RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Lilla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 13:42:52)

Izvinjavam se na duplom postu, ali imam pitanje. Da li je neka od mama imala slucaj da joj beba povraca u mlazu poslije pahuljica? Vec drugi put nam se desaca da pojede Nestle pahuljice od rize i kukuruza sa malo vocne kasice od sljive i stvarno lijepo pojede jer mu se svidjaju ali poslije par minuta mlaz iz njega. Sinoc se to desilo i hajd rekoh da probam danas opet, i dam mu jutros za dorucak i ista stvar.
Ni od cega drugog mi ne povraca, nije povracao ni od rizinih pahuljica druge marke, desi se da malo bljucne ali stvarno malo a ovo je vracanje pojedenog. Sta moze da bude? Intolerancije nisu jer je sve od sastojaka probao ranije i ne reaguje. Moze li biti do Nestle pahuljica, da mu ne odgovaraju? Bas mi je zao jer vidim da ih bas voli [sm=smiley13.gif]

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 13:47:47)

Moj sin ima GER i pahuljice je izbacivao lako kao i mleko. Povraćao ih je u toku jela, ili posle jela, pa sam od toga odustala. Ne mora ih jesti ako ne ide. Pokušaj sa palentom

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 13:49:27)

uf,sto mrzim povracanje[sm=hudicek1.gif]
lilla,necu ti nista pametno reci.batali tu firmui daj druge pahuljice.a,mozda mu ne odgovara kombinacija sa vocem?bzv.prati.

Lilla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 15:32:47)

Hvala vam zeMske [sm=smiley1.gif] ne znam, nisam pametna jer je te iste pahuljice jeo u manjim kolicinama u "slanim" domacim kasicama, stavim mu kasicicu dvije cisto da bude gusce, i nije reagovao. A sinoc mu napravim porciju tih pahuljica i samo malo vocne dodam i frka. danas ista stvar. za rucak je jeo drugu marku pahuljica u slanoj kasici i nista. Probacu veceras da mu dam samo nestle pahuljice bez voca, da vidim da li je do toga.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 18:01:40)

Mozda mu ta kombinacija smeta, voce(sljive) i pahuljce, probaj bez

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 18:11:36)

nama smeta meso, pa to je strasno, sve drugo moze, ali meso, i keks sa mlekom nikako.

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 20:12:42)

evo da se javnem, i pored izlazenja gornjih zuba jedemo onako sasvim solidno.. uspela sam da mu podvalim meso vec nekoliko puta i lepo je pojeo..
jedino sto me brine jeste to sto mu je stolica opet postala mekana, bila je onako ko plastelin sto bi gg rekla, a zadnjih valjda nedelju dana je bas tecna.. nije proliv, ne kaki cesto ali je eto bas tecno.. a jede redovno, cak sam zadnja dva dana se vratila na osnove, palentu sa AD mlekom, sargarepe, krompirice, tikvicu, jabuku itd.. izbacila i gluten i mlecne preradjevine ali nema razlike, jedino me to brine... mozda je zbog zuba ali opet me brine sto toliko dugo vec traje pa se sve preipsitujem da nije zbog hrane.... [sm=zmeden.gif]

Lilla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 22:10:24)

IZVORNA PORUKA: Zenetina

Mozda mu ta kombinacija smeta, voce(sljive) i pahuljce, probaj bez

Izgleda da je bilo to u pitanju. Probali smo ih opet za veceru ali ovaj put samo pahuljice. Pojeo je cijelu porciju i nista. Cini mi se da je mogao jos ali nisam mu smjela dati da ne pretjera. [sm=sloncek.gif] Maloprije sam mu dala malo caja od kamilice i sve super, spava u 16.

Jance, i nama se desavalo par puta ali ne mogu da povezem ni sa cim od hrane. Kazu da moze biti zbog zubica, ali mozda se javi neko ko zna sta bi moglo biti.

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 22:54:21)

I nama je dva dana jako meka stolica , neznam sta je, ruckala je spanac. Neznam da li moze biti od zubica mozda[sm=smiley13.gif]

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 23:05:27)

IZVORNA PORUKA: Unina mama

nama smeta meso, pa to je strasno, sve drugo moze, ali meso, i keks sa mlekom nikako.

UM, kod nas isti slučaj. Ma sve će pojesti ali kad oseti meso pljuje, kao otrov da joj dajem[sm=jezicek.gif] mogu joj uvaliti maalkice piletine i to je to. Brokoli isto nema šanse. A što se tiče keksa, ja mislim da ne treba da se brineš što ga neće. Keks je zašećereno brašno, postoji mnogo hranljivijih i boljih stvari koje može da jede.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 23:29:40)

Lilla e pa super!

Mariya a jesi li probala sa karfiolom? Mada meni to sve smrdi, ali dete jede, doduse nisam joj nudila brokoli :)

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.5.2012 23:36:50)

Neverovatno ali karfiol jede! I to baš lepo jede, iako smrdi[sm=smiley36.gif] A dobila sam divan brokoli od kuma, BIO uzgoj, doneo ga baš za Lu, ali Lu ga neće...

