RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 9:26:45)

IZVORNA PORUKA: dejana007

moram i ja nesto da vas priupitam. dal neka od vas daje svojoj bebi i formulu pored mleka koje posisa. knjiski dete sa punih 9 meseci treba da unese 600 do 800ml mleka. Ja mu preko hrane dam do 200-300ml, plus sto posisa (ali jako malo sisa) dakle plafon 300-400ml. dal da mu uvedem i mlecnu formulu za uzrast od 6 do 12 meseci? Koliko vase bebe piju mleka ujutru i pred spavanje? Ne znam ni sama.. Plasim se da mu nije malo zbog kalcijuma [sm=zmeden.gif]

Žaba sa 7 meseci pije mleko samo pred spavanje, oko 150-180 ml, i unese još nešto mleka za večeru sa pahuljicama.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 9:45:58)

Gae, zar to nije premalo mleka? Trebalo bi bar ujutru da ima jedan mlečni obrok.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 9:50:59)

Ona od početka pije mnogo manje mleka nego što je predviđeno.

Trenutno se budi oko 9, jede voće ili kačamak, oko 13 jede meso, žumance ili džigericu sa povrćem, oko 18 jede pahuljice i pred spavanje mleko.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 10:56:15)

Meni beba pored dorucka i rucka dosta i sisa,redje nego pre ali i dalje cesto,
ja sam za to da treba dati kada traze.Ipak je mleko jako bitno....
SUNCICE 82 sto se tice kilaze bebe to nista ne znaci,bitno je da beba udvostruci tezinu do 6 meseca.
Inace nas pedijatar koji ima 70 godina a vrlo cenjen i strucan kaze da se kod beba od 6meseci gleda duzina,tj. da li raste u duzinu,,tezina nista ne znaci.
Moja beba je sa 4 meseca udvostrucila tezinu, a sa 5,5 je imala 6,5 kg,tako da to nista ne znaci.....Bitno je samo raspolozenje bebe,mozda je naisao takav period[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

MarijaBg -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 11:04:55)

Gae, nemoj se zezati, kalcijum joj je neophodan, bar 600 ml mleka i ml preradjevina dnevno ukupno. Daj joj vise uz dorucak i veceru u kasici ako nece da pije.

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 11:11:37)

NE zaboravite da se i mlečne kaše računaju. Moje dete nikad nije popilo više od 600ml mleka, pa ni u periodu kad knjige kažu da treba da pije litar.Ništa mu ne fali i uopšte se ne nerviram zbog toga. 

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 11:29:14)

Mina imas li ideju kako bih mogla dati bebi  palentu a da ne dajem jogurt,inace je dojim..?
U kom obliku da uvedem gluten?
Da li si davala gotove sokice od 6m, vidim da imaju limun?
Hvala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 11:31:31)

Palentu sa voćem ili povrćem, lepo se kombinuje sa oba. Ja sam gluten uvodila kroz 7 korn, milupine pahuljice pa sam kasnije pravila i poparicu i Lino proizvode.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 11:32:59)

Znaci skuvam palentu sa vodom pa dodam voce?

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 11:34:49)

Da, baš tako.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 11:40:43)

Ok. Hvala puno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dejana007 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 12:41:02)

hvala puno sto ste mi ovo razjasnile [sm=bravo.gif] dajem mu sir, jogurt, dakle moze i to da se uracuna. hvala puno! :))) eto nikad nisam pravila palentu sa vocem [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 13:22:08)

Evo ja pričah danas sa našim pedijatrom. Pa sam iskoristila da pitam i za mleko. Pošto kroz kašicu i pahuljice unese oko 300 ml mleka. Kaže pedijatar da je to sktoz ok, posedno što jedemo i mladi sir i jogurt. Jer ona kao što rekoh nikad nije unosila koliko su knjige propisivale, kad je trebalo da pojede 180 ml za obrok ona je jela po 100 a ga nije imala ni jedan obrok više od predviđenog. A kalcijuma ima i u drugim namirnicama.

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 22:12:47)

Od kada sam uvela drugi nemlecni obrok pre nekih desetak dana, moja beba pije mleko ujutru i uvece i to po 240ml, znaci 480ml dnevno. Da li je to malo s obzirom da mleko ne dobija kroz kasice ili da mu povecam kolicinu mleka, jer on bi jos pio, uvek place i hoce jos. Ali, da ne mislite da je gladan, on je uvek plakao posle mlekca za jos, jednostavno obozava da ga pije, ma uopste obozava da jede! Da li smem da mu povecam dozu mleka na, recimo 270ml? To bi opet bilo samo 60ml dnevno vise, ali ne znam da li bi bilo mnogo po 300ml? Njemu verujem da ne bi, ali ne zelim da tovim dete. Pre tri nedelje, sa nepunih 7 meseci je imao 75cm i 10.5kg i ni grama viska, znaci bez masnih naslaga i 'karnera', jedna sasvim skladna beba.
Mislila sam da je ok to 480ml dnevno, ali sada kada citam ovu diskusiju mislim da bih trebala vise da mu dajem... Za njegov uzrast je propisano na kutiji 3 flajke od po 210ml, ali on ima 4 obroka dnevno i tu trecu flasicu ne znam gde bih umetnula.

