Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (31.1.2012 13:56:25)
|
IZVORNA PORUKA: svrcelle Cao nenja22, tj. Kostina mama! Nisam stigla pre da odgovorim. Prvo da se zahvalim na azurnosti, a drugo da se zahvalim i na savetima. Mi smo probali Milupinu 7corn kasicu, jedemo je sa kompotom od voca, posto je ne voli sa mojim mlekom. To je nekako proslo. U najboljem slucaju pojede mi oko 150g. Jedno vreme (proteklih deset_ak dana) jela je bas lepo - za nas "lepo" znaci oko 1250g po obroku. Medjutim, sad je opet stala. Jedva da pojede 100g i to uz veliki napor. Posto ne smem da uvodim mleko (dobijala je alergija na mleko i mlecne preradjevine), ogranicen mi je izbor dorucka. Ako imate predlog, slusam! Koliko vase bebe imaju kilograma? Moja je usla u osmi mesec i sada ima tek 8kg. Ja mislim da je to malo. Rodjena je sa 3.5kg. Do sestog meseca je udvostrucila tezinu, a da li ce do prve godine da je utrostruci (kako bi trebalo) - nemam pojma! Da li nudite deci svoje mleko preko dana ako vam na pojedu dovoljno kasice? Veeliki pozdrav ! :) Mi imamo 7 i po meseci i 8200 gr. I to nije malo. U ovom uzrastu treba da dobijaju po 300 gr u proseku mesečno. (Moje prase doduše dobilo 700 gr za mesec i po). Za doručak jedemo voće ili kačamak, za ručak meso, dzigericu ili žumance sa povrćem, za popodnevnu užinu slično ili isto kao za ručak a za večeru pirinčano kukuruznr pahujice. 7 corn ćemo uvesti sa punih 8.jedemo mladi sir, jogurt, pavlaku i kiselo mleko u raznim kombinacijama.
|
|
|
|