Miks3109 -> RE: Azoospermija (6.10.2025 11:30:46)
|
Pozdrav, nova sam ovde, ne znam ni da li na pravom mestu kucam, oprostite.. U poslednja 2 dana sam iscitala skoro ceo forum (na zalost), jer se suocavamo sa ovim problemom. Naime, pre oko godinu ipo dana smo se susreli sa dijagnozom azoospermije i to iz vise puta radjenog spermograma. Ginokolog kod koga ja odlazim Goran Malenkovic, uputio nas je odmah u Pronatal u Beogradu i kod Vinke na mikrotesu, sto ona na prvu nije htela da radi nego je insistirala prvo na terapiji (Nolvadex, Fertil Max i jos nesto) koja naravno nije dala rezultate, zatim je trazila operaciju varikocele (sa kojom moj suprug ima problem od detinjstva) jer je mislila da je ona problem, ni to nije uspelo.. Sto se tice genetskih analiza, testosterona, kariotipa, sve je u najboljem redu sem FSH koji je malo povisen i inhibin B. U medjuvremenu smo pokusali i sa nekom alternativnom medicinom, cajevima - nista, da bi Vinka pre 2 dana pristala da radi mikrotesu. Ona nije dala apsolutno nikakve rezultate i tkivo je poslato na biopsiju za koju sada jos uvek cekamo rezultate. Njen stav je da moj suprug ima genetske probleme, iako analize to ne pokazuju, rekla je da je to takozvani sterilitet nepoznatog uzroka, kao i da kod supruga ne postoji tkivo/celije koje proizvode uopste spermatozoide i da je sledece sto trebamo da radimo - da razmislimo o donoru. Ovi dani su za nas dvoje sok i jako teski i na ovom forumu pronalazim slamku spasa i nade, gde citam da svi pisete o doktoru iz Turske kojem planiram da se obratim ove nedelje cim dobijemo rezultate biopsije.. Da li neko zna, da li postoji jos nesto ili neki doktor u Srbiji kod kojeg bismo u medjuvremenu mogli da probamo? Hvala unapred i svaki odgovor mi je dobrodosao!
|
|
|
|