RE: Varicella (Ovčije boginje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Zemunka85 -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (28.6.2016 12:09:50)

IZVORNA PORUKA: Anarunika

IZVORNA PORUKA: emicaa

Meni bi u jednu ruku bilo draže koliko god to ružno zvučalo da ih odboluje dok je manja ali problem je što je meni ostalo još par dana do poroda i kako onda da zaštitim bebu.Sad su našli da dobiju.




Emice, ako si ti preležala Varičele beba je prvih šest meseci zaštićena jer joj prenosiš svoja antitela. MOji su imali boginje kada je Živa imala dve nedelje i nije ih dobila. By the way : Nema veze sa dojenjem !

ME sve zavisi od deteta do deteta. Obično bude jdan,dva ,tri dana neka temperaturica jer je ipak u pitanju virus pa se telo brani ali ništa strašno. E sad, ima uvek nekih izuzetaka [sm=smiley13.gif]


Mali moje drugarice je imao varicele sa 4m. Ona je imala herpes zoster i prenela mu.

A za dojenej i ja sada citam da ej zabluda[sm=smiley36.gif]

"Zabluda - Dojenje sprečava da se beba zarazi virusom varičele!
Nažalost, to nije tako!
Ako je trudnica preležala varičelu mamina antitela prelaze kroz posteljicu u krv bebe. Zato novorođena beba ima izvestan stepen zaštite, ali to nije ni sigurna ni trajna zaštita.
Dojenje ne može da zaštiti bebu (iako pomaže detetov imunološki sistem) jer su antitela proteini, a proteini se razlažu (vare) u crevima bebe. Zato, nema šanse da majčino mleko spreči oboljevanje, ako je beba bila u kontaktu sa varičeloznim detetom. Naravno, dojenje treba nastaviti i ako dete oboli – nema bolje hrane za bebu!"




Khaleesi -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (28.6.2016 12:11:36)

Najvise sam se plasila boginja u trudnoci[sm=smiley13.gif] srteca moja, nisam ih dobila...




Zemunka85 -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (28.6.2016 12:14:15)

A nisi prelezala?
Joj dada to ej bas pakao [sm=smiley19.gif].
Moja drugarica ej sad trudna i nije ih prelezala, bas joj nije svejedno. Ne moze pod "stakleno zvono" stalno maze ruke nekim antibakterijskim sredstvom blabla cuva se lai opet - ne mozes biti siguran ..

Ja zato i jurim L da prelezi. Valjda cemo i nahvatati do (njene) trudnoce [sm=smiley36.gif]




Khaleesi -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (28.6.2016 12:39:21)

Pa da,krila sam se kad god je neko pomenuo boginje [sm=smiley36.gif]
Ali i sada kada opet cujem da ih neko ima, ne vodim decu kod njih neko vreme, mladja mi ima 9 mes, ne znam da li je jos malal da ih prelezi..[sm=zmeden.gif]




emicaa -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (28.6.2016 13:12:20)

Zaova i ja smo stalno govorile da hoće ili njeni dobit ili Dora svaki dan bi ih sastavljale samo da svi zajedno preleže a sad mi se uopšte ne svidja ta ideja.
Valhda će sve biti ok.




Sanjalicaaa -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 14:22:27)

Jel valja izvoditi decu napolje dok imaju boginje? I koliko dugo ne bi trebalo da idu u kolektiv?




Anck Su Nmaun -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 14:29:04)

Pa mozes ali ni slucajno na sunce i u kontakt s drugom decom. Naravno ako se dobro osecaju. Moji su imali teperaturu prvih dana pa nismo izlazili tek kadnije kad su picele da otpadaju.
A kolektiv bar 4 nedelje nista..




Sanjica26 RR -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 14:29:08)

Sanjalice, ja licno nisam izvodila decu napolje dok su izbijale Dobili smo bas u ovom periodu boginje. Posle ispadanja krastica bi trebalo jos nedelju dana da se odlezi kuci zbog eventualnih virusa. Tako da je T jedno 3 nedelje bila kod kuce.
Evo vidim Anck da je napisala 4. Sto duze bude duze kod kuce to bolje po njega.




