lola78 -> RE: 4D ultrazvuk vs. 2D ultrazvuk (23.7.2009 21:30:59)
|
Evo, kao i uvijek sto radim, da odgovorim sebi i vama na ovu dilemu, poslije posjete doktoru. Prvo da kazem da sam saznala danas da nosim princezu, ali to je za drugu temu :-) Bila sam na 4D, ali beba nije bas bila dobro namjestena, pa se samo profil vidio, a i citav utisak mi je pokvaren zbog toga jer mi je beba na pocetku pregleda bila jako nisko, i onda se u toku pregleda pomjerila, cim sam legla. Da li se to vama desavalo, i novu cu temu za to otvoriti. Inace, doktor mi je rekao da 4D cak moze da zamagli neke vazne parametre koje doktori gledaju vezano za bebu, i da se na obicnom uzv bolje vide mnoge stvari, sto znaci da 4D nije detaljniji, nego 2D. Bas nam je detaljno objasnjavao. Naravno da 4D da ljepsu sliku bebe, i to malo sto sam vidjela iz profila moje bebane, bila sam odusevljena, ali kako rekoh pomijesano sa strahom posto mi je receno da je nisko. Ali mi smo bili takve srece danas, da se snimalica na aparat pokvarila, i nismo mogli dobiti slike ni dvd, nego ce nam ih dati za dvije nedelje kad opet podjemo, i zato su nam naplatili upola manje. Uglavnom, ako je nekoga interesovalo ovo isto sto i mene, sad ima odgovor :-)
|
|
|
|