RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja



Poruka


Olga75 -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 12:46:33)

Moja drugarica je na osnovu izvestaja iz Sokobanjske produzila porodiljsko ,mislim da je isla na komisiju na Vracaru [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , pitacu je danas kad se cujemo pa ako ce pomoci 




minavb -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 12:46:55)

Znam, probacu i to i od fizijatra. Rekla mi je pedijatrica da ce mi dati oba uputa. Inace vec imam nalaz od gastro na kom pise infantilna anoreksija u 3. mesecu zivota, ali onaj na kom pise GER sam zaturila. Sad cemo opet kod Perisica pa nek on to nakiti svim i svacim. Navodno, komisija mari samo za nalaze od fizijatra ali ja cu poneti i ove druge.
Zato i pitam, zanima me kakva su iskustva zene imale i koji fizijatar najlakse daje papire.




minavb -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 12:47:25)

Moja komisija je u Zemunu.




Snelle -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 12:50:02)

Mina, ja sve čekam da dobijem papire od gastro, a treba da odemo i u Sokobanjsku, nego nikako da ozdravimo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Olga75 -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 12:52:03)

Mislim da je dovoljna i samo preporuka od gastro da bi se porodiljsko produzilo jos ako poneses stos papira sa svake kontrole i preporuku pedijatra trebalo bi da produze
mada , svaka opstina je svoja drzava [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




minavb -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 12:52:25)

Javicu ti ako nesto saznam.




minavb -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 12:55:03)

IZVORNA PORUKA: olga75
mada , svaka opstina je svoja drzava [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Lepo si ovo rekla.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Snelle -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 12:58:46)

Hvala ti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Nego Mina, sestra mi reče da se ne dobije 100% plate za svaki produžetak porodiljskog, tj. da izgleda da samo kada se donesu papiri od fizijatra dobije se 100% plate.




Andjelka -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 22:22:52)

Ja sam juče produžila bolovanje, po drugi put. To produženje posle porodiljskog koje daje komisija je bolovanje radi posebne nege deteta. Dobijaju ga deca koja imaju psihofizičku ometenost u razvoju. Potrebno je da prvo u 27.marta (nisu više u Tiršovoj) predate zahtev i da priložite svu dokumentaciju koju imate od specijalista (nije neophodan predlog pedijatra ali nije ni na odmet). To predajete 15-ak dana pre završetka porodiljskog. Zovu vas iz nadležnog doma zdravlja (sa opštine na kojoj vam je firma) i zakazuju komisiju, treba da ponesete dete i knjižicu. Ja sam bila u DZ na Novom Beogradu, jako su rigorozni. Produžuju ako dete ima psihičku ili fizičku ometenost, moje dete nema prstiće na ruci pa su mi produžili bolovanje po drugi put, mislim da je maksimum koji daju od jednom 6 meseci. Videla sam i čula da produžuju i ukoliko dete još nije prohodalo, ali za sve je potreban izveštaj i predlog specijaliste.




Andjelka -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 22:24:52)

Plata je 100%, kao i porodiljsko.




Snelle -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (25.2.2011 22:27:42)

Anđelka, veliko ti hvala na odgovoru! I moja firma je na N. Beogradu. Znači dosta su rigorozni? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




tacaneca -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (26.2.2011 21:53:42)

Devojka da li neko zna da li mogu produziti bolovanje na osnovu nalaza tj izvestaja fizijatra ,dijagnoza je pes talovalgus ( nikakav veliki problem ) mekani zglobovi stopala i stopala malo idu na spolja pa radimo vezbice kod kuce? Bili smo na kontrili sada pocetkom meseca,i od tada nam je zadnji izvestaj u kome pise : Pracenje motornog razvoja,opisano je da beba ne puzi,ne hoda,dat predlog za vezbe.Inace devojcica mi je prilicno lenja tako da sumnjam a ce prohodati u narednih mesec dana. Idemo na komisiju na Novom Beogradu. Koliko pre isteka porodiljskog treba da podnesem zahtev za produzetak i da li mi je dovoljan samo taj nalaz od fizijatra posto nigde ne pise da se predlaze produzetak bolovanja i da li tako nesto mogu da dobijem od pedijatra iz dz? Unapred hvala svima[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] A da na nekim drugim forumima cula sam oprecna misljena i da mogu da produzim na osnovu toga i da ne pa me zanima da li je neka mama ipak uspela koja ima bebu sa slicnom ili istom dijagnozom?




