RE: Seboroični dermatitis kod dece (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Peace* -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 10:51:39)

beta-blokator... čula sam, i znala sam o tome, al sad mi mozak ne radi. baš ću iščačkati.

Čuj, mnogi te kritikovali... i mene su kritikovali za Elidel, kao testirano na miševima izaziva rak kože... Ja nisam imala kud i tešila sam se da moje dete nije miš. [sm=smiley36.gif] Mislim, crni humor, ali tako je.




Tiziana -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 11:15:37)

Sad sam u tripu da nisma lupila to za beta blokatore [sm=smiley1.gif](kako covek potisne odmah sve ono sto ga je mucilo pa zaboravi i kako se sta zove). Sad cu probati da se setim kako se zove sirup pa ga googluj.u svakom sl dobijao je to kako bi smo probali da ne razvije bronhijalnu astmu i polensku alergiju u prvoj godini zivota jer po nekoj valjda statistici,ako ne razvije to u prvoj godini zivota velika je verovatnoca da nece ni razviti kasnije!




Tiziana -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 11:17:42)

Pazi,svi su super pametni i sve najbolje znaju kad je tudje dete u pitanju. Nama je dr odmah rekla da obzirom na debeli nasledni faktor koji on ima,moramo da moramo da budemo jako mudri. Kasnije kad smo radili te alergo probe njemu je na histamin buknulo i krenulo da otice onog momenta kako su ga bocnuli! to je bilo strasno..




Peace* -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 11:18:15)

A meni rekoše da je 99% da kada preraste nutritivnu alergiju da će dobiti inhalatornu, tim pre što već ima Dg bronhijalne astme.

Nisi lupila mislim, jer inače zašto bih i ja znala za njih. [sm=smiley36.gif] Garant su i kod nas bili u priči, čak ne znam zašto mislim da se Elidel vezuje za tu priču, mada kad ga Googlam ne dobijam baš tu info. [sm=zmeden.gif]




milicicak -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 11:26:48)

Beta-blokatori se koriste kao terapija za srcana oboljenja i slicna stanja[sm=zmeden.gif]
I mene su obradovali informacijom da se nakon nutritivne najcesce razvija inhalatorna alergija, ali sam ja malo guglala pa sam videla da su procenti razliciti od studije do studije i da se uglavnom krecu od 50-70%, sve zavisi od toga kako se nutritivna alergija ispoljava.

Meni je kod tih izoblicenih stanja najbolji Aerius ili Claritine, zavisi koliko oteknem. A od maja pijem sumeci Kalcijum, pa mi koza manje reaguje




Tiziana -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 11:30:36)

Malicicak,sad sam i ja videla da sam lupila i ne znam odakle mi ti beta blokatori. Izvinjavam se zbog dezinformacije!!!!
U svakom sl sirpu se koristi kao profilaksa alergijske bronhijalne astme i alergijskog bronhitisa,li nema teorije da se setim kako se zove.




Peace* -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 11:32:43)

Elidel je imunomodulator. Našla sam. KLIK

Zašto ja znam za beta-blokator? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]





milicicak -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 11:39:45)

Tash, zato sto ti je neko u porodici srcani bolesnik ili ima visok pritisak...
Elidel je odlican za ekcem al je brate mili mnogo skup... Ja sam ga mazala, stvarno mi je sredio ruke za manje od nedelju dana ali ga ja ne bih mazala detetu bez konsultacije sa lekarom. Mada ja generalno ne volim kortikosteroidnu terapiju kod ekcema osim ako bas ne mora, nemam licna prijatna iskustva na tu temu




Peace* -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 11:55:42)

Elidel nije kortikosteroid. Elidel ne rešava akutna stanja ekcema. Akutna stanja se rešavaju kortikosteroidima, a Elidel se onda nanosi jedan vremenski period na nove, ili, nakon lečenja, i dalje uporne promene. Za rezultat bi trebao imati blaži povratak ekcema, ili uopšte da se ne vraća.

Naravno, mi smo mazali uz konsultaciju sa lekarom.

Niko nema srčane probleme niti probleme sa pritiskom. [sm=smiley13.gif]




Tiziana -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 12:26:53)

I ja uzimam kalcijum,a sad sam uvela i cink, i meni i sinu. Tokom trudnoce sam jedino to i pantenol smela, a bila sam prekrivena ekcomom ispor pazuha,na preponama itd.




milicicak -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 12:43:24)

Jeste li primetile na ovoj stranici reklamu za izlecenje ekcema?[sm=zz_eek.png]

Meni je Elidel pomogao nakon sto terapija Sinodermom pa Elokomom nije delovala. Na rukama su mi je bukvalno pucala koza pri svakom pokretu, Elidel je sredio za sedam dana ali pretpostavljam da je samo ublazio upalni proces i nije resio problem.

Ja kortiko ne volim bas iz razloga sto ne resava uzrok nego samo posledicu, pogotovo mi nisu drage kortiko-antibiotske kombinacije. Al opet samo zbog licnog iskustva [sm=smiley13.gif]

Znam da su kortikosteroidi nekad zaista neophodni, ali mi se ne svidja sto ih pojedini dermatolozi daju odmah, bez nekih dubljih analiza problema i moguceg uzroka natanka ekcema




Tiziana -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 12:57:21)

Pa nama su rekli da u nekoj brici ako treba birati izmedju dva zla daleko je manje opasno da se mazu kortikosteoridi nego da se ekcem infciria itd. Zato ga oni daju manjoj deci kojoj ne moze da se objasni da ne smeju da se cesu jer se pod noktima nalazi mali milion bakterija. Pa ja se secam da sam vec bila kraj osnovne skole kad sma imala uzasan ekcem po celom vratu pa bi se nocu cesala nesvesno i ustajala sva rascesana i polu krvava,gde nece dete od 4-5 godina.




