RE: Varicella (Ovčije boginje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


lanajelena -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (16.1.2015 23:22:09)

ME meni je tvoje dete jos malo za ove muke[sm=smiley22.gif]...hvala Vam zene [sm=smiley31.gif]
Ceo dan me je maltretirala,kenjkavila,taman sve izmazem evo je opet,malopre mi je pukao film kad sam je mazala dva i po sata i nakon toga popravljala dvadeset puta,onda sam dreknula i rekla jer ti vise mene zaje.... evo je sad cuti,mnogo mi je tesko ali izgleda kao da me zeza [sm=zz_er_what.png]




Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (16.1.2015 23:22:31)

Do utorka zaovin mali više neće biti zarazan, možeš slobodno da ideš, osim ako ne želiš, pa ti je to izgovor.
Zarazni su nekoliko dana pre izbijanja kapljično (kijanje, kašljanje i sl.) i dok ne počnu da se suše, zarazna je ta tečnost iz ospi. Čim počnu da se suše, nema više bojazni.
Sofija je imala s 4 i po meseca i lakše smo pregurali nego Stefan kad je dobio s 2 i po godine. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image] On je bio nemoguć, vrištao je i kukao i plakao i danju i noću, ja krenem običnim puderom da ga posipam, on viče - Boli me puder, nemoj da me posipaaaaš! Neće da se tušira, neće ljubičastu vodu (od hipermangana), neće sirupd apopije, a gori, 40 stepeni... Kad se samo set_im! Ja trudna sa Sofijom, 6. mesec, njega nosim, on me šutira, baca se... Uh, došlo mi je sto puta da ga išljepam po guzici, a ne da se proderem.




little_one -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (17.1.2015 12:24:04)

LJ kako je cura danas? Jel ima jos temperaturu?

Aleksandri je evo konacno prestala temperatura, od ponedjeljka je imala, al ospice nisu izbile. Danas je vidno bolje, i nocas je bolje spavala a i danas nadoknadjuje valjda. Duze jutros i evo jos uvijek nakon sat i po se ne budi. [sm=bravo.gif]
Ja izludih od svraba. Sinoc sam bas lose spavala iako sam na kraju uzela kapi da popijem. Nista mi nisu pomogle, a ako su ublazile bojim se na sta bi to licilo da nisam popila. Veceras cemo probati bez pa cemo vidjeti jel ista stvar.

ME, Didy je u pravu. Mali nece biti vise zarazan tada. Ali ni ja ne bih izlagala Aleksandru ospicama sa 9 mjeseci da eto slucajem nije pod moranjem da se zarazi od sestre ili mene.

A kad smo kod tog, sad sam pisalla u razgovorima mama, njoj je inkubacija i zvanicno prosla. U stvari, 21 dan je bilo tacno 14tog, kad sam ja dobila ospice, al sam ja racunala da su Andrei mozda, mozda izbile 27/28.12 umjesto 25tog ujutro kad sam primjetila prve sumnjive. Tako kako god okrenes, njoj je inkubacija prosla, a sad ide inkubacija od mene.




lanajelena -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 19:37:52)

Danas je stanje mnooogo bolje,nema temp.,inace nisam napisala da su joj boginje iliti herpesi izasli na tri mesta na ustima i otekla joj je cela gornja usna tako da je dva dana jela i pila na slamcicu,konacno je danas bez nervoze [sm=zz_spin.gif]




little_one -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 22:45:27)

Uf dusa mala bas se napati.

Kod mene stanje puno bolje, cekam da vidim da li ce jos izlaziti, nesto mi brzo proslo ali ocekujem bar jos jedan talas sutra.

Kod ALeksandre i dalje nista, ja prosto ne mogu da vjerujem da jos uvijek nije dobila ospice. Totalno mi je neshvatljivo. [sm=zmeden.gif]




Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:06:09)

LO, moj sin je bio redovan u vrtiću, epidemija je počela u oktobru, on je dobio među poslednjima u grupi tek krajem aprila sledeće godine, svi su ih već bili preležali. Moguće je da ih neće ni dobiti sada.




little_one -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:21:52)

Andrea isto dobila zadnja u grupi, doduse samo jedna jos teta nije dobila koja navodno nije prelezala. Ja dobila tacno na 21 dan od prve njene koju smo vidjeli. Ali mi nelogicno da tako mala beba koju nema sta da stiti, neizgradjen imunitet, ja nisam prelezala pa da je dojenjem zastitim.




Klarita -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:25:03)

Meni prekosutra istice inkubacija od N, od K mi prosla[sm=zmeden.gif]
LO, drzi se jos koji dan, dace Bog da zaobidje bebu...




Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:35:00)

IZVORNA PORUKA: little_one

Andrea isto dobila zadnja u grupi, doduse samo jedna jos teta nije dobila koja navodno nije prelezala. Ja dobila tacno na 21 dan od prve njene koju smo vidjeli. Ali mi nelogicno da tako mala beba koju nema sta da stiti, neizgradjen imunitet, ja nisam prelezala pa da je dojenjem zastitim.


