sunnyday -> RE: Problem uraslih dlaka i kako ih se rešiti (3.9.2009 11:00:32)
|
Zdravo svima! Citam sa interesovanjem sve sto je receno u ovoj temi. Kao i vi, i ja imam problem sa urastanjem dlacica koji je ranijih godina bio zaista katastrofa, urastale su mi dlake kako na preponama, tako i na listovima i unutrasnjoj strani butina. Sada se to desava u mnogo manjoj meri, a kako sam to smanjila, pa verovatno je nekoliko stvari uticalo na to. Prvo upotreba novijih modela depilatora koji, bar mi se tako cini, mnogo neznije cupaju dlake. Drugo, odgovarajuca nega koze koja mi je po prirodi izrazito suva i koju sam ocito tretirala pogresnim kremama. Sada posle depilacije obavezno 2-3 dana mazem veet kremu za posle depilacije, pri tusiranju svakodnevno koristim pufnu, a jednom nedeljno uradim piling (lufom ili nekim sredstvom za piling, npr. nivea), i ono sto je mozda i najvaznije, mazem se cesto clivenovim mlekom za telo za suvu kozu (tamnoplavi poklopac) koje je jedino mleko od svih koje sam u zivotu probala koje mi upadljivo smanjuje suvocu koze (koja je pored dlaka sa jakim korenom verovatno i glavni uzrocnik uraslih dlaka). E sad, imam drugi problem. Kao posledica velikog broja uraslih dlaka u proslosti, sada imam puno flekica i sitnih oziljaka po nogama. Neke flekice su tamnije i one vremenom blede, treba im dosta, ali polako nestaju. Medjutim, na mestima tih sitnih oziljaka, koza kao da je izgubila pigmente sto nije bilo toliko upadljivo dok nisam otisla na more i naravno pocrnela, a na tim mestima je koza ostala upadljivo svetlija. Ne mogu da procenim da li je na tim mestima koza samo manje pocrnela ili uopste nije primila boju. Sad imam sarenu kozu i prilicno sam zabrinuta zbog toga. Da li ima nacina i leka da se vrati pigmentacija na mestima oziljaka?
|
|
|
|