RE: Varicella (Ovčije boginje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje detetaPoruka


Anoniman -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (3.5.2011 22:49:07)

A nešto pričaju i o epidemiji zaušaka? Kako sa tim stojimo? Treba Luku da vratim u vrtić, a sve se nećkam. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]
choopa choops -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (6.5.2011 13:21:37)

Interesuje me da li temperatura ide sa boginjama? M ima 39.5 od sinoc, ali nema boginja jos (ikao smo bili u kontAKTU SA  sestricinom koja ih ima).
New Mom -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (6.5.2011 13:49:08)

Da, ide. Varicela ima 3 stadijuma: početni (1-2 dana) koji karakteriše temperatura i malaksalost, laka kijavica i kašalj. Kod lakih oblika ovaj stadijum može da preskoči (obično kod dece). Onda ide osipni gde dolazi do postepenog porasta temperature i pojačavanja znakova respiratorne infekcije kao i pojava ospe. I na kraju stadijum oporavka kad nestaju prethodni simptomi.
Inkubacija je bez simptoma i traje oko 3 nedelje.
choopa choops -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (6.5.2011 15:34:09)

Hvala NM [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Sto rece Tash na pocetku teme, sad sam se toliko pripremila na boginje, da bi voljela da ih dobije.

Nego, da li da skidam ja njemu T ili bolje ne ukoliko ne prelazi 39.5? Ne znam da li ako mu skidam T mozda nesto 'sprijecavam" ili ne znam kako da to opisem? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mislim da li se ta T skida ili ignorise do odredjene tacke?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Jeca* -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (6.5.2011 15:46:17)

Ja skidam vec na 38...kad predje tu temp za par sekundi dodje do 40, ne daj Boze, a onda je muka ziva. Ja skidam temp uvek!
Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (6.5.2011 15:49:44)

Moje dete je upravo u krasticama, koje otpadaju. Ostale su samo one najveće kraste.
Pre 2 nedelje (u petak) je dobio prve sitne tačkice za koje sam ja mislila da je osip, pošto je bilo 2-3 ispod pelene i 2-3 iza uha. Ujutro (u subotu) se probudio sa još tačkica. Odveli smo ga kod lekara i on je konstatovao da jeste varičela. Bili smo spremni na to, jer je kod njega u vrtiću epidemija već duže od 2 meseca. Doktor nam je dao neki antibakterijsku emulziju za boginje, ali nam je doktorica kod koje idemo na homeopatiju rekla da ne koristimo to, već običan puder, tako da smo je poslušali.
Subota na nedelju i nedelja, kao i noć nedelja na ponedeljak su bili pakleni. Goreo je u temperaturi, davala sam mu febricet samo uveče pre spavanja. Sav je bio crven, tačkica do tačkice, na leđima i na stomaku bukvalno, bio je jako nervozan i nije imao apetit uopšte. Spavao je i budio se na svakih pola sata i vrištao od svraba, nervoze i temperature.
U utorak ujutro se probudio kao nov, bez temperature, apetit se vratio, on živnuo, naspavao se, najeo i kad da ništa nije bilo. Uopšte se nije češao, nije nam ostao za sad nijedan ožiljak, pretpostavljam da ni neće.
Kad sad sve saberem, trebalo je izdržati samo ta dva dana i dve noći, ostalo je bilo prilično bezbolno.
Da, tuširali smo ga 2-3 puta u toku dana, ispirali u hipermanganu, tapkali peškirom, ne brisali i posipali puderom više puta u toku dana.
Ja sam sad u 22. nedelji trudnoće. Preležala sam varičelu kao mala. Moj ginekolog kaže da ne bi trebalo da bude kod mene nekih komplikacija, ja se nadam da ni neće.
Stefan u ponedeljak kreće u vrtić, bili smo juče na kontroli.
Eto, to je naše iskustvo.
Inače, dobio ih je na Veliki petak, tako da nam je za Uskrs bilo baš veselo. S druge strane, mm nije tad radio, pa je bilo lakše jer smo svi bili zajedno.
choopa choops -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (6.5.2011 15:52:50)

