RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Janncica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 12:38:04)

Adulence [sm=bravo.gif]Samo nek je veselo. Popi nesto i za mene [sm=zz_wavespin.gif]
Meni S sinoc imao temperaturu i bolelo ga uvo. zaspao je cim sam mu dala paracetamol. Bas mi zao sto se muci. Mi smo celo prepodne bili napolju.Evo sad spava.Ja odoh da kuvam rucak.Samo da se nateram [sm=zz_banghead.gif]

jole82 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 12:41:00)

Joj duša draga...da zanaš da kako pomislim na jaslice set_im se Ive [sm=smiley1.gif] ja mu dođem ko neka tetka pa i ja sve proživljavam[sm=smiley36.gif] al eto kad se znamo još iz trudnjačkih dana i šta smo sve pratile jedna drugu pa porođaj kad će oće neće pa prve sličice...i upoznali smo se..ali i bez toga kao da se znamo.. veruj mi da i ja imam pozitivnu tremu za taj Ivin spavanjac amogu misliti tek ti...uhh 17. mart se bliži i nama [sm=smiley1.gif]

Janncice...uff bre [sm=smiley13.gif] ljubimo drugara da što pre prođe...sad je neka epidemija konjuktivitisa i zapaljenja uha...pomrli virusi na onoj magli pa bakterije nasatavile započeto...sa će novi talas virusa do ne preladi malo...bolesno bre ovakvo vreme...još i ona eksplozija na suncu što je bila za božić...sigurno i to utiče...

serpica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 13:29:35)

Pozdrav mamike..htela bih da sa vama podelim nekoliko vesti jer me zanima i vase misljenje vezano za to:
1. Jutros rano na Kopernikus televiziji gostovao je neki dr iz Bg-a nisam se ukljucila na vreme pa nisam ni cula ime doticnog koji je pricao o problemima/bolestima dece.Naime rekao je da je studija koja je radjena na 1200 malisana na nivou Srbije uzrasta od 5-9 god pokazala da deca koja su rodjena sa telesnom tezinom preko 4kg vec imaju problema sa gojaznoscu,dijabetom,srcanim problemima kao i sa deformitetom kicme,isto tako i brzo dodavanje tezine u prvim mesecima zivota moze da dovede do pojeve ovih bolesti u kasnijem mladjem dobu.Striktno je naglasio da je takodje radjena i studija po kojoj se opet dokazalo da su bebe rodjene sa tezinom izmedju 3-3,5kg mnogo manje podlozne oboljevanju od pomenutih bolesti kao i to da je najbolje "skolsko napredovanje" bebe tj.da se tezina udupla sa 5 meseci a utrostruci sa 12 meseci,takva deca su iz grupe ispitane dece najzdravija i imaju male sanse da oole od bilo koje gore navedene bolesti.
verujem da covek nije lupao gluposti ali isto tako i da ne moraju sva deca da udju u tu statistiku.Svi mi zelimo pre svega zdravo dete,a i nadamo se dobroj tezini na rodjenju ali eto vidite sta se dokazalo na kraju.Mene licno brine to sto moj bebac bas napreduje,tj proija grafikon i jedan i drugi pa se brinem da to ne bude problem kasnije...

2.Sad cu biti kraca: sredjivala sam racune koje sakupljam za povracaj pdv-a i cifru koju sam dobila kad sam sve sabrala je astronomska,moj bebac je za 5 meseci pojeo,popio,i ukakio 45000 dinara[sm=zmeden.gif] dobra stvar je to da ako nam vrate pdv bice to oko 9000 din sto i nije tako lose[sm=smiley36.gif]

3.imam super lek za bolove u kicmi prirodno,i ne samo kicma vec i pooljsanje opsteg stanja...gde da pisem?[sm=smiley1.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 14:11:52)

SERPI javi gde si napisala to za kicmu,da me spasis

Trcosava -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 14:17:15)

