Anoniman -> RE: Drugi carski rez (3.12.2010 18:03:25)
|
Draga tijana, tvoj strah uopšte nije neracionalan. Ne bojiš se ti više za sebe, bojiš se šta će biti sa detetom ako se tebi nešto desi (bar je tako kod mene). Prvo dete sam rodila 2006. na CR. Zakazan CR. U Betaniju sam ušetala kao da idem na kafu. CR u totalnoj anesteziji, sve proteklo u najboljem redu. Nije mi to bila prva totalna, i nikada je se nisam bojala. Godinu i po nakon porođaja sam operisala benigni tumor u dojci, opet totalna anestezija. Užasan strah! Opraštala sam se od sina kao da ga nikada više neću videti, u glavi memorisala poslednji pogled na njega, to mi je bilo u glavi dok su me u suzama uspavljivali. Mislim da tu sliku nikada neću zaboraviti. Pre tri meseca imala sam drugi CR. Od momenta kada sam ostala trudna, jedino što mi je bilo u glavi je bila anestezija. Užasno sam se plašila da se neću probuditi, a s druge strane sam smatrala da sam kukavica da bih preživela CR u budnom stanju (spinal). I nisam se konačno ni odlučila šta ću do ulaska u salu. Ležala sam u predporođajnom bloku, tik pred salu i tresla se od straha, kada je anesteziolog rekao da savetuje da počnemo u spinalu i da ako se uplašim, da za 15 sekundi može da me uvede u totalnu, da treba samo da kažem. Ako imaš toliki strah od toga da li ćeš se probuditi, savetujem ti spinalnu analgeziju (jer to nije anestezija, nego analgezija).
|
|
|
|