RE: ime za devojcicu (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

ivaMark -> RE: ime za devojcicu (14.2.2014 11:30:50)

Jole i meni se svidja Mila, to je bilo u opticaju za prvu bebu, takodje i Emilija, nekako mi nezno zvuce [sm=smiley1.gif]
Na kraju bi Jovana [sm=smiley36.gif]

Mama.Veki -> RE: ime za devojcicu (14.2.2014 11:35:14)

Meni se svidja Mia. Kratko a slatko.
Isto tako mi se dopada i Sofija i ima lepo znacenje, znaci Mudrost :)
I Jovana mi se svidja.
Jos samo da imam devojcicu [sm=smiley36.gif]

kkris -> RE: ime za devojcicu (19.2.2014 17:29:28)

Pomoc dobrodosla... naime od pocetka trudnoce, tj.od kada sam saznala da nosim devojcicu bila sam za to da joj damo ime Lara. Medjutim kako vreme prolazi i termin se blizi (kraj marta), pocinjem da se dvoumim izmedju par imena. Sve u svemu najuzi izbor su Lara i Masa. Prezime je kratko, 5 slova. Svako misljenje i predlog postujem ;)

branki* -> RE: ime za devojcicu (19.2.2014 17:37:57)

od ta dva imena,meni je lepse ima masa.mada,sto se tice tih kratkih zenskih imena,dopadaju mi se mila,vera...

madre -> RE: ime za devojcicu (19.2.2014 18:32:56)

lara mi se bas svidja[sm=smiley1.gif]

Verolina -> RE: ime za devojcicu (19.2.2014 18:37:11)

Meni se ne svidja sto je to u poslednje vreme najcesce ime koje daju kucicima, inace je ime jako lepo.

Mama.Veki -> RE: ime za devojcicu (19.2.2014 19:03:44)

Ako vec treba da biram izmedju ta dva imena, odlucila bi se za Lara, Masa mi je nekako bas ko nadimak i kad bude odrasla osoba nema da joj pristaje.
A i ako je prezime kratko mislim da ce lepo ici Lara.

Inace, vise volim imena koje imaju neko znacenje, licno mi se ne dopadaju imena poput Dea, Tea, Lea, osven Mia [sm=smiley1.gif]

NadaR -> RE: ime za devojcicu (20.2.2014 17:14:20)

IZVORNA PORUKA: kkris

Pomoc dobrodosla... naime od pocetka trudnoce, tj.od kada sam saznala da nosim devojcicu bila sam za to da joj damo ime Lara. Medjutim kako vreme prolazi i termin se blizi (kraj marta), pocinjem da se dvoumim izmedju par imena. Sve u svemu najuzi izbor su Lara i Masa. Prezime je kratko, 5 slova. Svako misljenje i predlog postujem ;)

Meni se vise dopada Lara . [sm=smiley1.gif]

Veca77 -> RE: ime za devojcicu (20.2.2014 17:52:47)

Maša može da bude i ime. Ćerka Meše Selimovića se zove Maša.

Meni su oba imena lepa. Mislim da koje god ime da odabereš nećeš pogrešiti [sm=smiley2.gif]

World -> RE: ime za devojcicu (20.2.2014 18:04:08)

Zasto vise niko ne daje djeci prava imena? [sm=smiley1.gif]

superm -> RE: ime za devojcicu (20.2.2014 18:16:36)

Senka

Sanjalicaaa -> RE: ime za devojcicu (20.2.2014 18:28:15)

Srna, Iskra, Mila

mamica 91 -> RE: ime za devojcicu (20.2.2014 19:06:28)

Nas (70 % bata po dr. "predvidjanju") se jos uvek zove Hanica, tj Hana [sm=jezicek.gif] ja kazem da se drzim za onih 30 % da je devojcica pa da ce ipak i ostati Hana, a mm navija da ce biti "Hans" [sm=smiley36.gif] jos nismo odlucili za decaka... ali bih volela da pored Une imam i Hanu [sm=smiley27.gif]

New Mom -> RE: ime za devojcicu (20.2.2014 21:14:44)

IZVORNA PORUKA: World

Šta su "prava" imena?