IZVORNA PORUKA: serpica

Pozdrav mamike..htela bih da sa vama podelim nekoliko vesti jer me zanima i vase misljenje vezano za to:
1. Jutros rano na Kopernikus televiziji gostovao je neki dr iz Bg-a nisam se ukljucila na vreme pa nisam ni cula ime doticnog koji je pricao o problemima/bolestima dece.Naime rekao je da je studija koja je radjena na 1200 malisana na nivou Srbije uzrasta od 5-9 god pokazala da deca koja su rodjena sa telesnom tezinom preko 4kg vec imaju problema sa gojaznoscu,dijabetom,srcanim problemima kao i sa deformitetom kicme,isto tako i brzo dodavanje tezine u prvim mesecima zivota moze da dovede do pojeve ovih bolesti u kasnijem mladjem dobu.Striktno je naglasio da je takodje radjena i studija po kojoj se opet dokazalo da su bebe rodjene sa tezinom izmedju 3-3,5kg mnogo manje podlozne oboljevanju od pomenutih bolesti kao i to da je najbolje "skolsko napredovanje" bebe tj.da se tezina udupla sa 5 meseci a utrostruci sa 12 meseci,takva deca su iz grupe ispitane dece najzdravija i imaju male sanse da oole od bilo koje gore navedene bolesti.
verujem da covek nije lupao gluposti ali isto tako i da ne moraju sva deca da udju u tu statistiku.Svi mi zelimo pre svega zdravo dete,a i nadamo se dobroj tezini na rodjenju ali eto vidite sta se dokazalo na kraju.Mene licno brine to sto moj bebac bas napreduje,tj proija grafikon i jedan i drugi pa se brinem da to ne bude problem kasnije...

To što si ti sad ispisala, ja pričitala (delimično) OVDE

ivaMark -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 18:20:31)

Dobar vecer [sm=smiley1.gif]
da nam ozdravite sto pre [sm=smiley31.gif]
Serpi, svakakao da ima veze kilaza na rodjenju sa kasnijim problemima... Ali evo npr. rodjena sam sa 3300gr a celoooog zivota imam problema sa kg, moja rodjaka rodjena sa 4000gr a celog zivota je kao stapic mrsava, posle treceg porodjaja je izgledala kao da nije ni bila trudna posale nepuna dva meseca a jela je samo krem kao mala (na tome joj se zasnivala ishrana), hleb razbija a ja sirota celog zivota vodim racuna. Ima veze to sigurno, mada mislim da vise ima veze genetika i kasnija ishrana.
A moja bebana je nocas zaspala oko deset i probudila se oko pola osam...posle duuuugo vremena joj se ovo desilo.
Jole, Misho lepo je videti vasa slova [sm=zz_wink.png]

serpica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 18:44:44)

Ivamark ja verujem da su ranije generacije ipak ile zdravije ovo sad sto se desava je strasno..nego da vam napisem recept:
2 kasicice zelatina ( onog sto se koristi za kolace ) sipate u 100ml hladne vode iz frizidera i to odstoji u frizideru 24h,sutradan to izgleda kao zitka masa.Svakog jutra po jedna kasicica kafena toga se razmuti u casi soka ili vode i pije se na prazan zeludac.Otklanja bolove u kicmi,rukama,nogama,vratu poboljsava tu zelatinastu masu u kostima i hrskavici,protiv osteroporoze..ne kosta nista a kazu da vredi.ja pocinjem sutra jer sam sva ukocena...

jelenazvezda -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 19:38:04)

srno nadam se da ce proci...

danas sam je vodila kod dr koja nam je prepisala inhalacije 2x dnevno tako da sam kupila inhalator da se ne bi mlatila jos i po dz,sta vi mislite o tome,koliko je pametno inhalirati cesto

Moiraina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 20:10:29)

Ako inhaliraš samo fiziološkim, mislim da nema ograničenja. Svaki put kad su moji bolesni, dr nas pita da li imamo inhalator i savetuje nam inhalacije fiziološkim, 2-3-4 puta dnevno. Ovo se naravno odnosi na lakše viroze, kada je nešto malko ozbiljnije dr prepiše koji lek se dodaje fiziološkom (u dva navrata smo se inhalirali berodualom, ali to treba dr da proceni da li je potrebno i odredi koliko kapi se stavlja).
Mi smo inhalator uzeli kada je stariji krenuo u jaslice i počeo da se razboljeva, super stvar. Sada čim počnu da kašlju uvodim inhalacije fiziološkim i obično prođe bez komplikacija.
Inače, nama rastu trojke, gornje samo što nisu izbile, bele se. Ima sve jedinice i dvojke, od četvorki ni traga. Čak nije nešto posebno ni nervozan, slučajno sam primetila da mu izbijaju trojke danas kada sam mu vadila gumicu od mojih slušalica za telefon iz usta [sm=zz_er_what.png]

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 20:21:15)

Dobro veče mame. Pisah u temi Prestanak dojenja pa virnite malo ako vas ne mrzi.
Moiraina, moja Sara ima sve jedinice i dvojke, od trojki ni traga a evo zabelele se četvorke pa je baš nervozna, a koliko vidim vršnjaci su...kod nas sve naopako[sm=smiley36.gif]

Moiraina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 20:24:07)

Pa koliko ja znam, četvorke obično i niču pre trojki, zato sam iznenađena. A i starijeg su trojke namučile (nikle posle četvorki), a sada sam sasvim slučajno primetila...