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 22:17:27)

Setih se, od sutra krecemo sa vocem i za 4 dana, ako sve prodje ok, imace voce sa palentm kao uzinicu. Mogla bih da palentu razredim sa adaptiraim mlekom i to taman onu razliku koja fali.
O Boze, sama sa sobom pricam i sebe preslisavam... [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 22:26:00)

Yulo, moje dete unosi oko 300 ml mleka plus mladi sir ili jogurt. Tako da ne mislim da je malo to koliko tvoje dete pije. Svako dete je priča za sebe a ako napreduje kako treba, zdravo je i veselo znači da je sve, pa i količina hrane ok...

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.1.2012 22:35:16)

Hvala gae na odgovoru. Pa, nadam se da je ok. U cetvrtak idem kod pedijatra pa cu svakako proveriti. Mada, uopste nisam zadovoljna pedijatrima, bar ovde u fr, igrom slucaja poslednja tri puta su mi dete merila tri razlicita dr-a. Jednom mi dete poraslo samo pola cm za mesec dana, dve nedelje kasnije odem kod njegove zamene zbog nekog uputa, beba porasla 1.5cm! Mislim, meri kako ko stigne. Sve u svemu, beba mi je i inace od rodjenja bila mnogo veca od svojih vrsnjaka, i reklo bi se da dobro napreduje.

Ivana. -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.1.2012 9:48:40)

Moje dete nema sanse da popije vise od 120 ml humane ( i to je plafon) po obroku. Tako vec neke dve nedelje. Bili juce kod nutricioniste, kaze to je ok, i dala nam novi raspored.

08.30 120 ml humana
10.30 kiselo mlecni obrok (palenta, 7 korn, popara, pirincane pahuljice... sa jogurtom, kiselim mlekom, mladim sirom ili krem sirom-sirko ili abc
13.00 slani obrok, povrce sa mesom ili zumancem
16.00 vocna kasa
18.30 mlecna kasa
21.00 120 ml humana

Kad da joj ubacim vocni jogurt napr, jel moze umesto vocne kase u 16h? I da li ste vi vasoj deci davale krem sir. Meni to nesto sumnjivo?

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.1.2012 9:56:32)

Super vam je raspored. Ja bih voćni jogurt davala popodne umesto voćne užine, ali ako baš mora. Po meni je važnije da ima obrok sa svežim voćem, nego još jedan mlečni.
Nema razloga da ti krem sir bude sumnjiv. Slobodno ga daj detetu.

bubulence -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.1.2012 10:39:29)

noje dete nece da okusi kacamak[sm=smiley13.gif], bas je postala probirljiva... jede jabuku, tikvicu, karfiol, sargarepu i pirincane pahuljice... ostalo nema sanse ni da joj stavim u usta... zatvori ih i smeje mi se a ako joj nekako uguram onda se pravi da ce da povraca...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.1.2012 10:44:07)

IZVORNA PORUKA: bubulence

noje dete nece da okusi kacamak[sm=smiley13.gif] , bas je postala probirljiva... jede jabuku, tikvicu, karfiol, sargarepu i pirincane pahuljice... ostalo nema sanse ni da joj stavim u usta... zatvori ih i smeje mi se a ako joj nekako uguram onda se pravi da ce da povraca...

Probaj da skuvan kačamak propasiraš kroz cediljku, tako smo mi prvih 4-5 puta i posle je počela i bez pasiranja. Dok se privikne na teksturu. U povrće moram da dodam maslinovo ulje inače neće. I ako ima više od tri vrste povrća u kašici nema šanse da jede...

Olga75 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.1.2012 10:45:32)

zvercica nikad nije htela kacamak a ni palentu , nikako , ni slano ni sltako ni sa pavlakom nista
ali zato obozava kuvani kukuruz [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bubulence -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.1.2012 10:47:14)

pocela sam i ja da stavljam maslinovo ulje ali promene nema... a probacu tako da propasiram... dosadilo mi je da joj spremam jedno te isto a ona kao da zna sta je pa nekad nece ni da otvori usta da proba... prvo sam mislila da nije gladna aonda prodje i po 4 sata od mleka (90ml) i ona i dalje ne otvara usta a nema sanse da ne ogladni...

bubulence -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.1.2012 10:50:04)

ema obozava jogurt, mislim da bi litru popila da joj dam... olga kako kukuruz? kada to se da se daje?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.1.2012 10:50:58)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

zvercica nikad nije htela kacamak a ni palentu , nikako , ni slano ni sltako ni sa pavlakom nista
ali zato obozava kuvani kukuruz [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Žaba neće palentu ni po koju cenu al zato kačamak tamani, ne zna koliko je dosta.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>