RE: Sport (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Vežbajmo zajednoPoruka


Modessty -> RE: Sport (24.11.2013 0:41:32)

Ja ću uvek da preporučim aikido jer to je moja ljubav [sm=smiley1.gif]
Moja je preporuka da odvedete dete na neki trening pa tek onda da odlučujete. Obično se kaže da je uzrast od 6 godina najbolji da se krene sa nekim sportom onako malo ozbiljnije.
A što se toga tiče da oni koji treniraju džudo ostaju niski rastom - moram da kažem da je čista glupost! Pa moj drug je visok dva metra i sjajan je džudista. U tom sportu je od prvog razreda osnovne!
Ono što je bitnije za tebe i tvog sina je šta on želi, da li je trener neko kome bi poverila dete i naravno kakvo je društvo u klubu (ovo poslednje je na tvom sinu da proceni). I šta god da krene gledajte da ga podržavate i hrabrite, ali ga nemojte opterećivati takmičenjima, polaganjima, dobijenim pojasevima itd. Bitno je da on uživa u tome što radi, a nagrade dodju sam po sebi.
Što se aikidoa tiče, tu nema takmičenja pa je pritisak malo manji. ALi se klinci i dalje takmiče izmedju sebe: ko je bolje uradio to i to, ko ima veće zvanje, kog je trener pohvalio... To je ono što ih tera napred i što im pomaže da budu bolji u tome što rade. Kad se roditelji umešaju sa svojim ambicijama, e tu prestaje i sport i uživanje i postaje mučenje.
Peace* -> RE: Sport (5.8.2014 8:51:24)

Od negde aprila mi Luka jaše po leđima za fudbal.
Kontala sam da će ga proći, ali nije.
Kupismo za vikend kopačke, i juče je krenuo. ODUŠEVLJEN JE!
I ja se radujem ako napokon postoji sport koji će mu odgovarati. [sm=smiley1.gif]
Peace* -> RE: Sport (1.9.2014 8:31:15)

Radili smo sportski pregled zbog registracije kako bi mogao da igra ligu, i blesan se toliko uplašio da mu EKG nije baš dobar, ima neku šaru. Sad treba da nosim stari EKG da dr vidi da je ipak sve ok. Nije mi jasno zašto mu nije urađen kontrolni EKG ako se sumnja da nešto nije ok. Šta stari EKG potvrđuje, da pre godinu dana nije bilo problema???
Modessty -> RE: Sport (15.9.2014 12:47:26)

Tash šta napraviste sa tim EKG? Da li ste ponovo radili?
Peace* -> RE: Sport (16.9.2014 8:32:31)

Ne. Odnela sam stari, i registrovan je u FK.
U decembru idem kod endokrinologa pa cu ga zamoliti da mi da interni uput da mu se odradi u Decijoj bolnici.
NadaR -> RE: Sport (16.9.2014 9:31:07)

Milos je krenuo na karate. Imali su vec cetiri treninga i on je odusevljen . Rade te vjezbice i neke osnovne stvari . Majica i kosa mu budu skroz mokri ali on sa osmijehom pita - Mozemo li jos malo? [sm=smiley36.gif]

Lijepo se druzi sa drugom djecom , slusa trenera i bas sam srecna. [sm=smiley14.gif]

Cini mi se i da je manje stidljiv . [sm=smiley1.gif]
Modessty -> RE: Sport (16.9.2014 10:28:10)

Nado baš mi drago! [sm=bravo.gif]
Danilo mi traži da opet krene na plivanje. Moram da se organizujem od sledećeg meseca da ga opet upišem. Kad već hoće nek ide! [sm=smiley1.gif]
big mum -> RE: Sport (16.9.2014 10:31:58)


IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Nado baš mi drago! [sm=bravo.gif]
Danilo mi traži da opet krene na plivanje. Moram da se organizujem od sledećeg meseca da ga opet upišem. Kad već hoće nek ide! [sm=smiley1.gif]E ovo je baš fin sport,razvija cijelo tijelo.Nažalost kod nas nema zatvorenog bazena ,išla bih i ja kamoli djeca.
Modessty -> RE: Sport (16.9.2014 10:35:10)

Išao je letos jedno mesec dana. Još uvek nezna da pliva. Ali opušta se lagano. [sm=smiley1.gif] A inače ide sa nama na trening s vremena na vreme. Ne pritiskamo ga, već ako hoće hoće.
Olga75 -> RE: Sport (16.9.2014 10:42:37)

mi danas idemo na drugi trening aikidoa
mislim da je to tradicionalni aikido [sm=zmeden.gif]
ja sam stvarno sa tim borilackim sportovima na Vi , isla sam na balet i na macevanje i to je moja sportska karijera , vrlo siromasna [sm=smiley36.gif]
na prvom treningu je bilo paa , onako malo cak i smesno
bila je ona i cetiri majstora koji su ljudi mojih godina
pa je sensei radio sa njom
meni se dopalo ta strpljivost ozbiljnog coveka prema njenim ispadima
posle prvog mi deluje : vaspitno , kondiciono a za odbrambeno jos ne mogu nista da kazem
ipak je ona bila prvi put
danas ce valjda biti jos neko dete pa ce i njoj biti lakse
mislim zna i ona da ne moze da obori senseia a on je pao i preko ramena se prevrnuo [sm=bravo.gif]
javljacu dalji razvoj situacije
Modessty -> RE: Sport (16.9.2014 10:50:05)

Olga samo polako. Aikido je kompleksna veština. Ali deca kapiraju neke stvari brže nego odrasli. Izvućiće ona ono najbolje iz treninga.
Mačevanje Olga?! wow! Lepo! ja obožavam Kendo, to je neka vrsta mačevanja na japanski način [sm=smiley1.gif]

Borilačke veštine su dobre za učenje discipline, samopoštovanja i poštovanja drugih ljudi, razvoj i koordinaciju pokreta, oslobađanje straha od pada i poraza... Sve je to u duhu njihovog Budo-a, tj puta ratnika.
Ono što je kod vas bitno je da će steći samopouzdanje i da se neće plašiti napada. Biće u fazonu - dobro primila sam jedan šamar/udarac, drugi već neće proći.
Ali za sve treba vreme. Neće to odmah. [sm=smiley1.gif]
Olga75 -> RE: Sport (16.9.2014 11:01:26)

to svakako , pa nista ne moze za tri dana
tamo ih ima malo ja bih rekla , to je s jedne strane pozitivno jer mogu da se posvete i sebi i novajlijama
a opet da li to sto ih je tako malo znaci da nije mooderno mozda
Modessty -> RE: Sport (16.9.2014 14:03:13)

uglavnom je stvar što aikido u stvari nije sport - nema takmičenja. a roditelji vole da im se deca takmiče, pa da mogu da se hvale medaljama [sm=smiley36.gif]
Mala Elena -> RE: Sport (16.9.2014 14:15:07)

Ja sam za treninge u teretani, neke kardio vezbice, nema bolje rekreacije. A sto mi se tek pre neki dan dzogiralo.
Po svoj prilici, ako bude toplo do kraja ovog meseca planiramo otici na Avalu da igramo odbojku ! [sm=bravo.gif]
Modessty -> RE: Sport (16.9.2014 14:27:04)

Teretana nije za decu. Ne preporučuje se da deca uzrata do 16 (pa čak i 18) godina idu u teretanu.
Leptiric123 -> RE: Sport (13.10.2014 8:28:20)

