RE: ime za devojcicu (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

marijana22 -> RE: ime za devojcicu (9.7.2016 17:20:31)

bubice stvarno mžeš da joj daš dva imena.

I ja sam mislila da ne greše. Ali....Upoznah skoro ženu kojoj su do porođaja govorili sin, kad ono ćerka. Devojčica sada ima 4 god. tako da je to bilo relativno skoro

pngpme -> RE: ime za devojcicu (9.7.2016 21:27:45)

Uuu svašta, možda je išla na samo nekoliko pregleda? Znam da negdje praktikuju samo par pregleda ultrazvukom u trudnoći? [sm=zmeden.gif]

degu -> RE: ime za devojcicu (9.7.2016 22:03:38)

Sa mnom je u skolici bila trudnica kojoj su do porodjaja govorili decak i rodila se devojcica. Ali stvarno je neverovatno da tako pogrese. A i meni je bitan momenat kad saznam pol, tad beba dobije identitet, pocnem da je zamisljam, da mastam, da se vezujem.

choopa choops -> RE: ime za devojcicu (9.7.2016 23:55:22)

Mojoj su sestri dva doktora rekla da je djevojčica, a rodio se sin (mali gospodn [sm=jezicek.gif]). Tek kad je došla u bolnicu pred porođaj gleda je treća dr i kaže kako je mališa super. A sestra počela da je ubjeđuje da nosi curicu [sm=smiley36.gif]

I meni je bilo vrlo bitno da znam šta nosim sva tri puta, pitala sam odmah čim se moglo znat, i na svakom sledećem pregledu. Naravno u početku i ja nisam baš slijepo vjerovala, ali do kraja se to sve iskristalisalo. Tako da sam pričala sa svojom djecom i obraćala im se dok su bili u stomaku kao da su već rođeni [sm=smiley36.gif]

veselicaa -> RE: ime za devojcicu (10.7.2016 12:21:00)

Mi smislili ime,tj ja a mm se slozio[sm=smiley36.gif]Na A je opet,pravoslavno je a nadimak mi je presladak.Inace nosim devojcicu.

pngpme -> RE: ime za devojcicu (10.7.2016 13:31:22)

Veselice, super!
E ne znam, ja ne mogu da zamislim takav scenario, pitala bih se onda šta to još doktorica nije vidjela... Ja sam lipsala slikajući ženskog zeku i njeno ime ispod, ako je dječak, jedino što mogu da pružim su tapete preko [sm=smiley36.gif].

veselicaa -> RE: ime za devojcicu (10.7.2016 13:41:25)

pngpme hahhaha,ja jos nista nisam kupila za bebu,ni sredila njen kutak.I meni svi pricaju da ove moje dr svima pogrese,ali ja sam sigurna da je devojcica,takav mi je osecaj.

pngpme -> RE: ime za devojcicu (10.7.2016 16:55:54)

Ja sam ovo radila kad sam ušla u deveti mjesec, zaista sam se potrudila, svi su se već navikli i na ime i na to da je djevojčica, stvarno ne bih mogla da zamislim iznenađenje. [sm=smiley1.gif] Čudo da nisi u trudničkim temama, mi vapimo za pojačanjem tamo...

branki* -> RE: ime za devojcicu (10.7.2016 17:31:14)

Molim vas,drzite se teme [sm=smiley1.gif]

jess021 -> RE: ime za devojcicu (26.7.2016 13:42:36)

Branki, ja se drzim teme, vrlo cvrsto [sm=smiley36.gif]
Opet ja. Sad nam je lepo ime Iva. Jeste da Lenka i Kalina idu lepse zajedno, ali mislim da ne treba biti presudno kako se slaze uz Lenka.

veselicaa -> RE: ime za devojcicu (26.7.2016 13:49:39)

Jess lepo je ime Iva bas mi se svidja.Mi smo samo slozili da ce sva tri imena nasih smizli biti na A.

branki* -> RE: ime za devojcicu (26.7.2016 13:54:18)

IZVORNA PORUKA: jess021

Branki, ja se drzim teme, vrlo cvrsto [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]da znas!
Meni se iva dopada.

Khaleesi -> RE: ime za devojcicu (26.7.2016 13:59:56)

Iva je mnogo lepo, ali mi neka baba iz komsiluka rekla kao nemoj po cvecu i drvecu detetu ime, zato sam preskocila Nevena i Iva....

