Mikyca -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (17.5.2025 16:47:08)
|
Pozdrav. Ovako, porodila sam se sada u maju 2025. u D.Mišović i imam divne utiske. Poroðaj je bio carski rez, a trudnoću mi je vodio dr Rajko Nikitović. Cela procedura teče ovako - jednom mesečno dolazite na ultrazvuk (spremite se na čekanje i po 3 sata kod doktora Rajka, jer često izaðe u salu). Priprema za poroðaj je sledeća : Ne ležite na pripremi (što je meni bilo jako važno jer imam decu kući i ne ostaje mi se ni sat duže bez njih) već dolazite kao na svaki drugi pregled - ultrazvuk, krvna slika, ctg, ekg, poneset_e sve papire i krvnu grupu i odlazite kući, a sutradan u 5:30 dolazite na carski rez (do ponoći sme da se jede i pije ali ne savetujem da jedete posle 18h jer NE rade klistir za carski). Kad doðe vaš red za salu pita vas anesteziolog da li biste spinalnu anesteziju ( što toplo preporučujem jer je neverovatno iskustvo, ne osećate ništa neprijatno, a vidite i poljubite vašu bebu odmah), ili opštu. Potom prvi dan dobijate redovno lekove protiv bolova ali znate ako ste bile na carskom da taj prvi dan ništa ne pomaže i mora da boli. Posle 12h od carskog ustajete iz kreveta, ili 6h posle opšte anestezije. 48h od poroðaja idete kući ako je sve ok. Sestre su divne i srdačne, trude se da pomognu i zaista su ljubazne. Babica Jaca celu noć sama hrani bebe i pušta mame da odmore 😌 O hrani ne bih pisala jer mi na carskom prvih 36h imamo samo čaj i pasirano ko za bebe bez soli, a posle normalnog poroðaja dobijaju lepu hranu. Toliko od mene, srećno! 🍀♥️
|
|
|
|