Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.5.2012 0:40:49)
|
ishler, ja pojma nemam, koga kog pitam svi mi kazu drugacije.. sestra mi pre neki dan rece da joj je mali od starta imao 3 obroka i 2 uzine. a meni se nekada cini da ova moja dunda precesto jede, a i previse. npr. sisa oko 6,7, pa u 9-9:30 ima dorucak (samo voce ili voce sa zitaricama), pa sisa dok se uspavljuje oko 10:30-11:00, pa onda uzina kada se probudi, oko 12, pa u 14-14:30 rucak (povrce plus meso), pa sisa ponovo oko 15 dok se uspavljuje, pa onda uzina oko 18 (nekada samo sok, nekada vocku, nekada zitarice, ili bananu, keks..), pa onda u 20 sati vecera (nekada isto sto i za rucak, nekada zitarice), i opet podoj oko 21-21:30. nekada se ne budi do ujutru, ali najcesce sisa i nocu, posebno kada joj nicu novi zubi, kao sad. cini mi se da jede previse zitarice i definitvno mi se cini da precesto jede. ne dopada mi se sto toliko jede palentu, griz, kacamak, pahuljice, pirinac.. mislim da to sve puno goji. ona nije debela, ima oko 10 kg, sto smatram da je ok jer je rodjena sa 3650gr.. ali ipak bih povela racuna, ne bih da bude gojazna kasnije. sad je pitanje.. da li da joj izbacim dnevne podoje, da ostavim samo jutarnji i vecernji (mada ce to ici teze jer se ona samo tako uspavljuje, lazu nece vec mesecima), ili da joj izbacim uzine. inace, koliko je normalno da kolicinski jede dete tog uzrasta? (ja tek sad vidim gde kucam, omasila sam temu, jer imamo vise od 9 meseci) ova moja moze da pojede 130 gr (mala teglica puna) ali to joj je bas da napuni svako crevce, obicno jede oko 100 gr, znaci ne bas da bude puna teglica. danas je npr. jela po manje od pola teglice za obrok, ali nije ni cudo, jer joj nice zub, jedva je i to pojela. za uzinu jede isto toliko. da li je mnogo 5 takvih obroka u toku dana plus podoji?
|
|
|
|