erato -> RE: Europe IVF International ,PRAG (14.9.2012 23:25:42)
|
Ja sam na mnogo adresa poslala mail. Izmedju ostalog i na adresu ove klinike. U mailu sam poslala prilog - dokument u kojem sam detaljno napisala sve bitne podatke o sebi i partneru, prepisala sve svoje nalaze i poredala ih hronoloski. Svaki UZ, sve snimke, sve otpusne liste iz bolnica. hormone, spermogram....Sve sam to prevodila na engleski i napravila jedan pregledan dokument. Nakon toga mi stize odgovor od njih da posaljem svoje nalaze. Ja se tu zacudim, jer sve pise u tom dokumentu, cak mnogo vise nego sto treba. Cak mi je ton kojim mi se to sve trazi delovao malo grub, a ja se i dalje dopisujem i cudim da li su normalni kada mi to traze, a sve sam im lepo poslala. Nebitno, na kraju kada sam ja rekla da ima klinika u kojima su doktori vec sve pogledali i poslali mi odgovore, onda je koordinatorka pocela da tvrdi kako njima nije stigao prilog u mailu! Ja ponovo proverim u outbox-u, vidim da jeste, kao sto je stigao i svima ostalima. Vec pocnem polako da se nerviram. Posaljem sve ponovo. Devojka koordinator se slozi da je sve detaljno i pregledno poslato i kao javice se kada dr. pogleda. Stize odgovor sutradan. Predlazu mi donaciju jajnih celija zbog niskog AMH! Kao, mogu da probam jednom zbog toga sto sam mlada i sto nikada nisam imala VTO, ali eto da budem svesna da to verovatno nece uspeti! Devojke, pazite se! U Ceskoj imaju bolju opremu nego u Srbiji i bolje laboratorije. Ali to trziste je uglavnom orijentisano na pacijentkonje iz UK, koje dolaze zbog donacije jajnih celija. Njima je cena u Ceskoj mnogo manja nego u njihovoj zemlji. Nama je sve to preskupo. Pokusavaju da vas navuku da uzimate tudje jajne celije, a da nikada nijednom niste probali sa vasima. Da li je to normalno??? A da vas pri tom doktor nije ni pogledao na ultrazvuk? Iskreno, ja sam im odgovorila da verujem u sebe, svoje telo i svoje jajne celije i da ZNAM da cu uspeti, da mi na pamet ne pada njihov predlog! Onda oni kazu, pa eto mogu da probam sa svojim jajnim celijama! Alo! Pa necu valjda da dodjem na kliniku u kojoj su mi na osnovu nicega, vec prognozirali neuspeh, da im dam pare, pa kada ne uspe, da im dolazim ponovo, ali sledeceg puta sva slomljena - na donaciju!!! Meni devojke ne znaci to sto mi neko odgovori na mail i pokaze malo ljubaznosti! A vec me vidi kako ostavljam svojih 5000 evrica. I vise. Zasto da se odusevim sto su ljubazni??? Pa ja i ocekujem da budu. Sledece sto ocekujem je detaljan pristup, a ne na osnovu jednog hormona da mi pokusa srusiti celi svet. Usput, moj AMH je bio 0.34, sad je u drugom labu 0.91, ali to nije ni bitno. FSH nije previsok itd...(hvala Contesi na detaljnim objasnjenjima...). Ja sam pre 8 meseci prirodno ostala trudna, nazalost vanmatericna!!! Meni je sve ovo strasno, a IVF je unosan biznis i kod nas, i u inostranstvu, samo sto oni imaju bolju zvaku i bolju reklamu. Nije ovo jedina klinika koja je ovako nastupila. Sve klinike koje su vise - manje duboko u biznisu zvanom donacija, predlazu istu stvar. One koje nisu, AMH i ne pominju, sto je i logicno. Mnoge klinike cak ovaj hormon i ne traze itd. Ne nasedajte, verujte u sebe, ne padajte na ljubaznost i osmeh! IVF je unosan biznis, a mi moramo biti mudre i pametne u tom biznisu, jer zapamtite - mi njih placamo!!! Za moje pare ne dam jos i da me izludjuju i ubedjuju u gluposti. A onda njihov kolega iz istog biznisa, na iste podatke, kaze - Odlicno, super ste kandidat, nemate nikakve prepreke!!! Lud zbunjenog! Sorry na ogromnom postu...
|
|
|
|