Op vidim da ima puno mama čija deca idu na borilačke sportove [sm=smiley20.gif]
Sad ću da vam dam moje skromno stručno mišljenje kao nekoga ko je probao sve žive sportove, a ceo život se bavim karateom.
Dok su deca mala (uzrast vrtića, i nižih razreda) dobro je izabrati sport koji podjednako aktivira sve grupe mišića i sve delove tela, zbog skladnijeg razvoja. Volela bih da moja ćerka sama odabere sport kojim će se baviti ako bude želela, ali dok je mala usmeravaću je da to bude borilački sport ne zbog sebe već zbog njenog lepšeg fizičkog razvoja. A kasnije kada već sama bude mogla da rezonuje i bira može trenirati šta želi, bitno je da se bavi nekim sportom da ima obavezu i odgovornost ka svom telu.
Borilački sportovi nisu kako mnogi misle grubi sportovi,sa mnogo povreda. Borilački sportovi pomažu da se dete razvije pravilno fizički i psihički, pored tog srazmernog fizičkog razvoja jer su to jedini sportovi koji podjednako aktiviraju sve delove tela, jako su dobri za psihički razvoj, za podizanje samopuzdanja, ohrabrivanje i samostalnost kod dece. To su individualni sportovi gde je pobeda samo tvoja, greška samo tvoja, nema svaljivanja krivice na drugog. Tako da mame samo napred, koliko god dete želi podržite ga da se bar u ranom detinjstvu bavi ovim sportovima (kao mali neće puno naučiti o samoj veštini ali će raditi vežbice koje puno znače).
Drugo šta preporučujem je da dete ide na neki ples, folklor...kako bi razvilo i tu stranu svoje ličnosti.

Jedva čekam da potpuno prohodamo i progovorimo da se razumemo i krenemo sa vežbicama, sad idemo na treninge ponekad (jer imamo porodični klub) ali samo puzimo i malo imitiramo decu dok rade vežbice. [sm=smiley36.gif]
choopa choops -> RE: Sport (13.11.2014 18:25:18)


IZVORNA PORUKA: Modessty RR

uglavnom je stvar što aikido u stvari nije sport - nema takmičenja


To mi kaži!
Nazvaćete me ludom i sebičnom, ali ja nikada, nikada ne bih voljela da moja djeca budu profesionalni sportisti. Ne mogu ja to da podnesem, ta takmičenja ko je bolji...pa onda kad gledam fudbal, svetsko prvenstvo i onaj jadan promaši penal od kojega zavisi pobjeda cijelog njegovog tima. Ja ne znam, mislim da bih uvenula od tuge da je moje dijete na tom mjestu. Ni sama nikada nisam voljela da se takmičim, i mislim da je to generalno moj problem sa sportom. I dan danas kad se sjetim onoga poligona na fizičkom kad ti mjere vrijeme, zaboli me želudac od muke [sm=smiley22.gif] Voljela bih da nauče da se bave svakim sportom po malo, da znaju osnove.

Moja ćera ide na ples već 3 godine (sad joj je 6). Sama je izrazila želju i obožava da ide, a kad recimo ne može jer je prehlađena, ja moram da je lažem da taj dan nije ni imala čas :))))

Sada bi sin 4g htio negdje da se upiše, pa je meni neki slijed u glavi bio karate, ali sad kad vidjeh ovo za aikido, baš ću da vidim ima li kod nas....Mada možda smo i zakasnili za ovu godinu, ali iduće svakako treba da ide.
Sanjalica1980 -> RE: Sport (13.11.2014 18:52:13)

Leptiricu, skroz podrzavam to sto si napisala. Suprug i ja takodje imamo vec 13god tekvondo klub. On radi sa juniorima i seniorima a ja sa mojom divnom decicom od 6-12 god.
Ja cu moje devojcice isto dovoditi u klub kada budu imale oko 4 god pa cemo videti za dalje.
Znam da je rano jos za plan ali smatram da su borilacke vestine plemenite i da deca mogu puno da nauce.
Naravno jako je bitno i kakav je trener kluba jer definitivno ima i nekih koji i nisu bas za rad sa malom decom.

Ja bas puno pricam sa roditeljima iz moje grupe. Volim sve da znam o detetu kako bi znala kako kome da pristupim.
Svako dete je drugacije.

