plašljiva -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (29.7.2014 19:37:42)
|
Evo konačno da se javim devojke drage. Pre aspiracije 3 dana smo se preselili u Valjevo jer je dr rekao da nesmem više da putujem. Pred kraj stimulacije stomak je postojao sve teži i bolniji ali par sati pred samu aspiraciju koja je bila 21.07 postalo je neizdrživo. U suzama sam otišla na aspiraciju jer je i vožnja liftom kolima bila ne podnošljiva. Aspiracija je protekla uredno izvadjeno 18 jć i mislila sam da će tada moje muke biti barem malo olakšane ali nažalost nisu. Dr je hteo da me zadrži u bolnici zbog mogućnosti izvrtanja jajnika i vode u stomaku, medjutim na moje insistiranje puštena sam kući uz strogo mirovanje. Procedura 2l sirutke, 5 belanaca i mlad sir. Nadala sam se infuziji HES koju sam dobijala u Frontu sa ne uporedivo manjim bolovima ( gde nije bilo vode i sl) ali je nisam dobila. To me je jako rastuilo jer znam koliko olakšavaju muke ali u Va to nije praksa. Pozivaju me posle par dana radi mogućeg transfera. Oplodjeno 10 emriona, na Uz i dalje voda dr se premišlja na kraju mi ostavlja mogućnost da sama odlučim. Rekao je da je i jedna i druga odluka ispravna, da je on spreman da prihvati odgovornost ukoliko sam ja spremna da prihvatim svoj. Pitala sam šta je to najgore što bi moglo da mi se desi, rekao je da ukoliko bi mi vitalni organi bili ugroeni da bi vadili jajnike. Imali smo dvadesetak minuta da razmislimo i doneli smo odluku da čekamo zaledjene. Sutradan nam djavo neda mira i pozivamo emriologa Milicu da vidimo kako se razvijaju embrioni medjutim dobijamo vest da je samo jedan došao do stadijuma morule ( pritom znam da je 4 dan najritičniji). Tada sam pala u očaj, tolika muka, toliki bolovi, patnja zbog čega???. UH odlučujem da zovem bolnicu i da im kažem da sam se predomislila i da hoću da vratim taj jedan emrion koji napreduje. Dr nije bio tu i objašnjeno mi je da se transferi nerade taj 4 dan. Živa nisam bila do 5 dana popodne. Nisam mogla da spavam, jedem. Dolazimo 5 dan, .Kaže dr čujem novine kod vas, sada bi ste vratili embrion. Inače sestra Bilja sve živo prenosi. Prvo UZ, stanje se pogoršalo, jajnici nikada veći i još veća količina tečnosti prisutna. Dr kaže vi ste se premišljali sada ja donosim odluku nesmemo ništa vraćati ali samo da vidimo stanje sa Milicom. Prozivaju sve druge, nas ostavljaju za kraj. U mojoj glavi je ma sigurno nema ništa pa da nam na miru poslednjima saopšte. Ulazimo smeju se (mislim valjda je dobro, nebi se smejali imali bi tužne face). Imamo dve blastociste, jedna će preživeto odledjivnje, druga sigurno neće. Kaem zaledite obe. mojoj sreći nema kraja, oslazim kući. I dalje mirovanje, surutka. danas na Uz u frontu jajnici 111*50 i 110*50, ali se nadam tom mlom smrznutom biću. Ljubim vas sve. Nadam se da će moja priča nekome pomoći.
|
|
|
|