RE: Azoospermija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Tinčee -> RE: Azoospermija (5.8.2026 15:37:48)

Čini mi se da smo mi sa slučajem mikro tese usamlljeni u vto svetu. Ne znam zašto mislite da su iz mikro tese lošiji spermatozoidi ,nego iz ejakulata? Nama su suprotno rekli u Solunu. Bez obzira sto muz uvek ima nesto u ejakulatu ,smatrali su da ce biti kvalitetniji ako se uzmu direktno iz testisa. Razumem vase strahove. Ja nisam ni imala sta da zamrznem...  imala sam 7 embriona, da bi 5tog dana ostao samo jedan i nista, biohemijska i to je to. Nadam se sl.put da ce biti bolje, ali nmg a da ne strepim od kvaliteta embriona...
IZVORNA PORUKA: Dzeket

I ja se to isto pitam. Deluje mi kao da je na ovoj temi veci procenat zena ciji muzevi su u ejakulatu pred vto imali spermatozoide i da nisu ni isli na micro tese.
Kad krenes u ceo ovaj proces ni ne znas da se moze desiti da sperma nije kvalitetna i da embrion ne moze da se razvije. Toliko sam se molila da nadju spermatozoide misleci da cemo izaci kao pobednici iz ove price... A onda kad od 10 jajnih celija petog dana budu samo 2 embriona shvatis da borba nije ni blizu kraja. Strah me da neki embrion nece preziveti odmrzavanje ili jos gore oba, da i ovo sto su nasli na microtese bude potroseno na vto koja nece uspeti i onda smo opet na pocetku.

Dzeket -> RE: Azoospermija (5.8.2026 15:56:48)

Zato sto sperma iz testisa nije prosla sazrevanje kao sperma iz ejakulata.

Anoniman -> RE: Azoospermija (18.8.2026 9:06:24)

Pozdrav,
da li neko ima mejl od dr Emre Bakırcıoğlu ? Da li možemo na taj način da ga kontaktiramo? Hvala!

Fm24 -> RE: Azoospermija (21.8.2026 13:50:28)

Dobar dan svima. Pisala sam na temi pre neke 2 godine otprilike, pa evo da ukratko napisem iskustvo, mozda nekom pomogne, ili nekog ohrabri.
Muz je dobio dijagnozu azospermije. Analizom hormona i daljim pretragama tumacena je kao opstruktivna azospermija. Hormoni su bili dobri, kao i genetska ispitivanja, ali na spermogramu je bilo 0 spermatozoida.
Dvoumili smo se gde da zatrazimo pomoc, na kraju smo se odlucili za dr Milana Milenkovica koji je ginekolog, ali kako mu je neplodnost specijalnost, radi i intervencije tog tipa ukoliko su neophodne. Kod njega je na njegovu preporuku radjena TESE metoda i pronadjeni su i izvadjeni spermatozoidi, 10 slamica.
Danas imamo vec bebicu sa nama, uskoro puni 4 meseca. [sm=smiley1.gif]
Tezak je bio put, bilo je puno strahova i teskih momenata, ali eto da ohrabrim da je moguce i da moze lepo da se zavrsi.
Ako treba nekome neka pomoc, moze da se obrati.
Pozdrav svima i puno srece!

Anoniman -> RE: Azoospermija (2.9.2026 12:53:47)

drbakircioglu@gmail.com

Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 109 110 [111]