RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Verus -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.12.2011 18:39:36)

Koliko se secam da je mina pisala voce bolje ujutru...da ne bude pretesko za varenje nocu?

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.12.2011 19:05:25)

Meni je u sustini problem taj sledeci obrok,kada ga uvesti,jer bih joj trebala sada ujutru uvoditi voce,pa da ne bude previse i uvece zitarice(kakva nauka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]),jer vec ima rucak.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

MarijaBg -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.12.2011 20:24:02)

Dok ne uvedete meso, voce moze i za rucak [sm=smiley1.gif] Npr za rucak voce, a za veceru povrce, pa sutradan za rucak povrce, za veceru pahuljice, ja sam pahuljice mesala sa povrcem dok nismo uveli pavlaku i jogurt, sad joj dam i bez povrca ali sa jogurtom.
Valjda ce se oglasiti i Mina [sm=zmeden.gif]
Moja beba nikako nije htela voce, kako joj dam, ona se zgadi i povrati, pa sam pitala pedijatra za to, rekla mi je da nije greska da beba ima 2 povrtna obroka tj da joj povrce zameni voce, ali da joj opet na poar dana nudim voce dok ga ne prihvati. I stvarno, prihvatila je voce, nije odusevljena, ali jede. Ne voli ni pahuljice koje imaju mleko u sebi, samo one koje se spremaju sa vodom. Voce i dalje kao kasicu nece da jede, a kad joj iseckam sitno ili dam celu jabuku-krusku, jede [sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.12.2011 20:28:50)

Voce ujutru, za rucak povrce samo ili sa meson i zumancetom, a uvece zitarice sa mlecnim preradjevinama ili povrcem.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.12.2011 20:39:27)

mi smo se sa povrćem malo mučili, pa smo više voća jeli u početku....ali sredilo se i to, hoće sad i povrćke, a i mlečne proizvode, pa sve ok...mada i dalje jede više voća, čini mi se, ali nekako računam da to i nije tako neki problem...

dejana007 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.12.2011 21:11:10)

zitarice sa mlecnim preradjevinama

kako npr? ako se pravi s mlekom ne mogu da dodam mlecne preradjevine: malo se zbunila :)

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.12.2011 21:19:37)

Recimo palentu sa sirom, 7 korn sa sirom, poparicu... mi smo tako jeli pa sam kasnije to prebacila za dorucak, voce za uzinu a za veceru lino, griz i slicno.

dejana007 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.12.2011 21:23:57)

aaa nisam znala da moze tako :) krecem u napad sutra :)

MarijaBg -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.12.2011 22:00:43)

A sa cime da joj skuvam griz, ili smuckam lino kad jos nismo uveli kravlje mleko (niti cemo skoro)?
Mada slatke kasice u bilo kom obliku izbegava, cak joj se ni plazma ne svidja [sm=zmeden.gif]
Bilo bi dobro da joj ta odbojnost ka slatkisima ostane i kad odraste [sm=smiley36.gif]
Obozava 7 corn - spremim ga sa vodom, pa dodam malo jogurta i izmrvim sira. Ne zna koliko je dosta, moram da joj merim [sm=smiley4.gif]

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.12.2011 22:05:38)

IZVORNA PORUKA: minavb

Recimo palentu sa sirom, 7 korn sa sirom, poparicu... mi smo tako jeli pa sam kasnije to prebacila za dorucak, voce za uzinu a za veceru lino, griz i slicno.

Ja sam kravlje pocela da koristim za kuvanje kasica sa 8 meseci, a poceo je da ga pije sa 10, i ne secam se. Znaci u periodu od 6 i 7 meseci je pio adaptirano mleko, a palentu, poparicu i 7 korn sam pravila sam vodom i dodavala kiselo mlecne proizvode.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 11:16:31)

Mina,sta beba moze jesti u uzrastu od 6m od povrca i voca,kada moze probati palentu?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 11:27:35)

Mi smo paletnu probali sa 6 meseci ali se Žabi nikako ne dopada, zato kačamak tamani! A već sam negde pisala, u kraju odakle su moji se žuti kukuruz ne koristi u ljudskoj ishrani već samo za stoku a beli kukuruz za ljudku ishranu. Ne znam zašto, ali kad je tatin kolega u vikendici posejao samo jedan red kukuruza i to naizmenično žuti i beli ptice pojele sav beli a žuti nisu takle. Pa reka ako ga ni ptice neće neću ni da ga forsiram, Nevena ga ne voli pa ne voli al zato njupamo kačamak od belog brašna samo što ga kad ga skuvam dodatno propasiram kroz cediljku da bude još mekši...