Klarita -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 8:50:58)

IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: World

Šta su "prava" imena?

I mene ovo zanima...

MASHKA -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 8:57:23)

IZVORNA PORUKA: Mama.Veki

Ako vec treba da biram izmedju ta dva imena, odlucila bi se za Lara, Masa mi je nekako bas ko nadimak i kad bude odrasla osoba nema da joj pristaje.

gluposti, evo ja se zovem Maša, imam 33 godine i moje ime mi baš pristaje![sm=smiley1.gif]
Inače volim kratka i retka imena jer znam koliko je meni pomoglo moje ime, uvek sam bila jedinstvena i u školi, na fakultetu... a ne ono prozovu te a ustane još 5 njih sa istim imenom!
Ćerka mi je Staša ali mi se još sviđaju i Manja, Zoja, Lola, Kaja...

adulence -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 9:08:55)

mashka potpisujem svaku tvoju rec...
IZVORNA PORUKA: MASHKA

IZVORNA PORUKA: Mama.Veki

gluposti, evo ja se zovem Maša, imam 33 godine i moje ime mi baš pristaje![sm=smiley1.gif]
Inače volim kratka i retka imena jer znam koliko je meni pomoglo moje ime, uvek sam bila jedinstvena i u školi, na fakultetu... a ne ono prozovu te a ustane još 5 njih sa istim imenom!
Ćerka mi je Staša ali mi se još sviđaju i Manja, Zoja, Lola, Kaja...

evo mog doprinosa vise mi se dopada masa nego lara..

minnica -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 9:16:00)

Kad bih imala još jednu devojčicu, dala bih joj ime Maša. [sm=smiley1.gif]

big mum -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 9:39:01)

Meni je Maša ljepše od Lara.Jedinstveno je.

Ne volim kratka imene tipa Lea,Mia,Ena,Tea.
Po meni su to imena bez ikakvog značenja,bezlična.Volim imena koja nose neku poruku, koja imaju jačinu kad ih izgovoriš.teodora,Katarina -puna usta kad izrovoriš .Moja kćerkra se zove Sofia,znači mudrost.I nekako mi je ime za djevojku i odraslu ženu kakva će biti duže vremena.

dunja RR -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 9:44:36)

I meni je Maša lepše. A drugarica mi jutros javila da je dala devojčici ime Staša, i to mi je jako lepo.

Trcosava -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 9:59:41)

Ana za malo da bude Maša. Bilo je u užem izboru.
Prethodnu trudnoću smo rekli da bi za devojčicu bilo Tia.

Lara mi je dugo bilo omiljeno ime, no sada je previše često. Mi smo ograničeni jer biramo prihvatljiva imena i za Srb i za Slo.

adulence -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 10:46:49)

stasa je lepo ali precesto ime ...jao trco Tia je bas lepo ime....wooow

emicaa -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 10:51:00)

meni su pored imena Teodora lijepa jos Sofija i Gabrijela [sm=smiley36.gif]

moja ciklama -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 11:49:32)

Joj meni se nikako ne svidja Teodora, na našem jeziku, ime bi bilo Božica. Ne svidja mi se Višnja, Dunja, Malina, Lara.
Svidja mi se Sofia, Nađa, Mina, KaLina. Ali, nisu vredna moje devojčice, ne dovoljno, ne koliko Danica![sm=smiley1.gif]

mama micki -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 12:07:19)

Teodora je moja starija ćerka, a ja je ponekad zovem Božidarka[sm=smiley36.gif] ali samo značenje reči je DAR OD BOGA pa smo joj zato dali to ime.
IZVORNA PORUKA: moja ciklama

Joj meni se nikako ne svidja Teodora, na našem jeziku, ime bi bilo Božica. Ne svidja mi se Višnja, Dunja, Malina, Lara.
Svidja mi se Sofia, Nađa, Mina, KaLina. Ali, nisu vredna moje devojčice, ne dovoljno, ne koliko Danica![sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>