RE: Lazanje (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


gagana83 -> RE: Lazanje (27.1.2019 10:20:10)



Mi svi obozavamo lazanje, one klasicne, sa mesom i besamelom. Ponekad napravim i varijantu sa makaronama, fakticki grcki pasticio. Samo se nikako ne set_im da u Grckoj kupim one njihove dugacke makarone. 
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Tu nema neke filosofije. Jako jednostavno.


Jednostavno, ali zahteva vremena. 
Voci, ja kako god da napravim besamel, lazanje budu ukusne. Naravno, lepse je kada je gusci i ima ga puno. Ja besamel obozavam, mogu samo njega da jedem. 




IvanaSK RR -> RE: Lazanje (27.1.2019 10:26:06)

Jeste, zahteva vise vremena.
Cesto napravim uvece i ostavim nocu u frižideru. Imam utisak da mi tako budu jos ukusnije.




gagana83 -> RE: Lazanje (27.1.2019 10:32:53)

Ja svaki put kazem da cu da napravim duplu meru, pa polovinu da zamrznem. I naravno, nikad se ne set_im. 




jess021 -> RE: Lazanje (27.1.2019 12:13:04)

Ivana, budu puno ukusnije tako. Ja uglavnom pravim uvece pa sutra samo pecem. 
Ja nesto ne bih zamrzavala lazanje.




IvanaSK RR -> RE: Lazanje (27.1.2019 12:39:18)

Da, mislim da kore upiju besamel[sm=smiley1.gif]




Ana RR -> RE: Lazanje (27.1.2019 13:08:02)


IZVORNA PORUKA: dunja RR

Anči, apropo lap topa, ja imam stari koji ne mogu da upalim, crko, i nije upaljen nekih 6 meseci, Dell star 10 godina.
Ali sam ga juče odnela u servis ( u stvari komšija koji mi iskače u susret kada su takve situacije), i izvukli mi sve podatke na hard disk (bez paljenja lap topa, čak sam i adapter zaboravila da mu odnesem) verovatno to neko zna i sam da uradi, ali ja nisam znala. Ali eto imam čoveka [sm=smiley36.gif]
Možda i znaš da to može, nego reko da ti kažem, za svaki slučaj.


Suzi, sve je mm povadio, izvadio je i hard pošto je nov, skoro smo menjali. Ali lepo me pitao da li hoću da mi izvuče sav bookmarks, ja rekla ne treba. Ko mi kriv [sm=smiley36.gif]




emicaa -> RE: Lazanje (27.1.2019 13:52:37)

Jess u restoranu u kome sam radila su redovno zaleejavali lazanje,spreme uvjek duplu mjeru pa pola zamrznu.Posle nikad nebi ptimjetila da su bile zaledjene




gagana83 -> RE: Lazanje (27.1.2019 14:09:42)

Ma sta im fali. Ja sam u Grckoj kupovala smrznute, samo ih ispeces. Odlicne su bile. 




Sanjalicaaa -> RE: Lazanje (27.1.2019 17:47:02)

I po meni su lazanje prilicno jednostavne. 
I ja ih najvise volim sa povrcem, i to povrce ne seckam nego sve strpam u secka i samo przim. 
Zadnji put sam uzela neke kore koje se ne potapaju u kljucalu vodu nego se odmah redjaju, tako je jos jednostavnije.
I svaki put hocu da napravim duplu meru i zamrznem ali nisam do sad. Isto hocu i picu da napravim i zamrznem ali ni to nisam 🙂




IvanaSK RR -> RE: Lazanje (27.1.2019 19:48:56)

Ja ni jedne kore ne potapam u kljucalu vodu. [sm=smiley36.gif]




emicaa -> RE: Lazanje (27.1.2019 20:51:40)

Ni ja ih ne potapam.Kupujem Bariline.




vocicana -> RE: Lazanje (27.1.2019 22:16:14)

Ja sam tew Barilla barila svojevremeno kada sam spremala, ali sam se zajebavala 100 godina dok nspremim, sada sto kaze ringerajka gor eu postu, ima ovih sto se ne peku, pa super bude, ocas posla.




veselicaa -> RE: Lazanje (10.7.2019 12:03:10)


IZVORNA PORUKA: mama ivane

PILEĆE LAZANJE


1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju,

300 g pilećeg belog mesa,

200 ml neutralne pavlake,

200 ml kisele pavlake,

2 šargarepe,

200 g trapista,

100 ml kečapa,

mešavina suvih začina,

ulje.


PRIPREMA:

Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve začinite po ukusu. Začinjenu piletinu i šargarepu prodinstajte na ulju oko pet minuta pa nakon toga prelijte mešavinom pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne. Važno je da vatra ne bude jaka. Vatrostalnu posudu premažite uljem i slažite lazanje. Preko svake kore stavite fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo kečapa i tako uradite sa svim korama pa po vrhu pospite rendanim trapistom, prekrijte alu-folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni. Nakon toga skinite foliju i pecite još pet minuta da se dobije lepa korica. Ukoliko želite da bude brže gotovo, kore kratko poparite pre slaganja.




doramar11 -> RE: Lazanje (10.7.2019 12:12:23)

Mama Ivane bi ponovo mogla da se takmici kad ima ovako lepe recepte. Eto nesto drugacijih lazanji.




Duškić -> RE: Lazanje (10.7.2019 13:47:34)

Mogla bi. Zasto da ne




vocicana -> RE: Lazanje (10.7.2019 14:13:23)

E pa amama ivane, ovakve lazanje jos nisam videla da se prave i da postoje.
Da zans da cu ih verovatno sutra spremiti.
Bravo.
Meni je besamel sos sranje vecito, nikada ne ispadne lep, izv se na izrazu, bas je bzv.
A kod ovog nema greske.




flamingos -> RE: Lazanje (10.7.2019 14:58:45)

Vredi probati,super je,mada moji ne vole eksperimentisanja,vole klasičan način pripreme lazanja.Dok ja volim nešto novo,drugačije





doramar11 -> RE: Lazanje (10.7.2019 15:03:51)

Slazem se sa Vocicanom oko besamel sosa.




flamingos -> RE: Lazanje (10.7.2019 15:12:38)



IZVORNA PORUKA: doramar11

Slazem se sa Vocicanom oko besamel sosa.
Ne znam gde omanete,ali meni uvek lep bude bešamel





doramar11 -> RE: Lazanje (10.7.2019 16:44:53)

Ne bude uvek onako gladak, pojave se grudvice.




flamingos -> RE: Lazanje (10.7.2019 18:54:05)



IZVORNA PORUKA: doramar11

Ne bude uvek onako gladak, pojave se grudvice.
Na laganoj vatri krčkaš i postepeno dodaješ mleko,neprekidno mešajući





doramar11 -> RE: Lazanje (10.7.2019 20:43:38)

Probacu tako, izgleda da mi je vatra jaca nego sto treba da bude.




flamingos -> RE: Lazanje (10.7.2019 20:54:34)

Probaj,videćeš da će biti ok.Šta se radi?Evo ja napravih i limunafu za sutra,meso usoljeno i sad da odmaram





doramar11 -> RE: Lazanje (10.7.2019 22:30:29)

Hvala na savetu, javljam rezultate posto cu uskoro spremati lazanje.




flamingos -> RE: Lazanje (10.7.2019 23:06:14)

Nema na čemu,javi.Uspećeš,videćeš





Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>