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.5.2012 8:44:56)

samo da javnem, proliv se povukao sam od sebe, ima mozda jednu sluzavu meku stolicu u 3 dana, ali nista strasno. jedino sto ja bas i nisam nista puno novoga uvodila od kako sam sa punih 6 uvela gluten i mlecne preradjevine. pre nedelju dana sam mu dala kuvani paradajz i evo juce je prvi put dobio kelerabu... sta da mu sada uvodim, jel imate neki predlog?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 16:42:16)

Jance, mi smo počeli sa 6 meseci od mladog sira, isečem na kockice, stavim u tanjir ispred nje i pustim je da brlja po tome dok je hranim. Tako sam radila sa svim namirnicama koje su dovoljno mekane da mož da ih savlada bez zuba. Tako je ujedno vežbala i finu motoriku. Vremenom je počela da stavlja u usta ali joj je ispadalo a ja je i dalje hranila. I mic po mic, sa 11 i po meseci je pojela sama ceo obrok prstima. Kad joj tako dam bananu ona pola pojede a pola izgnječi pa se namaže. [sm=smiley36.gif]

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 16:46:21)

da, tako sam i ja nesto mislila, ja sam mu davala malko hleba sredine onako cupkano pa na onaj gornji posluzavnik na hranilici, ali za sada nam je interesantnije da to sve pobacamo svugde oko sebe, retko sta zavrsi u ustima. malko mi je bilo zao mladog sira tako da mi pobaca, nije mi bas najjeftiniji... a i isto mrlja po sebi i po licu ako mi npr nesto kapne na posluzavnik pa ne obrisem odma, automatski su ruke u tome pa razmazuje po licu. da, a kad si pocela da joj dajes hranu sa komadicima?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 16:52:20)

Svi prođu kroz fazu razbacivanja, ja sednem ispred i kad krene uzmen joj iz ruke, pokupim sve sa tacne i vratim u tanjir i idemo od početka... Mladi sir i kuvano povrće od 6 meseci, bananu kasnije al čim smo je uveli, retko sam je pasirala puta pasirala i to samo sa avokadom, samu jede tako što joj kidam komade i dajem da žvaće, kad sam ukapirala da joj je jedan zub dovoljan da sažvače seckano meso izbacila sam blender iz upotrebe, kad tačno ne sećam se. I dalje imamo samo jedan zub ali smo se izveštili.

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 16:59:09)

ja bi pokusala sa komadicima, al mi se jos uvek napinje na povracanje kad oseti bilo sta sto nije skroz glatko. a ima cak 2 zuba! jooj lenjosti mojaaa
a gledala sam svugde da je preporuka da u 8 mesecu vec treba da se krene sa hranom za osamostaljivanje i sve krecem li krecem a nikako..
a kad otprilike si joj dala plazmu u ruku da zvace? citala sam negde da si to radila, majstor voli da se zanima sa koricom hleba, ali ne jede bas, samo zvace i disecira na sitne komadice pa razbacuje okolo.. a i kiflu sam videla na slici da si davala..

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 17:09:07)

Plazmu sa 8 a kiflu dan pre nego što je napunila 9 (videh datume na slikama :))

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 17:18:20)

ok. hvala na pomoci.. cu da krene polako, nekako negde sa necim, jos cu videti sa cim. mozda i malko mladog sira, pada mi na pamet da skuvam testenjinu bez jaja (zumance jos nisam uvela) pa da mu to dam da se zanima...

a kad sam vec na temi, ajd da pitam, kako ste uvodili uzinu prepodnevnu? citala sam na nekoliko mesta da bi trebala beba u 8 mesecu vec polako da ima i dorucak i uzinu, danas sam pokusala nesto takvo ali mi se bas i ne cini kao dobro, mrljavi puno sa jelom, nista ne jede cestito... dorucak sam pomerila sa 10 na 9h, s time sto on jos uvek spava pre podne, ap radim tako da mu dam dorucak najkasnije u 9 pa on onda odspava turu od nekih sat vremena, pa kad se probudi dobije voce neko pa je onda budan, za oko 2 sata, iliti tu oko 1 dobije rucak. nekako mi je to puno hrane u rasporedu, danas mi je pola izbljuckao jer se prejeo bukvalno. a rucak koji mi je tu najbitniji je izmrljavio najstrasnije, jedva 4 kasikice pojeo... mislim da cu sacekati sa uvodjenjem uzine dok ne izbaci to jutarnje spavaje, ovako mi se cini da ne potrosi nista a i samo sedi u hranilici i jede, nije mi nekako prirodno bas...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 17:20:55)

Testenina nije tako rastresita i laka za žvakane.

Užinu i pre i opodnevnu ne dajem pod obavezno nego samo kad je gladna između obroka.

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 17:29:58)

znaci onda neide pod obavezno uzina? tako mi vec ima logike, bolje mi je da ogladni do rucak, ipak je to obrok koji ima vise vitamina u sebi i hranjiviji je, treba da ga pojede kako treba a ne da izmrljavi zarad malko voca...
lakse mi je da dam voce sa doruckom dok jos ne jede sam iz ruke voce.. kad bude mogao da dobije jabuku u ruku pa neka gricka onda cu mu dati kontam. ili ranije cim izbaci to jutarnje spavanje, tada mi se cini da ce vise potrositi..

al ja puno filozofiram oko ovogaaaa

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 17:33:26)

Minu bas muci stomak[sm=smiley13.gif]
Mukica kaki joj se al ne ide...
Uvela sam joj jogurt i pavlaku,cveklu,brokoli,jabuku od novih stvari

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 17:37:30)

Pa probaj cajic neki npr. hoce to kad pocnu da jedu cvrsto, tako je i nama bilo, i proslo samo od sebe

Ja cveklu jos nisam uvela, ne znam kako da joj dam, sa cim?Uz sta?

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 17:43:06)

PE daj joj vodu u kojoj si kuvala voce, Ogi kaki cim popije malko vidse tecnosti a tu vodu u kojoj se kuvalo voce pije ko lud.

Zenetino, ja sam davala npr sa krompirom, to se u ovom mom kuvaru zove Ruzicasti pire (isto i sa sargarepom) ili bi je skuvala pa pred kraj samo ubacila u standardnu mesavinu povrca.

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (25.5.2012 20:25:46)

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Minu bas muci stomak[sm=smiley13.gif]
Mukica kaki joj se al ne ide...

Uvedi joj kašicu od šljive.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>