Ja nikad do 38.5, pa cak ni onda ukoliko dijete nije bas klonulo i ako je dan.
Nego me ovdje buni to da akoospe izlaze sa T, a ja skidam T uporedo, da li se tu nestoporemeti? Uopste ne znam kako da opisem sta hocu da kazem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
choopa choops -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (6.5.2011 15:56:40)

Didy hvala na opisu. Bravo za malenog junaka, a za bebicu se ne brini, siguno ce sve biti OK[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Inace meni je L za Uskrs bila pod temperaturom tako da saosjecam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] 
Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (6.5.2011 21:20:06)


IZVORNA PORUKA: choopa choops

Ja nikad do 38.5, pa cak ni onda ukoliko dijete nije bas klonulo i ako je dan.
Nego me ovdje buni to da akoospe izlaze sa T, a ja skidam T uporedo, da li se tu nestoporemeti? Uopste ne znam kako da opisem sta hocu da kazem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ja te razumem. I ja sam imala istu dilemu. Inače ne skidam do 38,5. Dok je imao boginje, nisam mu čak ni merila nijednom, jer je ionako bio sav nervozan i malaksao i razdražljiv, pa nisam htela da ga gnjavim još i toplomerom. Znam već kad gori i davala sam mu samo uveče pre spavanja paracetamol da bi lakše zaspao i mirnije spavao.
Anoniman -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (6.5.2011 22:38:31)

IZVORNA PORUKA: Didy

dobio prve sitne tačkice za koje sam ja mislila da je osip, pošto je bilo 2-3 ispod pelene


Isto je bilo kod Luke. Mislim da prvo izbijaju pod pelenom jer je tamo najtoplije, a one izbijaju na zagrevanje.
Zato je pre savetovano da se deca ugreju da bi boginje izbile, a sada se to valjda napustilo, i dete treba lagano obući, ali mu prekriti što više tela (bodić dugih rukava, i duge nogavice) zbog češanja.


IZVORNA PORUKA: Didy

ali nam je doktorica kod koje idemo na homeopatiju rekla da ne koristimo to, već običan puder,


I mi smo dobili savet da je puder bolji od tog tečnog ne-znam-čega, jer on navodno zatvara pore, koža ne diše, a pod puderom diše.


Nemam savet za temp, jer je Luka nije imao.
choopa choops -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (7.5.2011 10:58:59)

IZVORNA PORUKA: Didy


IZVORNA PORUKA: choopa choops

Ja nikad do 38.5, pa cak ni onda ukoliko dijete nije bas klonulo i ako je dan.
Nego me ovdje buni to da akoospe izlaze sa T, a ja skidam T uporedo, da li se tu nestoporemeti? Uopste ne znam kako da opisem sta hocu da kazem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ja te razumem. I ja sam imala istu dilemu. Inače ne skidam do 38,5. Dok je imao boginje, nisam mu čak ni merila nijednom, jer je ionako bio sav nervozan i malaksao i razdražljiv, pa nisam htela da ga gnjavim još i toplomerom. Znam već kad gori i davala sam mu samo uveče pre spavanja paracetamol da bi lakše zaspao i mirnije spavao.