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 20:27:44)

Kod moje starije ćerke je sve išlo redom, jedinice, dvojke, trojke, pa tek onda četvorke, sve imam zapisano, pa mi je ovo novo. Hvala, e baš ispadoh glupa[sm=zz_biggrin.png]

Moiraina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 20:32:26)

Nisam ni ja to znala, nego sam pročitala ovde na nekoj od tema [sm=zz_big_green.png]

Inače, razgovor sa Đorđem od malopre:
Đ: Mama, ja bih još jednog batu i jednu seku. Je li može, mama, molim te?
Ja: [sm=smiley3.gif][sm=smiley5.gif] NE!
Đ: A dobro.... (pauza) A može onda samo jedna seka, samo jedna (pokazuje jedan prst)
Ja: ........ Na spavanje!
Đ: (odlazi kod tate i žali se plačnim glasom) Rekla je da ne možeeee, buaaa....

[sm=smiley22.gif]

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 20:44:34)

Pametno dete, inma batu, a sad bi i seku...pa šta čekaš mama?
Šalim se, ali nikad se nezna...ja imam dve devojčice, pa razmišljam o još jednom detetu, ali sigurno ne u naredne dve-tri godine...

Torbica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 21:03:53)

Cao zenice!
Jole, Adulence, hvala vi! [sm=smiley4.gif]
Moiraina, nasmeja me Dj! Mani, i ova moja kuka sto ima dva brata, kaze, mama, sad jednu seku! [sm=zz_running.gif] Inace, meni je ovo full. Postizem ali sa dobrom organizacijom i mislim da ne mogu vise. To je to. Nadam se da ce na leto ovo pile izaci iz pelena, uh, bice 6 godina kako sam u pelenama. [sm=jezicek.gif] Jedva cekam da porastu jos malko.
Meni je nos zapusen, grrrrrrrr, danas sam drmnula jedan Fervex jer me i glava bolela, sto se retko desava. Klince vodila na radionicu, mama cuvala malenog. Popodne sam skitala, a sad odoh neke police da preslozim.
Inhalacije? Ziveo onaj ko ih je izmislio. Nama zavrsavaju 95% svega! E sad, ja jesam medju srecnijima jer znam kad sta kako i koliko, mada uvek obavestim nasu dr da je u toku, zasad je sve bilo uvek ok. Doduse, sam fizioloski redje dajem, kad je obicna prehladica dodam pantenol rastvor, regenerise sluznicu, ne moze da skodi. Nikad nam se nije desilo ono - od inhalacija se spustilo nize, moj veliki glas za inhalacije. Ljubim

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 21:16:06)

Torbice svaka čast za troje, i ja ću možda još jedno i to je to...
Mamike odoh polako da pozavršavam preostalo pa u krpe...
Želim vam laku noć i lepe snove! A dečica da brzo ozdrave!

Moiraina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 21:17:14)

Ma ja sam se do skoro i dvoumila, vagala, razmišljala o trećem, ali ne, ipak mi je dovoljno dvoje, nek su mi živi i zdravi, ali to je to od mene. Zatvaramo fabriku [sm=jezicek.gif] Moji klinci su već neko vreme u ljubavi, Đorđe kad dođe iz vrtića samo protrči pored mene i ide da grli batu. Baš su se sad vezali jedan za drugog, a toliko sam se žalila da Đ ljubomoriše, kako je bilo jedno vreme, sad je fenomenalno. Klinci spavaju, mm otišao da proslavi rođenje ćerke jednog kolege, a meni baš prija samoća i tišina. Mislila sam da iskoristim pa da nešto uradim po kući, ali nema šanse, mrzi me.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 21:19:13)

zene drage moja Dora se probudila danas u pet popodne i pocela da vristi,to je trajalo do pola osam veceras,nisu grcevi sigurno,usi isto mislim da nisu ,ne znam da nisu zubi,zacenula se par puta ,ovo se prvi put desilo za ova nepuna tri meseca,vise nisam znala sta da joj radim,nekako sam je okupala jer je bila sva znojava,jela je lepo ,jeste bilo sa prekidima i vristanjem ali je se poruckila,pila je i vodu,bila sam spremna da je odvedem do pedijatra ali je nekako zaspala,sad sam sva ko na iglama da se ne ponovi,skroz mi je cudno jer ona stvarno nije placljiva,ume ponekad da kenjka ali to kratko traje ,gledala sam joj desni,na donjim se nista ne vidi ,na gornjim postoji crven rub,pisem vam sutra kako smo prosli nocas

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 22:52:08)

Cao drage moje RR ice [sm=smiley36.gif]
Mi smo danas bas lepo proveli dan, skuvala sam rucak u pola 8 [sm=jezicek.gif] da bi posle bila free [sm=zz_stick_out_p.png]

pre podne smo setali..a posle rucka isli na bazen... devojke oboozavaju da se brckaju i skacu, plivaju... pa smo se naravno super proveli, jedva docekale!
Bas su se izmorile, jedva docekale 20h

