dana kada mi je bila punkcija, ali ja i inače pijem svakodnevno vitaminske preparate, tipa Multivite. Mamavit sam pila celu trudnoču i 3-4 meseca posle.




Suncicabg -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (6.10.2010 0:07:22)

Nikad ja nisam bila pravi pusac. Najvise 5-6 cigareta, pa sam prestala potpuno par meseci i nedavno opet pocela. Mada mislim da mogu da prestanem opet potpuno, evo mozda vec sutra[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Sto se tice vitamina ja pijem sumece (Supravit multivitamin) i folnu. Ali ako preporucite neke druge - spremna sam




LunaLu -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (6.10.2010 10:16:34)

Ivanovicka savetuje folnu kiselinu pre VTO, ja sam Mamavit i folnu pocela da uzimam tek posle tranfera.
Ono sto sam pila, a mislim da sam o tome pisala jesu neke biljne tablete od nocurka. To sam pila 3 meseca pre VTO, po savetu da utice na hormonsku ravnotezu. Nisam nesto primetila neki efekat, osim sto su mi se ledja i lice nesto manje potpuno ocistili od bubuljica, sto kazu da ima veze sa hormonima.




Anoniman -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (6.10.2010 16:00:27)

Sunci, ja od kada sam prvi put otisla na konsultacije za VTO pijem vitamin C, neke vitaminske tablete sa folnom kiselinom Femibion metafolin 800, a pre pocetka stimulacije dodao mi je riblje ulje i aspirin.




enigmaa -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (6.10.2010 16:16:48)


IZVORNA PORUKA: Biki34

Ja sam antipusac ali misljenja sam da ako nesto radis svaki dan i ako ti to pricinjava zadovoljstvo ne treba naglo prekidati jer pred vto treba da budes opustena a ne da se stresiras i zbog nedostatka nikotina,ALI...ako se odlucis za Ivanovice(a narucito Gocu)spremi se za "ribanje"sto se tice cigareta...

Biki je u pravu za cigarete,ne valja ih izbaciti bas pred vto zbog dodatnog stresa vec ih samo malo smanjiti a s obzirom da ti pusis po par cigareta ne verujem da je to strasno[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




Suncicabg -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (6.10.2010 19:46:59)

Bas ste zlatne drugarice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




enigmaa -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (7.10.2010 11:19:22)


IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Bas ste zlatne drugarice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




Suncicabg -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (7.10.2010 22:43:12)

Mozete me zvati pitalica od sada. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Danas cuh da treba da se pije aspirin svaki drugi dan[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Zasto? Imate li iskustva?




liliana -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (7.10.2010 23:53:19)

IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Mozete me zvati pitalica od sada. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Danas cuh da treba da se pije aspirin svaki drugi dan[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   Zasto? Imate li iskustva?



[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Joooj, svako ima neku foru... Ma, Sunči, samo slušaj Dr kad kreneš sa programom, a ne to rekla-kazala... Svako je slučaj za sebe, a to je , izgleda , teško shvatiti...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Suncicabg -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 8:03:33)

Mislila sam da se aspirin pije pre stimulacije. Meni moja dr nije rekla nista...[sm=smiley13.gif]




liliana -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 13:08:30)

Ma, verovatno ti neče ni reči. Ja to nisam znala. To je, verovatno neko pio za razređivanje krvi, pošto se u toku stimulacije to primenjuje kod onih koji imaju gustu krv i krv sklonu zgrušavanju i trombozi; ali -to bi ti neko rekao več da imaš taj poremečaj. Darling, ne bavi se glupostima; opušteno!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Suncicabg -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 19:00:16)

Prevelika zelja da uspe...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Parižankaa -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 19:16:53)

Korisna tema[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
sa vama ću podeliti svoje mišljenje,iako ono nije pravilo za sve,jer ima onih koje su ostvarile trudnoće kršeći moje pravilo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ,a ja nisam ostvarila trudnoću ...još uvek[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smajl.gif[/image]
praktikujući svoja pravila.
Ishrana-češće ,ali po manje.Od perioda aspiracije pojačati belančevine.
Vitamin C strogo u prirodnom obliku-grejp,pomorandže,limun,nikako suplementi,pogotovu ne sa šećerom.
Izbegavati slatko-nikakve koristi od njega...sem osmeha na licu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley14.gif[/image]
Ne preterivati ni sa medom.
Ti eurokremovi...navodno,a ustvari se kao kikiriki buter preporučuje posle ET-a,a radi boljeg pričvršćivanja embriona,su čista glupost.
U toku stimulacije dosta šetati i dosta tečnosti piti.
Jesti sardine,ali ne tunjevine.
U stimulaciji,i do ET-a,ne posle,jesti svež ananas,i to njegovu sredinu najviše-najtvrđe iz njega.Odličan za endometrijum,kao i čaša piva ...
Aspirin-NE na svoju ruku uzimati.
On se daje kao terapija kod stečenih ili urođenih trombofilija,pa tad služi da ne dođe do slepljivanja trombocita,samim tim i pojačava cirkulaciju,bolju prokrvljenost endometrijuma,a time i ishrane embriona.
Optimizma-u najvećoj mogućoj meri,kao i neopterećenosti,i posle ET-a ne virkanja u gaćice svaki čas.
Za debljanje endometrijuma se , pored ananasa,piva i pomorandži,preporučuje i sveža paprika,ali jako je bitno da stomak bude topao,stoga gledajte da više jedete neke supice i čorbice,i to prvo unosite i time zagrejete sredinu za vaše bebe...
Ako se set___im nečeg posebno,javljam.
Ja sam se svega što sam pisala pridržavala.
Sada,pošto dajem šansu prirodnim radovima,i od VTO života odmaram godinu dana,ja pijem:
folnu-po preporuci hematologa,jer imam urođenu trombofiliju,
Se,vitamina C,zdrava ishrana bez imalo ili sa malo glutena,bez šećera,masnih mesa,i što više ribe,i sa dosta odbojke[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image] i od sutra smo oboje i na PeruvianMaci.Naručila sinoć.
Inače,pored toga što se i ja pripremam,moj muž još više...
Srećno devojke,prenosite svoja iskustva![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 20:30:26)

Ja sam pila aspirin protect u toku stimulacije a nastavljam i dalje. Pretpostavljam da je to zbog cirkulacije.




Anoniman -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 20:31:26)



Joooj, svako ima neku foru... Ma, Sunči, samo slušaj Dr kad kreneš sa programom, a ne to rekla-kazala... Svako je slučaj za sebe, a to je , izgleda , teško shvatiti...


Sazem se i mislim da treba da slusas samo svog DR




dunja RR -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 20:35:09)

Promenio nam se naziv teme - nastavljajte na moj post[sm=smiley1.gif]




Ana RR -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 20:41:10)

Šta se dogodilo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




dunja RR -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 21:00:11)


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Šta se dogodilo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


ne znam i ja se čudim......




dunja RR -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 21:00:42)

Kao da su se dve teme spojile u jednu[sm=zmeden.gif]




Suncicabg -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 23:06:10)

IZVORNA PORUKA: Parižankaa


Jesti sardine,ali ne tunjevine.



Zasto ne tunjevinu? Meni se sardina [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




Suncicabg -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 23:06:59)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Kao da su se dve teme spojile u jednu[sm=zmeden.gif]


Ja nista ne primecujem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zar se ne zove ovako od pocetka?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Ana RR -> RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO i time povećati šanse za uspešnost postupka (8.10.2010 23:08:19)

Sredila sam, zato ne primećuješ [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>