Možda joj je trenutno imunitet na visokom nivou, a možda si je malo bila i izolovala koliko je to uopšte moguće pod istim krovom.
Moja ćerkica nije nikada ništa pokupila od starijeg brata, pogotovo dok je bila beba, a on je svašta donosio iz vrtića, malo-malo pa 40 T, pa laringitis, pa bakterijske upale grla, ušiju, sto čuda... Nisam je nešto posebno čuvala, ali mislim da je tu najvažnije bilo što su oni svako u svojoj sobi spavali i samim tim se smanjaivala mogućnost da se ona zarazi, ali tokom dana ih nisma mogla izolovati, pa opet ništa. Kako god da bude, proći će. Ako ih sad dobije, makar znaš da ste svi završili s boginjama i da ste mirni.




little_one -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:35:25)

Joj i ja se nadam! [sm=bravo.gif] Hvala draga! [sm=smiley31.gif]

Didy, nas 4 spavamo u jednoj sobi, a u drugoj, tj dnevnoj provodimo vrijeme, igraju se istim igrackama, ova stalno leti i inace oko bebe, da je grli, mazi tako da je nisam mogla nimalo izolovati. Zato mi i jeste toliko cudno sve. Bas se nadam da ce je zaobici mada mi nije jasna ta petodnevna temperatura koja ju je drzala i ja sve mislila da ce ospice kad nista.




lanajelena -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:36:09)

37,7[sm=zz_banghead.gif] a taman sam se pohvalila




Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:40:56)

Lj, ja sve ispod 38,5 ni ne držim za T, pošto moji odmah 40 imaju. Drži se, znam da su živci sad na izmaku, sutra će već biti lakše.
LO, možda su to i bile boginje, nekima prođu samo sa par tufnica, ni ne primetiš ih.




lanajelena -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:46:17)

Joj Didy svaka tebi cast,ja to ne bih ni prezivela a o mm da ne pricam njemu se tresu ruke na 37,4...LO drzim palceve da nju zaobidju u ovom krugu [sm=smiley31.gif]




little_one -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:48:33)



IZVORNA PORUKA: Didy
LO, možda su to i bile boginje, nekima prođu samo sa par tufnica, ni ne primetiš ih.


Da li mogu biti tako neprimjetne? Znas zasto pitam, zato sto unazad 7 dana joj se pojavljuju tako crvene mrljice i ja pomislim to je to, i ono nestane za par sati, i ne vidis gdje su bile, sinoc sam isto pomislila eto ga, to je to, bile su dvije bas sumnjive na prsima, pravo bubuljicice, i jutros ih nema. I ne znam sta bi to moglo biti al da se tako brzo povlace mi je nevjerovatno.




Sanjica26 RR -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:49:11)

Lj veceras je kraj.[sm=smiley1.gif] Volela bih da sam u pravu.




Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:50:50)

Možda nisu velike, one od kojih ostanu kraste, pa se povuku, otkud znam, ali sam sigurna da sam čitala da mogu biti tako skoro neprimetne za roditelje. Ako je tako, to je odlično.




little_one -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:54:23)

Uh to bi bilo super, al vrijeme ce da pokaze. Hvala draga mnogo [sm=smiley31.gif]




lanajelena -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:54:29)

Sanjice castim ako prodje do sutra [sm=smiley36.gif]...Ja sam citala da ih moze biti malo ali da ne mogu da se povuku bas bez kraste,bar par kom al sam sad rekla[sm=jezicek.gif]...odoh da pozelim zelju i usput da vas podsetim [sm=smiley1.gif]




little_one -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (18.1.2015 23:58:08)

LJ i ja cekam ponoc [sm=smiley36.gif]




Azra_ -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (19.1.2015 0:17:34)

Maslačak, da ne mašimo temu, pa zato ovde pišem. U vezi vakcinacije protiv ovčijih boginja. Može li nešto o tome? Koja vakcina, kada se daje...

Hmmm i kako ja nekoga ovde na nateram da da detetu vakcinu koje nema u kalendaru?[sm=zmeden.gif]




Klarita -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (19.1.2015 0:22:06)

A sto bi ti terala nekoga da vakcinise dete[sm=zmeden.gif] Ako zelis vakcinises svoje dete i kazes ostalim majkama koje poznajes i to je to...[sm=zmeden.gif]Mislim, da me ne shvatis pogresno, nisam ja iz pokreta "bojkot vakcinacije"[sm=smiley36.gif] moja oba deteta prelezase varicelu, pa sad gledam iz tog ugla i mislim se, to je super, eh mogla sam da vakcinisem K...ali, ona je imala cudne kozne manifestacije i IgG je bio pozitivan na varicelu, a onda buuuuuum osu se dete godinu i po kasnije od sumnjivih promena[sm=zmeden.gif] Samo pitam, zasto bi nekog terala?




Maslacak15 -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (19.1.2015 0:27:02)

Pitaj pedijatra Azra, zove se Varilix. gsk proizvodjac,ima da se kupi.U kalendaru je i u Srbiji samo nije obavezna.Ljudi vise vole boginje zurke iz meni neznanog razloga. pozdravljam te[sm=smiley36.gif]




Maslacak15 -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (19.1.2015 0:31:09)

Lose sam se iZrazila izvini. Nisam terala,samo rekla svoje misljenje kad sam eksplicitno Pitana. Svako moze da radi sta mu Drago, a i ja da Slobodno Mi slim[sm=smiley36.gif]




Azra_ -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (19.1.2015 0:31:11)

Mislila sam kako da nateram zdravstvenog radnika u određenoj zdravstvenoj instituciju da bocne moje dete?[sm=smiley36.gif] verovatno bi išlo privatno.

Maslačak, slažem se u vezi vakcinacije. Ja sam uvek za varijantu da se spreči sve što može. Kakva vajda od preležanih boginja inače? Ja se ne razumem, pričam ovako, kao lajk, ali mi se više sviđa da nema igranke sa boginjama, nego da je ima. Znaš li koja je cena vakcine, orjentaciono?




Maslacak15 -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (19.1.2015 0:34:44)

Ona je vakcinisala u domu zdravlja u Knez danilovoj.sasvim redovno i regularno.samo je donela vakcinu. To je najobicnija vakcina kao i sve druge samo nije obavezna pa se malo spominje. Ali svaki pedijatra zna za nju garantujem.samo se raspitaj.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>