Naučite dete da kontroliše osećanja (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Odgajanje



Poruka


Anoniman -> Naučite dete da kontroliše osećanja (24.4.2009 8:08:36)

Često gledamo na svoju decu kao na vesele male ljude bez briga. Ali i deca mogu da budu pod stresom. Ne samo da mogu osećati teskobu zbog onoga što se dešava u njihovom svetu - zbog škole, prijatelja, pritiska vršnjaka - već mogu da ih snažno potresaju i spoljašnji faktori poput rata, prirodnih katastrofa i drugih loših događaja u svetu.
 
Zapravo, lista faktora koji doprinose stresu kod dece može da bude prilično dugačka. Mnogi uzroci stresa su rezultat porodičnih problema, poput razvoda roditelja, smrti ili otkaza jednog od roditelja, ali postoje i manje vidljivi faktori, poput selidbe u drugi grad ili rođenje brata ili sestre.

Kao roditelj, možete da obratite više pažnje na to šta je normalna količina teskobe za vaše dete, a šta nije. Ako primetite nešto neuobičajeno, probajte da sledećim tehnikama pomognete detetu da se bolje nosi sa tom situacijom.
Više o spomenutim tehnikama OVDE




wivern -> RE: Naučite dete da kontroliše osećanja (24.7.2016 10:50:15)

Ne znam kako ranije nisam videla ovu temu.
Sjajan tekst, samo bih ja izmenila naslov.
Ne treba kontrolisati osecanja nego ih pravilno kanalisati.
Nikako ih sputavati, ogranicavati i kontrolisati.
Detetu je potrebno da zna i da ima pravo da bude ljuto, povredjeno, srecno, da zna da nije sramota plakati ako ti se place




IvanaSK RR -> RE: Naučite dete da kontroliše osećanja (31.3.2017 9:48:39)

A sta uraditi kad su detetu svi krivi kad se naljuti? To me jako nervira kod sina. Ako je nervozan, ljut u stanju je da prema svima bude bezobrazan i drzak. Non stop mu pricamo da drugi nisu krivi zbog toga što se on tako oseca, ali ne vredi [sm=smiley13.gif]




emicaa -> RE: Naučite dete da kontroliše osećanja (28.4.2017 11:49:05)

Ivana on je sad u teskim godinama.
Po meni pomaze samo prica,mozda tebi djeluje da mu na jedno udje a na drugo uvo izadje ali ja mislim da oni sve cuju samo moraju malo ignorisati




Anck Su Nmaun -> RE: Naučite dete da kontroliše osećanja (28.4.2017 11:55:48)

Kod nas je talav slucaj sa H
Bas pre neki dan komsija prica o mojim devojcicama kako su fine bla blaa a li H kad je ljuta samo se umusi i ne javi se ..tada su joj svi krivi.




Sanjica26 RR -> RE: Naučite dete da kontroliše osećanja (28.4.2017 12:22:40)

Ivana, kod nje je sad prisutan pubertet. Jel bio takav ranije?




Dragce86 -> RE: Naučite dete da kontroliše osećanja (20.6.2017 19:01:22)

Uh, covek i sam nekad to tesko uradi, tj.primeni na sebi. Sa decom mora da ima jos mnoogo vise strpljenja i stalno da ponavlja sta je dobro, sta valja sta ne, stalno da savetuje dok ne ostane bez glasa :))




Stranica: [1]