RE: Pomoć bebi sa grčevima (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


ebru -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (3.9.2008 16:12:46)

Mi smo se isto borili sa grcevima[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]kad se samo sjetim...Probali smo saabsimplex kapi,caj od komoraca,caj od anisa sa kimom(od tog caja djete je definitivno dobivalo sok),kamilica,nana...nemogu ni da se sjetim sta sve vec nismo probali,da sam ja jednog dana odlucila da izbacim sve te cajeve i cajice i kapljice iz upotrebe i grcici su prestali.Jedino sto nam je pomagalo to je masaza stomacica i nosanje preko ruke tako da dlan moj bude na stomacicu.Negdje krajem4.  mjeseca kao i vecina mama dosla sam u iskusenje da uvodim cvrstu   hranu,medjutim grcici ssu sepnovo pojavljivali,i stenjanje neko ... eh onda sam sacekala kraj 6.mjeseca i polako pocela uvodit dohranu...Od tada nemamo problema sa grcicima.Desi se ponekad ali veoma rjetko,i kad se desi raspremim svoju bebicu,izmasiram joj stomacic i situacija bude bolja.Spomenula sam dohranu iz razloga sto i ranim uvodjenjem guste hrane mogu se pojavit grcici...
Ps.svaka je beba individua za sebe,nekoj nesto pomogne dok drugim to vec ne pomaze




andrijana -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.9.2008 13:25:43)

Mislim da smo nasli pravo resenje protiv grceva! Svekrva je skuvala caj sa par zrnaca kima,to je davala mom muzu kad je bio beba,i grcevi su se umirili,hvala Bogu! ESPUMISAN nam vise nije potreban a i ovako je samo trenutno delovao a jadno dete je sve sto je pojelo i iskenjalo sa svim tim gasovima od tih kapi.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sad mi je bebica mnogo mirnija i zaplace samo kada je izvadimo iz vode kada se okupa...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




guppy RR -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.9.2008 20:30:11)

Jao da, KIM!... Kako se nisam setila...
I toga ima u Hipp čajevima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (6.9.2008 0:20:12)

Ni ja se nisam setila kima... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




una77 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (6.9.2008 8:23:41)

Prtiv grcica nam je pomogao Plantex jako kratko onda je bebica postala imuna na njega, redovno sam davala vodu prokuvanu sa secerom i kimom ali nije mogla da pomogne kada su grcici bili suvise jaki, onda sirup Nurse Harveys jedno je bio super dve nedelje onda je beba postala imuna i na njega posle svega pukne mi film i sa Humane predjem na svoju ruku na Aptamil i grcici nestanu za nepune tri nedelje a cim ssam pocela sa Aptamilom bili su blazi i proredili se, sada nam nista nije potrebno od tih sredstava stoje u pripravnosti, jedino sto smo se navukli na Hipov caj od komoraca i sad ne mogu da ga skroz izbacim jer beba ne moze nekad u toku dana da zaspe bez njega [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. 




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.11.2008 14:18:38)

Juče sam bila u apoteci da kupim nešto sebi, i dok sam čekala kusur vidim propagandni materijal: Baby Friend, prijatelj vaše bebe, i dalje Prirodni lek koji efikasno otklanja pojavu grčeva kod odojčadi.
 
Sadrži:
- aromatično ulje anisa
- aromatično ulje nane
- aromatično ulje morača
- glicerin.

Rastvor je koncentrovan, razblažuje se prokuvanom, i na sobnu temp ohlađenom vodom. Čuva se u frižideru do 4 nedelje.

Piše da je u upotrebi kod velikog broja beba u Kanadi, Izraelu i Evropi već 15god.

Piše sajt www.pharmaswiss.rs, međutim nisam ga našla na tom sajtu... možda nisam dobro gledala.

Eto. ja sam vam prenela samo ono što sam našla i nemam pojma čak ni dal je novo na našem tržištu, a da li je dobro, nek javi neka od vas koja možda to već koristi ili ako proba.




guppy RR -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.11.2008 19:35:13)

GLICERIN?????????
jasno mi je za anis, nanu i morač (komorač)... ali .... glicerin?????????????????




andrijana -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.11.2008 21:59:21)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (15.11.2008 14:44:04)

Ne nam stvarno... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




krofnica -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (26.11.2008 8:35:12)

Evo savjeta koji je meni dao doktor Malbaski i kojeg sam se ja pridrzavala dva mjeseca. Ne znam da li zbog toga ili neceg drugog ali moja bebana nikada nije imala grceve. Umociti dva prsta u maslinovo ulje i njeznim pokretima masirati bebu oko pupka u smjeru kretanja kazaljke na satu. Ponoviti to jedno 10-15 puta. To sam joj radila svako vece posle kupanja i  na benkici se nista nije moglo primjetiti, sve pi upio stomacic.




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (26.11.2008 8:52:42)

10-15 puta za redom? Okupam bebu, pa umočim prste, pa odradim to, pa opet umočim, pa odradim i tako 10-15 puta, ili ... ? Nisam baš razumela.




krofnica -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (26.11.2008 9:40:54)

Ja sam to obicno radila posle kupanja. Umociti dva prsta u ulje i oko pupka napraviti 10 - 15 " krugova ".




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (26.11.2008 9:42:55)

krugova... aha... sada razumem.




