RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 9:27:35)

Dobro jutro mame![sm=kava.gif]Ja upravo popila kaficu pa sada razmišljam odakle da počnem. Kod nas je noć prošla ok, Sara se nijednom nije budila da siki, a Tea nije imala temperaturu, tako da sam se malo odmorila.
Danas je baš tmurno vreme, kad se setim kako je bilo juče, sad mi se ne izlazi iz kuće...a moram u nabavku.
Pozdrav mame, želim vam lep dan!

ninulina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 11:37:13)

Ćao mamike.

Nije me bilo neko vrjeme , malo bila u frci, pravila ženama kolače, zaradila malo parica [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif], a sve slobodno vrijeme koje imamo stalno smo negdje , što u šetnji što u gostima.

Uglavnom, dobro smo, Filip je dobar, pokušava da se podigne u sjedeći položaj pa se strašno nervira što mu ne uspjeva [sm=smiley36.gif]

Ljuta sam na sebe grrrrrrr [sm=zz_banghead.gif] fino skinula 7kg i sad za praznike se tovila ko gica [sm=smiley19.gif]

Eto lijepe moje, nisam vas čitala , a šaljem dječici i vama veliki [sm=smiley31.gif]

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 12:03:51)

Pozdrav mamike,

Serpi draga ubedjena sam da je u pitanju teska glupost od izjave. Koliko vidim na osnovu onoga sto si napisala ne pravi se osnovna razlika izmedju toga da li su deca od preko 4kg rodjena kod majki koje su imale gestacioni dijabetes ili se prosto radi o genetski krupnim bebama. To je sustinska razlika. Gestacioni dijabetes u trudnoci ima odredjenog negativnog uticaja na bebu, osim dodavanja telesne tezine premda nisam bas ubedjena da je to u toj meri kako oni pricaju. Volela bih da vidim konkretne studije koje su to pokazale. Nasuprot tome ima prosto ljudi koji dobijaju veliku decu. Ja sam bila preko 4 kg, moj brat isto, oba moja malisana su rodjena sa preko cetiri kilograma. Ni ja ni brat nismo gojazni ali ni malo, a dijabetesa nemamo ni u siroj familji. Ja sam radila u obe trudnoce OGTT test sa perfektnim rezultatima. Prosto nam je genetika takva da smo kao deca veliki. Inace nisam preterano visoka 1,75 ali sam vec sa 12 godina imala 170cm. Kad smo kod uticaja kilaze na bebe i to je relativno, moja oba sina su imala po 9 kila sa cetiri meseca ( ne preterujem) pa su puzali sa sest na sve cetiri a prohodali sa 9,5 i 8,5 meseci. Ni to ne preterujem, pohvalila sam se nedavno. Fizicki su izuzetno jake bebe, salo se cas posla pretopilo u misice cim su krenuli da se krecu i evidentno je da im tezina ama bas nista ne smeta. Ovo je samo pojedinacan primer, svakako, bebe dolaze u najrazlicitijim velicinama i tezinama, a spektar normalnog razvoja je jako sirok.

jelenazvezda -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 12:06:22)

IZVORNA PORUKA: Moiraina

NEĆEŠ završiti u ludnici, veruj mi, kad ja nisam nećeš ni ti, a ja sam baš živac i nerviram se oko svega. Nemaš tiker pa ne vidim kolika je bebica, ali rekla bih da nema još 2 meseca (ili grešim?) Moj bebac je sa nedelju dana starosti završio u bolnici zbog ešerihije (tek smo bili izašli iz porodilišta), bio u bolnici nedelju dana, posle toga još nedelju dana svakodnevnog odlaska u bolnicu da primi terapiju. Onda još nedelju dana zbog pupka, isto svaki dan. Pa onda ispitivanja zašto je došlo do ešerihije kod tako male bebe (sumnjali su na neke urođene anomalije). Bio na profilaksi (antibiotik svaki dan) od rođenja do 10 meseci. Sa dva meseca prva viroza praćena temperaturom, pa sa 4,5 meseca, pa pred odlazak na letovanje (7 meseci), pa stomačni virus na moru u Grčkoj (temperatura+povraćanje)... Isto ekcem kad je bio baš mali... Uhhh kad se setim... Sigurno ti neće biti lakše od ovoga što pišem, ali mala deca se razboljevaju i to je prosto tako (a pogotovo sad kad je ovo ludo vreme, temperature kao da je proleće a trebalo bi da je minus). Probaj da se ne nerviraš previše, znam da nije lako, ali to je samo početak svega što nas čeka sa njima. Navijam da što pre ozdravite [sm=smiley31.gif]
A što se tiče ekcema i toga što joj se pojavljuje na temenu, stvarno nemam iskustvo. Nama je ekcem bio lokalizovan na obrazu, pri svakom padu imuniteta je dobijao osip po licu i po nogama, ali izvukli smo se samo sa Linolom, nije se pogoršavalo. To vaš dr treba da pogleda i da prepiše terapiju, pogotovo ako curi, jer postoji rizik od infekcije.