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Kod nas ipak izgleda nisu boginje. Nema osipa, vodila sam ga jutros kod dr jer je imao T 40C. Bila je neka dr na zamjeni, kaze da sigurno nisu varicelle jer bi ona to vidjela nekako po kozi (kako nemam pojma), a i da mu je grlo malo crveno i lijevo uvo, pa je dobio Hemomicin (Sumamed). U ponedeljak na kontrolu kod nase dr.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (7.5.2011 13:36:03)


IZVORNA PORUKA: Tash

I mi smo dobili savet da je puder bolji od tog tečnog ne-znam-čega, jer on navodno zatvara pore, koža ne diše, a pod puderom diše.Nama je doktorica rekla da ne koristimo ni tečnu emulziju ni puder koji lekari prepisuju, jer sadrži antibiotik. Samo običan dečji puder, bez ikakvih dodataka da ih isuši je dovoljan i mi smo je poslušali.
Snelle -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (24.5.2011 12:54:22)

Epidemija varičela je u Obrenovcu - mm ih je dobio, ja sam ih preležala kao dete, i sad mi samo ostaje da čekam da li će ih i moje dete dobiti, mada je naravno verovatnoća da neće minimalna, bolje reći nikakva [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
lanajelena -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (24.5.2011 13:09:56)

Sto znaci da se opet ne vidimo za vikend [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Snelle -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (24.5.2011 13:25:47)

Možeš li da veruješ da se to dešava????? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image]
Anoniman -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (25.5.2011 10:10:52)

Izgleda i mi zakacismo boginjice , beba ima dve tackice sitne sitne i dve onako vece , sve su na glavi i dve na licu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ici cemo popodne da je pogleda dr .. Za sada bez T
Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (25.5.2011 10:17:28)


IZVORNA PORUKA: ribizla

Izgleda i mi zakacismo boginjice , beba ima dve tackice sitne sitne i dve onako vece , sve su na glavi i dve na licu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ici cemo popodne da je pogleda dr .. Za sada bez T


Nama T skočila tek 3. dana kad su masovno počele da izbijaju. Posavetuj se sa doktorom da li je preporučljivo ići na more odmah posle boginja. Zbog sunca. Ja sam čula kontradiktorne informacije.
Anoniman -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (25.5.2011 10:20:05)

More tek druga polovina avgusta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nadam se da nam nece opet T skakati , poludecu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (25.5.2011 10:24:12)


IZVORNA PORUKA: ribizla

More tek druga polovina avgusta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nadam se da nam nece opet T skakati , poludecu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


Onda dobro, ali svakako pitaj.
A za temperaturu, spremi se na najgore, na nervozu i nespavanje, pa ako bude bolje, odlično.
Stefan inače dobro podnosi i 39,5 temeperaturu, ali je ova dva dana pod temperaturom i sa boginjama bio nemoguć. Nervozan, malksao, kenjkav, razdražljiv, budio se na svakih pola sata i vrištao, bacao se po krevetu, vrteo...
Vama želim da prođe bezbolnije.
Anoniman -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (25.5.2011 10:25:00)

Hvala Didy [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]
A koji ste puder koristili , obican deciji ?
Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (25.5.2011 10:33:22)

Da. Meni se zadesio kod kuće neki "nivea" baby koji smo dobili za jedan rođendan, a nismo ga ni za šta koristili. Poslužio je. Mada, mislim da možeš bilo koji dečji.
Jeca* -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (25.5.2011 12:35:31)

meni je prosle godine, kad sam se samo informisala, dr rekla ovako: od kad prodju boginje, bar 3 nedelje ne na more i uopste na sunce... tako da mislim da ste bezbedni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Didy -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (25.5.2011 13:40:13)


IZVORNA PORUKA: Jeca*

meni je prosle godine, kad sam se samo informisala, dr rekla ovako: od kad prodju boginje, bar 3 nedelje ne na more i uopste na sunce... tako da mislim da ste bezbedni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Mi idemo na sunce, ali umereno, ne kad je najjače i obavezo s kačketom.
Anoniman -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (27.5.2011 9:50:44)

Za sad ukupno 6 boginja i sve su na glavi , valjda ih nece otkinuti , nema T [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
IVA 11 -> RE: Varicella (Ovčije boginje) (2.6.2011 23:03:20)

Luka je dobio boginje. Ne znam kako mu je preslo, i od koga. Uglavnom je mali za njih. Stavljam puder, ne kupam ga, nocas se sve desilo.
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>