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (28.11.2008 12:46:50)

Sa nekog foruma:

Evo ovako kada sam rodila sina uzasno su ga mucili grcevi, svekrva mi je stalno govorila da njena deca nisu imala grceve jer im je davala caj od mandzurane(MAJORANA), ja sam naravno bila skepticna i nije mi padalo na pamet da bebi dajem tamo neke nuckalice,elem, vise nije bilo nista sto nismo pokusali a nista nije pomagalo. Odlucim da probam taj caj jer sam mislila da nemam vise sta da izgubim, caj se pokazao kao cudo, Luku grcevi vise nisu mucili,Mia ih nije ni imala jer sam jojo od rodjenja kuvala caj. Svim ljudima kojima sam rekla je pomogao,probajte i vi. Totalno je neskodljiv i lek je br.1 u Boki Kotorskoj za stomak. Protiv kiseline nadimanja,grceva kod beba, mnogo bolji od nane. Ima ga susenog u biljnim apotekama, meni raste u saksiji, mada se primio i mojoj mami u Bgd. Ja mislim da postoji i seme u rasadnicima

1dl vode
grancica majorana ili ako je susen manje od pola kafene kasike
secer po zelji. Kad voda prokljuca dodate majran ostavite da odstoji 10 min i dajte bebi

IZVOR




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 11:54:14)

Imam drugarica, beba ima sada 3 meseca.

Imali su grčeve, baš gadne, i onda im je poslat neki čaj iz Nemačke, o tome ne bih jer ne znam koji. Nego nešto drugo hoću da napišem. Mala je imala stolicu na 2-3 dana, pa je dr pretpostavljao da su i grčevi jači zbog toga. Rekli su joj da sem što doji, daje bebi i prokuvane vode sa šećerom (na 1dl vode 1 kafena kašika šećera). Kaže drugarica da od kada beba pije vode, kaki svaki dan. Sada je počela da smanjuje količinu šećera u vodi, sada stavlja 1/2 kašičice na 1dl vode.




Lu -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 12:00:28)

Tasha ja se prvo moram usprotiviti na to da se daje šećer bebi od tri mjeseca[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ako doji beba,normalno je da nekaki i do 7dana,moj Roko nije kakio po pet dana i ja zvala pedijatricu,kaže ako nebude 7.dan onda ćemo malo štapićem za uši nadražiti guzu,ali je kakio sam 7-dan.
Ako beba ima grčeve a doji,samo mama mora pripaziti na svoju prehranu i uzimati čaj od komorača.




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 12:04:03)

Ne znam zašto se protiviš šećeru u vodi? To MORA da se stavi, ako je voda prokuvana, a prokuvana je jer mora biti prokuvana kada se daje novorođenčetu. Prokuvavanjem vode se neutrališe nešto u vodi (objasnila mi je to mama jednom davno, kada se vrati sa skijanja, pitaću je ponovo ako želite, pa ću napisati), i ako se ne stavi šećera, nije je dobro davati bebi.




Lu -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 12:09:00)

IZVORNA PORUKA: Tasha

Ne znam zašto se protiviš šećeru u vodi? To MORA da se stavi, ako je voda prokuvana, a prokuvana je jer mora biti prokuvana kada se daje novorođenčetu. Prokuvavanjem vode se neutrališe nešto u vodi (objasnila mi je to mama jednom davno, kada se vrati sa skijanja, pitaću je ponovo ako želite, pa ću napisati), i ako se ne stavi šećera, nije je dobro davati bebi.

Nerazumiješ me,nisam ništa rekla za vodu iako se ni voda nedaje bebi koja doji jer joj netreba,
ali šećer[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ja šećer nisam nikada davala djetetu,smatram to bespotrebnim a u dobi od tri mjeseca i otežavajućim za bebin organizam.




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 12:11:11)

Nisam mu ni ja stavljala ni u šta drugo sem u vodu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (ustvari, sa 3 meseca ne znam ni u šta bih mu stavljala. Ali ni kasnije, sem u griz, nisam stavljala šećer)




Lu -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 12:14:47)

 A zašto si mu davala šećer i vodu,za grčeve ili?




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 12:17:03)

Ne za grčeve. Nemam pojma... rekao pedijatar da "po starom" uz dojenje ide i vode, a "po novom" ne mora, pa kako ja hoću.
Ma on je na dan popio max 10ml vode. Od kada se rodio mrzi vodu.




Lu -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 12:23:39)

Sad sam se sjetila i kima,reci prijeteljici nek pije čaj od kima i svakako na prehranu da pripazi,kupus,grah,kava(puno kave),citrusi i ostalo što se nesmije.
A što se tiče kake to je normalno na 2-3 dana,jer dojena djeca manje kake.




Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 12:28:47)

Joj, moj Luka je kakio čim ga stavim na sisu. S jedne strane vuče, s druge strane izbacuje. Kakio je po 7 puta na dan, i to se sredilo tek kada smo prešli na veštačko mleko. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Jeca* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 14:03:33)

Moj Luka je imao stravičnih problema sa kakenjem. Po nekoliko dana nije kakio, a grčevi ga rasturali. Ja sam i zaključila da su pojačani kad ne kaki, što i jeste logično. A onda sam otkrila Novalac IT, dohranu, i počela mu nju davati. To je dohrana za bebe koje imaju problema sa stolicom. I stvarno se uredila. Ovo što kaže Taša za šećer ima smisla, ali treba davati laktozu a ne saharozu. Šećer valjda oslobađa nešto u crevima pa bebi rešava probleme sa zatvorom. Pokušavam sada da nadjem na netu to sto sam citala nedavno, ali ne ide mi. A i u opisu Novalaca piše nešto slično. Evo:

Novalac IT je bogat laktozom, mlečnim šećerom. Međutim, Novalac IT ne sadrži saharozu (šećer) koja predstavlja problem za zdravlje Vašeg deteta.




Jeca* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2009 19:11:38)

Evo našla sam

Povećani sadržaj laktoze u Novalacu IT1 i IT2 (0-6 mes, 6-12mes) privlači vodu u debelo crevo i na taj način omekšava stolicu i ubrzava pražnjenje creva.

Verujte mi, zaista deluje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] pupupu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>