RE: Ime za devojcicu (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

branki* -> RE: Ime za devojcicu (7.6.2020 16:14:49)

i mene dunja asocira na taj tip,kao pipi duga carapa pomalo..ne kao ono devojcica princeza,nego devojcica tom sojer.

Tiziana -> RE: Ime za devojcicu (7.6.2020 16:37:21)

Tom boy sto se kaze. E to je moja Dunja i sve Dunje koje znam.. 

emicaa -> RE: Ime za devojcicu (7.6.2020 17:02:22)

Nisam ja nista lose mislila,to je samo moje misljenje.Svako daje ono sto mu se svidja.Koliko sam cula komentara za Davidovo ime,gdje sam ga nasla,da je djedovsko

Maruska15 -> RE: Ime za devojcicu (7.6.2020 19:33:32)

Ja sam resila da se zove Katalea ako je devojcica,a decak Dominik... Muz samo prevrce ocima ali bas me briga. Cerki je on dao ime,a sada biram ja.  Doduse mozda se i predomislim do kraja ali trenutno su mi to favoriti!

Misha i Ljisha -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 7:50:54)

Opet cu da reklamiram svoje ime ali Ljiljana je izuzetno retko. Rekla bih otislo ime u proslost[sm=smiley36.gif] o Slobodankama Perkama Ljubicama i Ljubinkama da ne pricam haha...Nekako na Lj eventualno bude poneka Ljupka i to je to.

Jagode su u proslosti a Visnjice i Dunjice su aktuelne

Kratka imena onako vise bas i nisu u modi.

Imam tonu Andjela u skoli. Kazem Andjela pola razreda se umiri [sm=jezicek.gif]Imam samo jednu Vesnu, samo jednu Tijanu, samo jednu Bogdanku, samo jednu Natasu
Meni je Natasa lepo ime. I dragana i Milica

emicaa -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 9:49:20)

Natasa je divno ime,a skoro niko vise ne daje to ime.Djecu oboje zovem Milice-luda zena.Ljiso i moje ime je jako jako rijetko 😅

Milena18 -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 9:57:40)

I ja Marti nekad tepam tako. Skoro me je pitala zašto je tako zovem kad joj to nije ime. Sad mi pade na pamet da možda zato ima izmišljenu sestru Milicu [sm=smiley36.gif]
Meni se ne sviđaju dugačka imena jer onda svako može da ga skrati kako mu padne na pamet. Na primer, sviđa mi se ime Nadežda, ali nadimak Nada ne. Imam drugaricu Snežanu koja ludi kad je zovu Sneža. Zato mi je bolje dati ime iz kog nije tako lako izvesti nadimak.

emicaa -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 10:01:11)

ja Davidu kazem Milice moja,a on onako umiljato kaze Moliiim 😅

Ja sam Andrijana,a nadimaka koliko volis 😅

nata11 -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 11:24:26)

IZVORNA PORUKA: emicaa RR

Natasa je divno ime,a skoro niko vise ne daje to ime.

I meni je lepo moje ime[sm=smiley36.gif] Kao i Natalija. Meni je bitno bilo da detetu ne dam ime koje nosi svaka 2 devojcica. Ne volim Jovane, Jelene... Volim bas neobicna imena. Moj favorit je bio Zoe ali nije bas islo sa prezimenom a malo me iskreno poljuljala i reakcija okoline pa se odlucih za Evropsko ime Marokanskog porekla.

branki* -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 15:30:51)

Natasa je bio prvi izbor za mene posle Branka.Dopada mi se.
moderna ,kratka imena,licno ne volim.u stvari,ne volim moderna imena ,ni kratka,ni dugacka.

dunja RR -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 15:37:19)

I meni [sm=smiley36.gif]
Mada, vezujem ja za najmirišljaviju voćkicu, npr mi se prezivamo Dunjić, i kada god preko telefona ostavljam nekom podatke, taj neko kaže - Dunić, a ja - ne, ne, Dunjić, kao Dunja :)

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Ja noju Dunju uopste ne vezujem za vockicu. Meni je Dunja devojcica sa rascupanim kikicama, odvezanim pertlama i prljavim kolenima, uvek nasmejana, igra lastis, preskace vijacu, ali i igra fucu kad treba i uvek uleve da brani starijeg brata.. 

Ana RR -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 16:05:01)

Branki, Bjanka je baš lepo ime.