napunila je 3 meseca 9.1. njoj se ekcem pojavljuje svuda i jedan dan ima pa nema i sve tako ukrug,medjutim po glavi nikako da se povuce,jesi ti samo upala u linoli ili si i mazala kremu linolu,jer ja imam i jednoi drugo

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 12:14:19)

hm doktorkakristal,

Nebih da lupetam ali mislim da nije mozda iskljuceno da je u pitanju neka kasna nus reakcija na spinal. Ako ti ne smeta preterano strpi se, trebalo bi da prodje. Pozdravljam te puno.

Moiraina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 12:33:16)

Jelenazvezda, ja sam samo kremu koristila. Planirala sam da kupim i kupku ako krene da mu se pogorsava to sto je imao po nogama, ali nije bilo potrebe, smirilo se a posle i skroz povuklo samo od sebe. Mislim da mozes da probas sa kupkom, ali sto se tice toga sto tvoja beba ima na temenu, mislim da to prvo ipak treba da se zaleci nekim malo jacim preparatima, ne znam...

serpica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 13:23:50)

maslacak i ja nisam poverovala u tu pricu ali eto prenela sam da bih cula misljenje zena pogotovo tvoje...

jelenazvezda -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 14:32:25)

IZVORNA PORUKA: Moiraina

Jelenazvezda, ja sam samo kremu koristila. Planirala sam da kupim i kupku ako krene da mu se pogorsava to sto je imao po nogama, ali nije bilo potrebe, smirilo se a posle i skroz povuklo samo od sebe. Mislim da mozes da probas sa kupkom, ali sto se tice toga sto tvoja beba ima na temenu, mislim da to prvo ipak treba da se zaleci nekim malo jacim preparatima, ne znam...

hvala,pokusacu,nema sta nisam probala,sad sam brojala kreme ima 24 razlicite,sta da ti kazem

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 17:46:11)

zdravo drugarice,mi imali goste ceo dan ,Dora je bila dobra
MASLACAK da znas da sam i ja pomislila na spinal ,al nisam do sada cula da se neko zalio na ovakav problem

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 18:13:37)

Ja sam imala posle prvog reza u spinalu isto nesto tako u slicnom periodu kao ti, par meseci posle porodjaja -momenat kao da osecam da mi je konac obmotan oko dva nozna prsta na primer. Znaci potpuno cudnu senzaciju a nije se nista videlo niti je naravno bilo isa obmotano. I to na momente izrazeno pa onda skoro nista. Nije bolelo uopste nego me eto zbunilo. Pao mi je na pamet spinal, naravno nemam dokaza, proslo je posle nekog vremena. Sad posle drugog spinala nisam opazila nista neobicno ali rekla bih da je cela prica u domenu moguceg.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 20:46:24)

MASLACAK ma vrlo moguce,nego eto posto je potrajalo duze ja se zapitah dal je sve ok,danas nam bas bio suprugov rodjak inace neurolog pogledao me ona grupo i nista nema patoloski,al kaze proprati sa nervima se nikad ne zna
Umorna sam bas,Dora se nesto komeska ,cim utvrdi san i ja cu da se spustim u krevet,sna nikad dosta

jelenazvezda -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 22:44:52)

imam pitanjce za nekoga ko se susreo sa tortikolisom,veceras sam primetila da beba naginje glavu na desnu stranu pa me zanima da li moze da mi objasni kako da radim vezbe

vikiveki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 22:59:57)

Dobro ve;e mamike,ja samo da se javim jer nemam vremena ovih dana..uvek sam u nekoj frci ,dolaze nam prijatelji non stp i uvek mi kuća puna. Sutra mi konačno dolaze deca sa dedom.sada idem da se sređujem pa na spavanje...sutra radim od 7h.Pozdrav za sve[sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (12.1.2014 23:25:37)

IZVORNA PORUKA: jelenazvezda

imam pitanjce za nekoga ko se susreo sa tortikolisom,veceras sam primetila da beba naginje glavu na desnu stranu pa me zanima da li moze da mi objasni kako da radim vezbe

Jelena, moraš ići kod fizijatra na pregled pa na osnovu toga da on odredi vežbe. Ja ti mogu reći kakve vežbe smo mi radili ali neozbiljno je tako rešavati problem, mi smo dete vodili 7 meseci na vežbe kod fizioteraputa pa evo i sada, kada je u fazama naglog rasta, počne da krivi glavicu i onda opet radimo određene vežbe.