aster -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (27.2.2011 22:22:07)

Mislim da u zakonu tačno piše za šta doktori mogu da produže bolovanje, tj. da odobre bolovanje radi posebne nege deteta. Najlakše je ako imate izveštaj od fizijatra. Pričam onako kako sam čula, ja tek treba da idem na komisiju. Pisaću kako sam prošla. Pedijatar može da da mami bolovanje, mislim 2 puta po 15 dana, a može i ginekolog. Pitanje je da li ima osnova i da li oni to žele. 




tacaneca -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (28.2.2011 20:53:22)

Hvala Aster, nego ne mogu nikako da nadjem  taj zakon tj pravilnik. Pedijatri hoce da izadju u susret,kao i ginekolozi a i lekari opste prakse ako hoces da uzimas na sebe bolovanje. Samo sto mozes uzeti bolovanje od jednom mesec dana na sebe ali posle moras na komisiju,da bi to izbegla onada uzmes dve nedelje na dete od pedijatra pa onda ponovo uzmes ceo mesec na sebe. Tako ja planiram ako mi ne upali sa komisijom da produzim na bebu. Na dosta foruma sam cula da sve zavisi od volje komisije,nekada gledaju dete a nekada ne, a takodje hoce i da daju mesec dva ako dete jos nije prohodalo. Nadam se da cemo uspeti, a ti javi kako si prosla. Meni istice 15 aprila bolovanje,tako da cu predavati papire u Tirsovu mesec dana pre ,doduse neko je rekao da nisu vise u Tirsovoj nego u 27 Marta. Na kojoj ti je opstini komisija?




tiki3 -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (1.3.2011 0:21:01)

Da li neko zna gde se nalazi komisija na Novom Beogradu?




Snelle -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (1.3.2011 0:22:40)

Pa valjda u Novobeogradskom domu zdravlja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 




tiki3 -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (1.3.2011 0:54:56)

Verovatno.Ali ima ih vise,u kom?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ne znam da nije na medicini rada?




liliana -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (1.3.2011 0:57:29)

Ako si iz BG-produžeićeš bolovanje bez problema samo na osnovu nalaza fizijatra. U unutrašnjosti to ne možeš uraditi ni pomoću trika-bar tako je u Čačku. Drugostepena komisija te odbija bez pardona, bez obzira na nalaze.




tacaneca -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (1.3.2011 23:28:08)

Hvala Liliana jesam iz Beograda,valjda cu uspeti,a drzim i tebi palceve. Jel netreba neki poseban predlog jel sigurno moze sam nalaz fizijatra?




tacaneca -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (1.3.2011 23:31:07)

Moguce je da je na medicini rada u ulici Omadinskih brigada mislim da je posle Ideje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




pepeljuga -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (1.3.2011 23:38:54)

ja dok sam bila na trudnickom isla sam na komisiju u medicinu rada u omladinskih brigada




Andjelka -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (2.3.2011 11:52:59)

Komisija je u DZ pored TC Piramida.




tiki3 -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (2.3.2011 15:13:08)

Hvala vam na informacijama,a bas sam se ponadala da je na medicini rada[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .Tamo mozda nesto mogu i da sredim,ali ako je kod Piramide nista[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Klinac mi ima tortikolis i idemo trenutno na vezbe,nadam se da ce nam fizijatar dati papire za produzenje.Moracu na sve ili nista,bar da pokusam,a treba mi 3 meseca.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




liliana -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (2.3.2011 16:16:40)

IZVORNA PORUKA: tacaneca

Hvala Liliana jesam iz Beograda,valjda cu uspeti,a drzim i tebi palceve. Jel netreba neki poseban predlog jel sigurno moze sam nalaz fizijatra?

Poželjno je da ti i fizijatar i pedijatar napišu  svoj predlog, tj da perdlažu da  majka iz nekih razloga  bude još neko vreme uz dete




ivona19 -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (5.3.2011 17:22:35)

Ja sam na Novom Beogradu i isla sam na komisiju u medicinu rada kod Ideje za trudnicko bolovanje.Zar ima i druga komisija kod piramide?
Meni bolovanje istice u junu i imam dete sa alergijom na mleko,pa sam mislila da produzim,ali pedijatar mi je rekao da za to ne produzavaju,jer ti detetu u vrtic mozes da kuvas i donosis od kuce.Ne znam,ja cu da probam.
Snelle pisi sta si ti uradila na tu temu.





Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>