Anck Su Nmaun -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 14:32:26)

Pa iako mozda tako ne izgleda oporavak od boginja dugo traje!




Sanjica26 RR -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 14:35:09)

Nije uopste naivna stvar.




Sanjalicaaa -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 14:45:37)

On nema T. U nedelju su pocele da izbijaju i uopste nije imao T.
Nesto se sekiram za Iku. Njemu je imunitet bas slab. Jos uvek kaslje. Jos sam se setila one devojcice iz Nisa sto je umrla a imala je boginje. Uh.




Mala Elena -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 14:48:51)

Uh Sanjalice, nemoj o tome da mislis !
Ja se nisam jos susrela sa njima. Ko ima, stariji?




Sanjica26 RR -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 14:49:16)

Sanjalice, nemoj zezati. Nemoj da razmisljas o tome. Evo i moj sestric je dobio boginje, ali samo izbijaju boginje.Nema temperaturu. Jel bese dojis Iliju? Moze da se desi i da ne dobije boginje.
Daj mu za taj kasalj malo caja od belog sleza bez obzira na inhalaciju.




Mala Elena -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 14:53:41)

Kumin mladji je prelezao kao beba , dobio od starijeg... a dojila ga je.
Kazu da je lakse da se prelezi dok je dete manje, ali ne znam kako ide u kombinaciji sa prehladom.




Sanjalicaaa -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 15:18:15)

ME, stariji ima.
Sanjice, ne dojim ga. Dajem mu beli slez. Pije i nešto za iskasljavanje. Danas ga vodim na kontrolu. Još mu škripi kad diše. Da bar hoće da jede pa da mu malo pojačam hranu.




Anck Su Nmaun -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 15:47:18)

Pa jedino je lakse kad su bebe sto se ne cesu ne znam onda koliko je lakse jer ne znaju da savladaju nervozu sbog svraba.




Mala Elena -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 16:06:23)

Slazem se . Uvek nesto ne stima...[sm=zz_frown.png] Ali moraju se prelezati...




Anck Su Nmaun -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (20.12.2016 16:38:16)

Moje su imale sa 4 i 5 godina, razmak mesec dana [sm=smiley36.gif] Ma bice to sve ok. [sm=smiley2.gif]





Misha i Ljisha -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (30.12.2016 0:35:18)

Da se upisemo u klub boginjavih.

Mi smo KATASTROFA! Znaci nema mesta na telu gde nema boginje. Usi, iza usiju u kosi, na jeziku, oko ociju, na usnama, najgore mesto na piki, haos kad piski haos kad treba napuderisati i to bas nezgodno, na guzi, na ledjima i stomaku mislim da vise nema mesta gde da izbiju. Ima temp i sad je jako plasim pocela je da kaslje. Bojim se upale pluca uzrokovane varicelom. Bas sam se sad nesto utrtala.Ne smem muzu ni da kazem tek on sto je prpadzija. U svakom slucaju nenormalno je sve svrbi da nam je dr dala aerius da pije mackam je i sa obicnim puderom i tecnim puderom a kupili smo i poxclin ali iskreno to je bas bezveze. Ne znam sta da radim i kako da joj pomognem. Tusirala sam je tj polivala hipermanganom danas 3 puta jadnu. Ne znam ni da li smem vise puta, svi vicu ne treba dete kvasiti. Ludilo sa ovim boginjama. Ijuuuu dobro je da su je zaobisle prvi put sa 18 meseci kad su bratanci imali ne bih joj nikako mogla objasniti da se ne cese, i ovako se jedva jadna kontrolise.

Dajte zene neki savet kako detetu da pomognem. Da li smem bar na piku da namazem tanak sloj sudokrema ili pavloviceve. Jako je pece. Naravno bas taj deo je rascesala. Muka ziva kad piski. Bez gaca smo non stop ma haos

I da to na jeziku ja joj prskam tantum verde ali sta s tim? Bili smo kod dr, ona nas videla i rekla da smo za slikanje bas koliko se osula i da je sve ok. Kao kupati mackati skidati temp i to je to.