Sad malo sami uzivamo , mada je i mene voda izmorila..mogla bih da krenema da lalam i ja.

jelenazvezda -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (11.1.2014 23:34:54)

dr je prepisala 2.5ml fiz. i 3 kapi beroduala i tako 2 do 3 puta na dan dok ne prestane da krci u plucima,znaci posle mogu samo sa fizioloskim kad pocne da kasljuca,,, siznucu,veceras je opet izbio ekcem,cak joj se pojavljuje i neka vodica na temenu kao da curi,ne znam vise sta da joj mazem,zavrsicu u ludnici

Moiraina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 0:38:29)

NEĆEŠ završiti u ludnici, veruj mi, kad ja nisam nećeš ni ti, a ja sam baš živac i nerviram se oko svega. Nemaš tiker pa ne vidim kolika je bebica, ali rekla bih da nema još 2 meseca (ili grešim?) Moj bebac je sa nedelju dana starosti završio u bolnici zbog ešerihije (tek smo bili izašli iz porodilišta), bio u bolnici nedelju dana, posle toga još nedelju dana svakodnevnog odlaska u bolnicu da primi terapiju. Onda još nedelju dana zbog pupka, isto svaki dan. Pa onda ispitivanja zašto je došlo do ešerihije kod tako male bebe (sumnjali su na neke urođene anomalije). Bio na profilaksi (antibiotik svaki dan) od rođenja do 10 meseci. Sa dva meseca prva viroza praćena temperaturom, pa sa 4,5 meseca, pa pred odlazak na letovanje (7 meseci), pa stomačni virus na moru u Grčkoj (temperatura+povraćanje)... Isto ekcem kad je bio baš mali... Uhhh kad se setim... Sigurno ti neće biti lakše od ovoga što pišem, ali mala deca se razboljevaju i to je prosto tako (a pogotovo sad kad je ovo ludo vreme, temperature kao da je proleće a trebalo bi da je minus). Probaj da se ne nerviraš previše, znam da nije lako, ali to je samo početak svega što nas čeka sa njima. Navijam da što pre ozdravite [sm=smiley31.gif]
A što se tiče ekcema i toga što joj se pojavljuje na temenu, stvarno nemam iskustvo. Nama je ekcem bio lokalizovan na obrazu, pri svakom padu imuniteta je dobijao osip po licu i po nogama, ali izvukli smo se samo sa Linolom, nije se pogoršavalo. To vaš dr treba da pogleda i da prepiše terapiju, pogotovo ako curi, jer postoji rizik od infekcije.

vikiveki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 0:48:41)

Dobro veče drage mame. Ja ovih dana i ne stižem da pišem,samo pročitam šta ima novo.Počela sam da sređujem kuću pred slavu jeste da mi je slava za 10 dana ali ja volim da sve natenane sredim i očistim.Prekosutra mi dolaze stariji klinci od babe pa ja ne mogu da isčekam[sm=zz_bounce.gif] puno sam ih se zaželela...A primetila sam da i Stefanu jako nedostaju bata i seka.
Torbice i meni su inhalacije kad su u pitanju deca uvek pomagale,tako da sam i ja veliki pobornik inhalacije[sm=bravo.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 4:11:46)

Evo da napisem koji redak i da produzim da spavam. Mi smo taman ozdravili kad ono opet glupost od sekreta. Jednom dnevno povrati od slina.
Teodora je pocela da piski u gace. Nacisto se prehladila. Zali se da je boli dole tako da u ponedeljak mm ide da trazi uput za urinokulturu.
Ja sam samlevena. Ne stizem ni da jedem. Ali sto kaze mm brzo ce da ovo proleti samo da smo zdravi.
Pozdravljam vas!

majared -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 7:47:42)

Samo da se javim na brzinu. Stavila sam ves na pranje, skuvala kafu i cekam da se ovi moji probudw. I moj malisa je bio bolestan, temperatura par dana i curi mu nos, pluca su mu cista. Pije Sinacilin do ponedeljka pa cemo videti. A ja sam izmozdena, sve me boli od glave do pete

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 8:41:08)

zdravo devojke Dora je spavala nocas ,nije se ponovila epizoda sa plakanjem,pojma nemam sta joj je bilo [sm=zmeden.gif]
nego zene da se ovde pozalim vezano za sebe mozda neko zna sta moze biti ,vec nekih 15 dana mi trne palac na nozi,urasta mi nokat to nije novo ali trnjenje se pojavilo prvi put i to bas oko mesta urastanja,sada se pojavio i neki vid poremecaja senzibiliteta na dorsalnom delu stopala,sad sam se bas isprepadala

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>