Meni će zauvek biti lepo ime Nera (ako je neko čitao Gričku vješticu, zna za kontesu Neru) kao i Ema.

Ivanka 75 -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 16:55:44)

Meni licno je bilo u opticaju Ljiljana, Biljana, Ivanka, Marta, Dunja, Olga... Ali tata dade ceri ime Iva. Volim stara imena, imaju znacenje. Ova nova mora covek da gugla da vidi odakle su i od cega su izvedena.
Prva reakcija moje druagrice iz BG kd sam joj rekla "kako se mala zove" bila (odreci do reci) - "aha, znaci hrvatsko ime". Nije mi bilo pravo ali je na neki nacin bila u pravu. Ali tata dao ime...[sm=smiley1.gif]

jabudic -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 17:06:55)

Ivanka, to je bila reakcija i za Jakova i za Luciju - hrvatska imena. A oba su u pravoslavnom kalendaru.

Meni je ljepše Iva od svega navedenog, neka je tata presudio. 😁

Ivanka 75 -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 17:09:07)

Tata Ivan odlucio, to je bio prvi cin velike ljubavi i posvecenosti malom zamotuljku srece [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Olga75 -> RE: Ime za devojcicu (12.6.2020 17:22:06)

Branki- na B imaš i Barbara
i onda Prever: sećaš li se Barbara,kiša je lila tog dana...... ( glas R. Šerbedžije..... i neki tako dan i Barbara ali dugo A

jabudic -> RE: Ime za devojcicu (3.8.2020 11:18:40)

Ja mislim da sam izabrala, ostalima je ostalo samo da se naviknu i vremenom prihvate [sm=smiley36.gif]

Kasija ili Jovan

Čula sam da je Kasija često ime u Srbiji, ali kod nas bukvalno ne postoji.
I baš mi se sviđa, kliknulo mi je, lijepo pristaje uz Lucija.

Jovan je staro ime koje vučem iz prošle trudnoće.

E sad samo još da isprskačem sve one praznike oko mog termina, Božić, Sveti Stefan, a kako ja znam da produžim možda stignem i do Svetog Jovana [sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Ime za devojcicu (3.8.2020 11:31:56)

Jabudic, jel jos ne znam pol[sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Ime za devojcicu (3.8.2020 11:34:22)

Jabudic, mislim da nije ovde često, ima ga sporadično, ali ne bih rekla da je često.

Kalina je češće ovde.

jabudic -> RE: Ime za devojcicu (3.8.2020 11:37:12)

Nismo sigurni za pol, više je djevojčica nego dječak, ali nije još 100% sigurno. [sm=smiley36.gif]
ja se pravim da je sigurno [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Ime za devojcicu (3.8.2020 11:38:08)

IZVORNA PORUKA: jabudic

Ja mislim da sam izabrala, ostalima je ostalo samo da se naviknu i vremenom prihvate [sm=smiley36.gif]

Kasija ili Jovan

Čula sam da je Kasija često ime u Srbiji, ali kod nas bukvalno ne postoji.
I baš mi se sviđa, kliknulo mi je, lijepo pristaje uz Lucija.

Jovan je staro ime koje vučem iz prošle trudnoće.

E sad samo još da isprskačem sve one praznike oko mog termina, Božić, Sveti Stefan, a kako ja znam da produžim možda stignem i do Svetog Jovana [sm=smiley36.gif]

Ja imam u mojoj skoli devojcicu koja se zove Kasija. 
Jovan je prelepo ime. 

Didy -> RE: Ime za devojcicu (3.8.2020 11:43:11)

Ni ja nisam čula za Kasiju ovde.Ja ne volim ženska imena nastala od muških - Jovana, Milana, Dragana, Branka... Pogotovo mi se ne sviđa kad je tata npr. Branko, pa da ime ćerki Branka. Ili kad je tata Nikoča, a ćerki daju ime Nikolina. Takva imena kao imena su mi lepa, ali me nervira ta neka veza od muškog imena. 

jabudic -> RE: Ime za devojcicu (3.8.2020 11:47:08)

Didy, feministkinjo [sm=smiley36.gif]

Didy -> RE: Ime za devojcicu (3.8.2020 11:48:43)

IZVORNA PORUKA: jabudic

Didy, feministkinjo [sm=smiley36.gif]

😁 Možda sam malo zastranila. 😁

Mirko Svirko -> RE: Ime za devojcicu (3.8.2020 12:09:00)

Jabudic, lepa imena si izabrala.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>