RE: Radite li domaće zadatke sa decom (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Od đačića do đakaPoruka


flamingos -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (8.10.2021 22:13:35)

Da,Smeško.Zakomplikuju tako da čovek treba da uključi sve moždane vijuge ne bi li pronašao rešenje.🙄Evo moje dete završilo domaći što se tiče pisanja.Sledeća dva dana uči i obnavlja naučeno i spremna je za sledeću nedelju.❤

Tiziana -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (8.10.2021 22:32:12)

Ja mislim da su deciji mozgovi rastereceni i da oni ovakve zadatke lakse ''rese''  od nas. Obicno je resenje super logicno.


Ne, ne ucim sa decom. Da, nekada razgovaramo o stvarima koje uce, pa im nekad prosirimo znanje ili ispricamo neku zanimljivost), cesto gledamo i neke emisije npr na bbc earth, nat geo itd, ili ima na Vavoom neka emisija koja im bude intetesantna, zove se Butterfly effect,topla preporuka svima. Pomognemo im ako nesto nije jasno, bodrimo ih da u skoli uvek uvek pitaju kad nesto ne razumeju..
Dragica Draga -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (9.10.2021 8:32:22)

Sto se tice prvog razreda verovatno je tu cilj da razvijaju mastu, da ,,prosire vidike''' da tako kazem... Mozda i nema pogresnih odgovora, da se vidi kako deca razmisljaju... Svako dete ce mozda ovde napisati drugaciji odgovor, i sve ce biti tacno..
smeško -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (9.10.2021 10:26:52)

Da, radim sa njima sve sto je potrebno. Posebno sada dok smo u izolaciji. Ne dozvoljavam da zure u telefon kako bi sve prepisali. Sa M vezbam citanje i racunanje. Sa N sam vezbala matematiku jer je tei nedelje propustio i nije tako jednostavno nauciti iz knjige. I sa M cu raditi sve dok mu je potrebno.
flamingos -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (9.10.2021 12:32:27)

Smeško,upravo tako-radićeš dokle god misliš da to treba.Mora deci da se pomaže.Kako su stariji,sve će više sami,a mi smo tu da proverimo i pomognemo kad zatreba.Moje dete napiše,nauči,ja je proverim i eto.

Sanjica26 RR -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (9.10.2021 14:11:18)IZVORNA PORUKA: smeško

Da, radim sa njima sve sto je potrebno. Posebno sada dok smo u izolaciji. Ne dozvoljavam da zure u telefon kako bi sve prepisali. Sa M vezbam citanje i racunanje. Sa N sam vezbala matematiku jer je tei nedelje propustio i nije tako jednostavno nauciti iz knjige. I sa M cu raditi sve dok mu je potrebno.Kad zaskripi tu sam da preslisavam. Matematiku radi mm sa njima. Mada za drugi i ja znam. I ovu oblast koju sad radi T isto znam. 
smeško -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (10.10.2021 11:03:11)

M mora da nauci tablicu sabiranja/oduzimanja do 20. Lenja bubica nema sanse da uhvati sama. 
Dragica Draga -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (11.10.2021 7:09:43)

Savladaju oni sve, uz nas lakse mozda, ali opet mozda i bolje da sami sve rese a mi da budemo tu da iskontrolisemo.
flamingos -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (16.10.2021 23:51:54)

Smeško,nije lenja bubica,dušica mila,već dete voli da se igra.Domaći neka čeka,neće nigde da pobegne.Zato je tu mama.❤

IvanaSK RR -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (17.10.2021 19:21:16)

Ja sam za pomoć. Naravno da cu forsirati da sto vise sam uradi, ali ako treba pomoc, treba. 
Didy -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (18.10.2021 23:10:24)

Ja ništa ne pomažem. Nek se snalaze sami. Ne može niko da me ubedi da je loša ocena iz istorije, biologije i geografije jer detetu treba pomoć. Šta treba? Ja da mu čitam, a on da sluša? Ne pada mi napamet. Svako ima svoje obaveze, nek ih ispunjava. Stefan je dobio 3 iz likovnog. Stvarno ima 2 leve za crtanje. Je l treba ja da mu crtam? To je njegova ocena spram njegovih sposobnosti. Takva je kakva je. 
smeško -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (19.10.2021 22:35:23)

Didy, N isto ima dve leve. Prosto ne ume. Ne mogu bas u svemu biti sjajni. Mi trenutno radimo informatiku. Nastavnica nije dolazila prvih 15 dana, onda je on odsustvovao narednih 20. Nemaju casove u kabinetu, a uce Windows operativni sistem. N ne prilazi racunarima, jer mu jos nismo ni dali, a ni mi ih ne koristimo kod kuce i sve to zajedno je dovelo do ,,spanskih sela".🤣
flamingos -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (20.10.2021 9:57:06)

Didy,Smeško,skažem se.Naši iz informatike idu u kabinet i raee na računarima.Ma samo da su zdravi.Neka se trude,to je bitno.Upravo tako Didy,kako ume tako će i da nacrta.Kod nas ponedini učenici donesu savršene radove,a zato na času kad crtaju dobijaju loše ocene.Moje dete samo uči,crta,piše.Tu sam da je preslišam i pojasnim ono što ne razume.

mikica88 -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (21.10.2021 19:54:11)


IZVORNA PORUKA: flamingos

Didy,Smeško,skažem se.Naši iz informatike idu u kabinet i raee na računarima.Ma samo da su zdravi.Neka se trude,to je bitno.Upravo tako Didy,kako ume tako će i da nacrta.Kod nas ponedini učenici donesu savršene radove,a zato na času kad crtaju dobijaju loše ocene.Moje dete samo uči,crta,piše.Tu sam da je preslišam i pojasnim ono što ne razume.

Tako i treba, draga.
Tiziana -> RE: Radite li domaće zadatke sa decom (21.10.2021 21:30:38)

Ja mislim da nastavnici jako dobro znaju ko koliko moze i zna pa tako i da li roditelji deci rade domace zadatke ili crtaju likovno ili prave TiT.Ja ih pustam da sami rade, da se sami set_e, ali i da nekad odu bez domaceg kad se set_e u pola 10 uvece da su nesto zaboravili. Moraju da preuzmu odgovornost za svoju skolu. 
Pa ni mene moji roditelji nusu svaki dan propitivali sta imam za domaci,niti su ucestvovali u mom ucenju. 
Opet kazen, kad im treba pomoc, naravno da je dobiju, ali izbegavamo preslisavanje jer ih teramo da razmisljaju i povezuju pojmove i neka vec stecena znanja pa onda umesto preslisavanja razgovaramo. 
Hvala bogu, nasa deca se ne stide, u skoli uvek pitaju kad im nije jasno. Npr cerka, domaci zadatak iz matematike, u grupi najtezih zadataka. Ne ume naravno da resi. Brat joj pomogne, ali ona odlucuje da ga ne uradi jer i dalje ne razume. Sutradan na casu svi uradili osim nje. Ona se javi da trazi objasnjenje, uciteljica kaze jednom detetu da objasni zadatak, ne ume, kaze drugom, trecem, petom, niko ne ume. Svima roditelji uradili. Da je i moja D uradila, preko toga bi se preslo i ne bi im bilo objasnjeno. 
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 6 [7]