Ana RR -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (30.12.2016 8:48:58)

Joj Ljišo [sm=smiley13.gif] duša mala, mogu misliti kako joj je! Mom Marku je baš pomagao onaj običan tečni puder, što prave u apoteci, nije se češao. Ali ona mica ima baš puno, pa kako da je ne svrbi [sm=smiley13.gif]

Za sudokrem ne znam ali iskreno, zašto ne bi moglo? To je osetljiv deo tela, ako je peče namaži joj. Neka joj bude lakše.




IvanaSK RR -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (30.12.2016 9:05:06)

Ljiso, zao mi je. Sudocrem sigurno mozes, pre bih njega nego Pavlovicevu.




Sanjica26 RR -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (30.12.2016 9:27:29)

Ljiso, pisala sam devojkama u temi "Ojed" da je dobar eozin. On je dobar za boginje. Probaj to.




Sanjalicaaa -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (30.12.2016 10:21:11)

Ljiso, mi imamo trenutno boginje. Mazala sam ga samo ovim Bas mi je naglasila moze i na genitalnu regiju. Prijateljica koja radi u apoteci mi je preporucila i rekla da ljudi dolaze da im se zahvale koliko je dobro.
Nadam se da ce vam brzo proci. Dusa draga. Ne znam od cega zavisi pa nekom izadje toliko, a nekome samo par komda.




Misha i Ljisha -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (31.12.2016 2:26:55)

Sanjalice valjda smo samo to omasili da kupimo. Za sad koliko vidim najvise joj pomaze tecni puder iz apoteke. Danas sam primenila rigorozne mere. Jako mi je zao ali se nadam da je mala i da ce to zaboraviti. stavila sam joj rukavice i onda je htela da ih skine i ja joj vezala ruke. toliko se nekontrolisano cesala da je to nenormalno. Pocese se pa pocese oko, pa haos.
Piku sam po svom nahodjenju mazala kremom, sto Duca kaze onom nasom kremom [sm=smiley1.gif] , sedela je u hipermanganu, polivala sam je ma svasta.

Sanjalice nemam pojma od cega zavisi. Eto ove 2016 godine smo bili 3 puta bolesni a ovo je drugi put ove godine (znaci cele 2016) da ima temperaturu. Bio je tu izmedju mozda koji put slinavi nos ali nista drugo pu pu pu i sad kad nas je ovo sastavilo ja ne znam sta da kazem. Ja sam bila ubedjena bas zato sto ima dobar imunitet da ce njoj izaci tek po koja boginjica i da ce se na tome zavrsiti. Ovo svakako nisam ocekivala. Stres joj je. Muza necu ni da spominjem on je danas u par navrata plakao. [sm=jezicek.gif] Ja sam u jednom momentu bila na ivici da zaplacem kad me je mm optuzio da je dobila boginje jer smo se preselili (odluka o preseljenju je bila moja) i znam samo da sam pod stresom. Evo juce tj prethodnu noc sam spavala 3 i po sata, i danas po danu pola sata i evo sad je skoro pola 3 meni se uopste ne spava.

ali elem ja sad imam drugu dilemu. Ona NE MOZE DA GUTA ni svoju pljuvacku. Znaci imamo sledeci problem, ima temp a ne moze da guta vodu. Ja sad ne znam da li ona ima upalu krajnika pa da je to strefilo i ne znam sta da radim. Kome da je vodim na pregled, imam antibiotik kuci jos od pre hrista ali nije mu istekao rok trajanja, nikad rastvoren. Sta da radim, grlo je boli i zali se na grlo. U DZ smo bili dva puta i to je tako traljavo obavljen pregled da je mene sramota da pisem o tome.

Hajte recite mi sta biste vi na mom mestu sto se tice sad tog gutanja, znaci pljuvacku pljuje ne moze da proguta o jelu necu ni da pricam, dobila je danas sladoled taman malko da mi se oraspolozi




Sanjica26 RR -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (31.12.2016 8:34:19)

Ljiso, Ab nikad ne bih dala na svoju ruku. Prskaj joj tantum ili neki sprej koji imas. Nek pije na cevcicu. Spremaj joj samo supice. Nek pije cajice dok ju je boli grlo.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>