Jako mi nedostaju od kada sam na trudnickom. Jedva cekam da se vratim.


Inace sto se tice takmicenja,ja sam oduvek bila takmicarskog duha. Volim individualne sportove jer kako i Leptiric kaze za sve si sam zasluzan.

Žapkić -> RE: Sport (13.11.2014 18:54:33)

Tina ide već 2 meseca na tzv. "Sportić" . To je kao neka škola sporta za malu decu. Nije u pitanju ni jedan konkretan sport. to je više kao neka rekreacija za decu njenog uzrasta. treneri su divni-jedan je profesor fizičke kulture, a drugi je viši sportski trener. Tina je oduševljena.
Iz razgovora sa trenerom zaključila sam da se ovde deca pripremaju za dalji spotrski put, tj. da se kasnije opredeljuju za koji sport su talentovani.
Didy -> RE: Sport (13.11.2014 20:48:40)

Žapkić, i moji idu na "sportić" dva puta nedeljno i zadovoljni smo i mi, a i oni. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Bibilib -> RE: Sport (13.11.2014 21:08:27)

Mi se jos uvek nismo nigde upisali ali planiramo plivanje...kazu da je dobro za radzvoj deteta...
Misha i Ljisha -> RE: Sport (14.11.2014 7:38:28)

jao mame a gde je taj "sportic"??? Hajte podelite info jer mislim da mom bratancu treba neki sport a brat ne zna gde da ga upise bas iz razloga sto nije zainteresovan ni za jedan sport nesto posebno pa mi bas deluje super sto u tom sporticu ima raznoranih aktivnosti, jer mozda se dete negde i pronadje.
Peace* -> RE: Sport (14.11.2014 8:32:35)

Sprtić je u Sokolskom domu, ili ti Partizanu, u centru.
MiLj, ne znam koliki ti je bratanac, ali i na DIF-u imaš neku vrstu sportića, kažu da je odlično, da jako osamostale decu, jer roditelji nemaju pristup treninzima (samo na javnim časovima), u svlačionicu idu sami i sl. To je isto kombinacija više sportova.

Luka i dalje ide na fudbal. I, i dalje voli! [sm=sloncek.gif]
Dobili su dreseve, na leđima im piše njihovo prezime. [sm=smiley1.gif]

Prošli čas je trener obećao čokoladu onome ko najravnije šutne loptu (šutali su po liniji), i Luka je dobio čokoladu. Naduvao je kao ćuran od ponosa. [sm=smiley36.gif] Njegova nije uopšte skrenula sa linije.
Modessty -> RE: Sport (14.11.2014 8:58:05)

Jao mogu da zamislim koliko je Luka bio ponosan sam na sebe [sm=smiley36.gif]

Danila trenutno ne vodimo nigde na žalost. Srećom pa maju fizičko u školici i dečko koji radi sa njima je super! Baš im daje vežbice za razvoj svih mišića i za koordinaciju pokreta. I sve to kroz igru.
Inače dr nam je zabranila trenutno da ga vodimo bilo gde gde se radi u zatvorenom, tj u sali i slično. Zbog alergije. Reče može na plivanje.

Te školice sporta su super na neki svoj način, jer se deca upoznaju sa različitim sportovima. ALini to nije za sveko dete. Najbitnije je da oslušnete svoje dete i da ga vodite tamo gde mu zaista prija i gde voli da ide. NEka probaju sve, ali neka na kraju ipak odu tamo gde im ostane srce a ne gde su mamine i tatine želje.
Peace* -> RE: Sport (14.11.2014 9:01:52)

[sm=smiley20.gif]

Luku smo vodili na sportić - nije voleo.
Vodili smo ga na džudo (on je hteo aikido, al nisu primali pre 5-te, pa je završio na džudu), i nije voleo.
Sad ide na fudbal, i voli. [sm=smiley1.gif]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>