IvanaSK RR -> RE: ime za devojcicu (26.7.2016 14:22:19)

I meni se Iva sviđa, i to bas.

Mariya -> RE: ime za devojcicu (1.8.2016 17:04:12)

IZVORNA PORUKA: Khaleesi

Iva je mnogo lepo, ali mi neka baba iz komsiluka rekla kao nemoj po cvecu i drvecu detetu ime, zato sam preskocila Nevena i Iva....

A zašto ne bi dala detetu ime po voću, drveću, a pogotovo cveću? Zbog babe iz komšiluka?[sm=jezicek.gif]
Meni je besmislenije davati ime po nekom preminulom rođaku ili da sin dobije ime po dedi[sm=zmeden.gif] ili da ljudi svoju decu nazovu isto kao i sebe (npr. mama se zove Marija a otac Zoran i dobiju sina i ćerku i nazovu ih Marija i Zoran [sm=zmeden.gif]) nego da nazoveš dete po cveću.
Ja u glavi već imam neka imena, biće na H ili L (pošto ja verujem da je opet devojčica[sm=smiley1.gif])

choopa choops -> RE: ime za devojcicu (1.8.2016 20:05:05)

IZVORNA PORUKA: Khaleesi

NIsam nikad čula za ovo, ali jesam za ime Iva nešto slično i zato ga nisam uzimala u obzir. Kao neka sujevjerna babetina, ali šta da radim [sm=smiley36.gif]

Khaleesi -> RE: ime za devojcicu (8.8.2016 21:34:31)

Nisam preterano sujeverna, ali kada mi neka baba nesto kaze da ne valja, pa koliko to glupo da je, ja to imam negde u malom mozgu, i eto ne da mi se na tu stranu.
Ima puno lepih imena za devojcice...
A i nisu sve stvari koje stari ljudi kazu gluposti i sujeverja, neke jesu ali kako znas koja jesu a koja ne[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Zato samo preskocim to i gotovo[sm=smiley36.gif]

jess021 -> RE: ime za devojcicu (10.9.2016 12:50:06)

Ola, opet ja[sm=smiley36.gif]
Odustali smo od imena Iva, nekako nam se vise ne dopada.

degu -> RE: ime za devojcicu (10.9.2016 14:22:55)

[sm=smiley36.gif] drago mi je [sm=smiley36.gif]. Meni se nije svidelo, al ja volim konkretna imena, ne volim kratka tj retka subkratka imena koja mi se svidjaju

veselicaa -> RE: ime za devojcicu (10.9.2016 20:00:17)

Hahhaha Jess [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] Sada opet ispocetka.Mada ne znam zasto ti se smejem i mi se nesto premisljamo oko imena ahhahah.

choopa choops -> RE: ime za devojcicu (10.9.2016 23:42:42)

[sm=smiley36.gif]Pa daj nam neke smjernice šta toi se sviđa a šta ne, pa da prionemo na posao [sm=smiley36.gif]

dijana1* -> RE: ime za devojcicu (11.9.2016 0:07:49)

Jess opet ga komplikujes[sm=smiley36.gif]
Predlog
Kalina i Natali[sm=smiley1.gif]

jess021 -> RE: ime za devojcicu (11.9.2016 11:01:51)

Joj Di znam, ali stvarno ne foliram vec uvek mislim da ima nesto bolje i lepse. Tako je bilo i za Lenku. Preko Ksenije, Milice, Mile....ali nije mi zao sekunde jer Lenka mi je prelepo i sad sve drugo naspram tog imena mi deluje obicno[sm=zmeden.gif]
Opet mi se Kalina vrti po glavi[sm=smiley1.gif]
Choopo, nemam trenutno nista drugo.
Veselice, koje su vase opcije?

degu -> RE: ime za devojcicu (11.9.2016 11:10:52)

Meni je Kalina kod vas to TO od pocetka, jos mi je favorit. Veselice sto te nema medju trudnicama? Sad cu kao Marija da jurim trudnice temama [sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: ime za devojcicu (11.9.2016 14:55:07)

Pa meni je Kalina baš lijepo. Kažem opet to mi je bila druga opcija za L kad sam birala ime, nego MM nije bio za to. Doduše nije bio ni za L, ali ja sam na kraju puklaa i odlučila sama, jer se sa njim čovjek nikad ne bi dogovorio [sm=jezicek.gif]
Zato odluči se za Kalina i to je to [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>