Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (31.1.2012 21:22:01)
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Yulo, zečetina mi zvuči sasvim zdravo i hranljivo... Cveklu nikako da uvedem al ću je kao što je Mina preporučila kuvati i miksati sa mesom i pirinčem. Ja sam je danas dala treci dan, pomesala sam sa mesom i krompirom i bilo je ekstra! Saamo sam sinoc popi**ela! Stavim cveklu da kuvam i ona se kuvala i kuvala i kuvala... 3 sata! Stalno tvrda! Ja je skinem sa vatre, rekoh, kako god da je, vise je ne kuvam, jbg tri sata ako se nije skuvala necu je ni uvoditi! A bila sam stavila 4 cveklice u kori, cele, da lepo skuvam, ocistim, iseckam i zamrznem i vadim po potrebi, a ne svaki dan da kuvam po malo. Jao, one kada su se ohladile one smeksale, bile su kao puter! Eto, da znate, one izgleda dok se kuvaju su stalno tvrde. Mozda nisam morala toliko dugo ni da ih kuvam, ali eto, nisam znala. Cisto sumnjam da jeu njima ostalo i N od nitrata, ali ni V od vitamina posle 3h kuvanja [sm=smiley13.gif] Elem, zanima me da li ima potrebe kada ih izvadim iz zamrzivaca da ih ponovo malo provucem kroz paru, ili da ih samo onako odmrznute izmiksam sa ostatkom kasice? I koliko cesto cvekla moze da se daje bebi? IZVORNA PORUKA: Nedja RR Yula [sm=bravo.gif] za zečetinu, to je odlično meso, i bebe ga obično vole jer nije jakog ukusa. Belo meso je malo suvo, pa ti predlažem da daš bebi ili tamnije meso, recimo batak, ili da mešaš belo meso sa nečim sočnim - tikvice i šargarepa npr, sa krompirom ili rižom mislim da bi bilo baš suvo, kao i pileće belo. Ivana, kreće se od belog mesa i teletine, ne slažu se pedijatri (naravno). Mi smo krenuli od pilećeg belog. [sm=smiley31.gif] Hvala ti puno na ovim informacijama! Nikada nisam ni spremala a ni jela zecetinu, ali za moje dete sve! Sutra sveki ide da kupi zeku [sm=smiley19.gif] i planiram da mu je sutra dam da proba. Mada, ako ne bude skroz sveze tamo gde nabavljamo meso, uvescu sutra kelerabu, a meso za tri dana.
|
|
|
|