Ushtipak -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (6.12.2013 11:53:47)
|
Dobro jutro [sm=nosecka.gif], hvala na kafi! Pocahontas, kolika je bubica? P. se ponekad blokira na stepenicama, ali ja ga ponesem samo par stepenika, pa nastavi sam. Kad se rasplace ili pohisterise na hodniku, ne preostaje mi nista drugo nego da ga odnesem do stana, a mi smo na drugom spratu bez lifta. Pritom on ima 15 kila. Nije debeljuca, visok je, takva mu je genetika - otac i svi rodjaci su mu dvometrasi [sm=smiley36.gif] Prvu trudnocu sam odrzavala u bolnici 6 nedelja i lezanje na boku je apsolutno obavezno. Ako je receno da se miruje, miruje se u lezecem polozaju, sedeci i polusedeci su zabranjeni jer materica naleze na porodjajni kanal i, ako ima kontrakcija, to moze da doprinese otvaranju. Ja cak nisam smela da sednem ni da jedem, nego su mi donosili na posluzavniku i jela sam lezeci na boku, samo se nalaktim. Ko ne mora da miruje, moze da sedi, lezi, spava kako hoce, a kome je to naredjeno, treba da shvati totalno bukvalno. Ovo pisem zato sto sam ja prvo bila na kucnom odmaranju, a posto sam to shvatila kao da treba da se izlezavam, gledam filmove, odem malo skuvam sebi nesto, ustanem po vodu, ustanem da se isfeniram... na kraju sam zaglavila u bolnici [sm=smiley19.gif] Od tada, kad mi kazu lezi, legnem kao pas na komandu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|