Mi smo inače počeli u startu sa 2 obroka i sad uveli i treći.

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 11:33:28)

Žuto kukuruzno brašno ima manji glikemijski indeks od belog, više karotena, pa je samim tim i zdravije i korisnije. Palenta može od 6 meseci, samo zbog teksture možda je bolje izblendirati je nakon termičke obrade. Tako sam ja radila i jeo je. Što se povrća tiče, sve zavisi kada ste krenuli sa uvođenjem čvrste hrane. Krompir, šargarepa, tikvica, bundeva, muskatna tikva, brokoli, karfiol i moram da naglasim jednu voćku koja je u svetu prva bebeća hrana AVOKADO. 

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 12:04:19)

Mi smo jeli krompir,tivicu,sargarepu,bundevu,jabuku,krusku.Da li moze blitva,spanac,boranija?

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 12:14:43)

Blitva i spanać da, ja sam leguminoze odlagala zbog refluksa a i zato što ih ja teško varim. Boranija se najlakše vari od leguminoza pa kontam da bi ona mogla ranije da se uvede.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 12:15:32)

IZVORNA PORUKA: ishler

Mi smo jeli krompir,tivicu,sargarepu,bundevu,jabuku,krusku.Da li moze blitva,spanac,boranija?

Osim ovoga uveli smo: karfiol. brokoli, spanać, blitvu, papriku i spremam se da uvedem celer.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 14:09:34)

super,bacamo se onda na to...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Krenuli smo sa vocem ali nije nesto zainterespvana,a i imamo problem jer je navikla da jede u 12 i 30,
pa sad ne dozvoljava da se to pomeri ni minut,tako da ne znam kako da uvedem dorucak[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 14:12:49)

Kad su joj obroci?

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 14:24:20)

ima samo taj rucak u 12 i 30,a oko 10 joj uvodim voce,pa sam mislila da to bude obrok.
Ali mozda je bolje da joj dajem oko 5,6 voce sa zitaricama(sludjena sam)[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jer taj rucak ne mogu da pomerim za kasnije,ubije se placucu...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 14:34:03)

Što bi pomerala? Uvedi voće prepodn, tada i treba.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.12.2011 14:55:26)

Voce jedino mogu u 10,pa mi je rano za rucak u 12

palachinka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.12.2011 10:58:00)

mame,mi imako 5 meseci i 10 dana i vec pet dana jedemo pirincane kasice. E,sad ja ne kapiram kad kazu sad je na redu kukuruzna jer cistu kukuruznu nemam da kuPm. Elem,da li da joj dam mesavinu pirincanih i kukuruznih jer na njima pise od 6.meseca? Inace ih pravim sa svojim mklekom jer je navodno za dojene bebe to bolje? sTA KAZETE?

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.12.2011 11:01:33)

Uzmi pirinčano kukuruzne. Ne znam da li ima pahuljica bez mleka, tj onih koje se prave sa mlekom, viđala sam uglavnom one koje se prave sa vodom pa povdeite računa o tome.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.12.2011 11:04:08)

Sve Nestleove su bez mleka i mućkaju se sa majčinim ili ad mlekom.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.12.2011 11:06:10)

IZVORNA PORUKA: ishler

Voce jedino mogu u 10,pa mi je rano za rucak u 12

Ako bude sit sam će pomeriti ručak. Ništa ne brini. A ja sam, pošto nemam mesta za užinu pre podne uvela voće za doručak pa ću da vidim kako će to da ide.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>