Sanchy -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 22:13:18)

Beta blokatori se dobijaju kod srcanih oboljenja,kao sto je vec napisano,tako da to nije sigurno dobijao,,ja sam pila konkor,koji je beta blokator zbog tahikardije koju sam potom izlecila homeopatski ali to nije ovde prica,,kortikosteroidi ako se primenjuju u duzem vremenskom periodu i na vecoj povrsini mogu da izazovu poremecaj u rastu i povecanu maljavost,,ja sam imala ekcem kao dete i mazali su me kortik.,poremecaj u rastu nemam ali maljavost bas bas,i ajde kod decaka ali kod devojcica to je bas bezveze,,najgore od svega sto mi se nikada nije povukao,govorili su u pubertetu ,vazi,samo je sada u mnogo blazem obliku i ne izbija tako cesto..bebac je sada super,nakon pocetnog pojavljivanja i izrazito suve koze,,nista mu nisam mazala osim maslinovog ulja,kupanje,i u hranu kasiku jednu,,ne koristimo nikakve kreme za telo nikakve kupke takodje ni sampon,citala sam negde da svaki sampon pa i deciji sadrze jedinjenja koja se ne preporucuju s obzirom da mogu uticati na razvoj alergija i smanjenje imuniteta,tako da od starta samo Sebamed sapun koji se i inace preporucuje za negu koze sklone atopicnim dermatitisima itd a u sebi ima vitamin E i pantenol..to je nase iskustvo i za sada je sve ok




jelenazvezda -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (16.1.2014 0:05:41)

peace evo ovako,ne koristim omeksivace,ves perem sa malo praska duel sensitive sa bebom,ispiram 2 puta,oblaci samo pamuk i nista drugo,nema sluzave stolice sem kad joj curi nosic ,dr mi je rekla da ona guta taj sekret pa je zato takva stolica,inace je ok,ne povraca nikad i bljucka,nema temperature,ja pijem vitamine kako bi ih ona dobila preko mleka,kazem ti da je prosto cudno ,evo do pre 5 dana sam pila mleko i jela pavlaku i bila je cista poslednjih 3 nedelje ,prestala sam sa mlecnim proizvodima pre par dana i veceras se osula oko okica,tako da ko ce ga znati.sad jedino sem toga ima na kosmatom delu crvenu kozu koja nikako da se zaleci i ponekad zute ljuspice,kupam je u a-dermi i mazem pantenol,koja je to francuska kupka




Tiziana -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (16.1.2014 10:17:42)

Jelena mislim da je Peace govorila od Musteli.Ona je zaista bez premca kad je u pitanju problematicna koza.Imaju uljanu kupku i imaju kremu koja se zove Stelatopia.Jeste kod nas su iz nekog razloga jako skupi,ali vredi svaku paru. Jeftinija varijanta je La Roche Posey, a krema se zove Lipikar Baume AP. Moze da zameni Stelatopiu,ali je Mustelina ipak bolja. Mustela ima i kremu bas za kozu glave,ali nisam sigurna da li je to samo za temenjacu ili opet za neku problematicnu u drugom smislu,to proveri,milsim da se zove Stelaker.




jelenazvezda -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (16.1.2014 23:24:25)

hvala drage moje




jelenazvezda -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (19.1.2014 1:20:26)

vec par dana nema ekcema,al eto danas novo sra.. pocelo teme da curi,tj neka vodica opet... :( i dalje nisam jela nista od onoga sto ne smem,sta smem da joj mazem da se ne inficira dok ne zaraste




Peace* -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (19.1.2014 10:28:04)

O tome ces morati sa dr.




Zemunka85 -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (19.1.2014 11:00:07)

Mom detetu se pojavila temenjaca?!?!?!!? Je l moguce to u 17m????!!??! Boooze .. u soku sam. I to bas na fontaneli, koja se jos nije skroz zatvorila, osecam je jos maaalo. Ona je to imala kada je bila bebejac, bas je ovako izgledalo, pomogla nam Mustela posle dva pranja ni traga, niti se vratila. Evo opet kupismo Mustelu, ali ne znam da li je to to. Ako nije, Mustela nece pomoci, tako? Ne bih da je vodim kod DR i maltretiram, uopste nije izrazeno, vidi se samo kada pomerim kosu, i to malo. Ona inace ima i ekcem (imala je) na nogici i generalno joj je osetljiva koza .. ma sva je osetljiva i sklona alergijama. Uopste ne znam na koga je to dete, u porodici ni se jedne str nista nemamo nasledno, sto se tice bukvalno bilo cega!




Peace* -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (19.1.2014 18:39:21)

Moze da se pojavi. Moj shok je bio kada sam temenjacu snimila na Lukinoj glavi sa 4god, na moru, kako je izronio, sinulo sunce a ja u shoku!!!




jelenazvezda -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (20.1.2014 23:18:43)

bila sam kod dr,prepisan afloder,moguca je temenjaca u tom uzrastu,sin moje drugarice ima 3 god i temenjaca mu se pojavila




Peace* -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (21.1.2014 8:46:59)

Afloderm je kortiko ako se ne varam? Ili je kombinacija kortiko i antibiotske? Šta kaže dr na te promene?




jelenazvezda -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (21.1.2014 13:04:58)

kaze da je ekcem zahvatio teme pa ga je ona verovatno jos rascesala pa se upalio,namazala sam afloderm jedno i stanje se smirilo,necu mazati vise jer mrzim kortiko,sad je tretiram pantenolom i od sinoc nema promena,ok je za sad,sutra stize rezultat brisa pa cu da vidim za dalje




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]