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 7:13:22)

Dobro jutro mame! Ja i Sara same, ona još uvek spava a ja pijem kafu i kuckam.[sm=kava.gif]Tea je ozdravila pa je danas otišla u vrtić, dosadno joj je kući, ne radi lift već dva dana, mi na sedmom spratu pa nismo nigde izlazili, ne možemo sa kolicima.[sm=hudicek1.gif]Nadam se da će ga danas popraviti.
Želim vam lep dan i lep provod večeras onima koje slave!!!

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 8:17:45)

zdravo drugarice,ja pijuckam kaficu Dora se igra u krevetu,lepo smo spavala,kod nas maglovito danas

Torbica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 8:49:06)

Cao mamike!
Odvezla sam decicu u vrtic pa se spremam da budem vredna. Samo sto mi u glavi tutnji....Sinoc me lomila neka temp 37.2, odvratno. Jutros je nema ali sam sva nikakva...No, samo nek su decica dobro.Ljubim vas

majared -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 9:28:23)

Dobro jutro,
Mojoj svekrvi dosla komsinica i eno ih skroz podetinjile sa malisom. Taman da popijem kafu natenane. Danas bi trebalo da odem do mojih i tamo provedem dan ali cekam mm-a da me preveze, ne smem da odem kolicima iako su 5 minuta od mene, malisa jos uvek prehladjen.

big mum -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 10:36:12)

Pozdrav mame.

Nemam puno vremena samo ću kratko.
Mi smo počeli sa krečenjem.I to iznenanada.Pijem mm mozak od 9.mj da nam je kuća u užasnom stanju i moramo krečiti.Te on sasvim iznenenada u subotu kupi boju za zidove.Niko živ ne kreči u januaru ,ali šta je tu je .Ako ne okrečimo sad ko zna kad.

On je juče okrečio veći dio,ostala je samo dnevna.
I tako ja "spremam kuću" sa dvoje male djece.[sm=zz_help.gif]
Sofi nije htjela u vrtić a svekrva neće da čuva Strahinju(kaže da ne može jer je previše nemiran)Nikad ih nije čuvala i nemože ni danas kad mi je najpotrebnije.Mm je druga smjena a sad ima nekog veoma važnog posla po gradu tako da su cjeci dan samnom.

Eto malo sam se pojadala i odo u nove radne pobjede[sm=zz_dance.gif]

Rosita -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 11:55:07)

Cao mame, mi se evo uspavljujemo, vi slobodno mene mozete zamisljati kao zenu kojoj se dete obesi o vrat i zaspi u fotelji, a ona digne noge na tabure i prebira po telefonu, pri cemu u palcu gubi normalnu senzaciju od toucha po istom :))
Heh, eto malo vizualizacije jer zbog pomenutog dozivljaja ne mogu puno da pisem, a bas sam se kanila nesto juce da komentiram,no kad bude prilike.
Sve vas ljubimo.

adulence -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 12:12:23)

Dobar dan zene...mene juce nije bilo preksinoc sam izasla i kao u dobra stara vremena dosla kuci u 5 ujutru...ahahahha...odlicno se provela ,ali zato juce nisam znala gde sam pa je moj tata cuvao ivu,a ja odmarala...heheh...od sutra ostajemo na spavanju u vrticu jao jao ne znam sta cu da radim od 9 do 15h sama ...hehehhe...ali dobro...sve vas puno pozdravljam i ljubim svu decicu...

Janncica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 12:16:23)

Cao drugari.
Nama gotovi rezultati krvi sto je pulmolog trazio da se vadi iz vene i odlicni su.Tako da ne moramo opet kod njega.Samo sutra na kontrolu kod ORL. [sm=bravo.gif] hemomicin je odradio posao.Lepo spava,nije nervozan,uvo vise ne boli. [sm=bravo.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 13:02:24)

Dobar dan mame, ja došla sa posla,uskoro mi stižu deca[sm=zz_bounce.gif] ...a noćas uopšte nisam spavala jer mi je Stefan dobio za nepuna dva sata neku alergiju ,sav je bio u osipu i pečatima,ja srećom uvek imam u kućnoj apoteci ono osnovno, pa sam mu odmah dala Presing pa je ostatak noći mirno spavao , a jutros nije imao ništa.Evo deca mi stižu..Veliki poljubac za sve[sm=smiley31.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 13:07:32)

Zenice, od moje silne pripreme da budem vredna, kao leci cu malo, sto je bilo u 10...i evo malopre ustala. Zaspim/probudim se i tako nekoliko puta.......... Popila sad Fervex, dragi se javio da ce kasniti sa posla pa cu jos malo po decicu. Sreca pa imam rucak. Otici cu samo do Sukna da mu uzmem materijal za Sako, dosao je na red... Ljubim vas

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (13.1.2014 13:26:36)

Zdravo drage mame! Ja skuvala kaficu, pa sad uživam, do malopre sam radila po kući, usisavala, brisala prašinu, skuvala ručak...stalno nešto ima da se radi. Sarita samo što nije zaspala, pa kad zaspi idem da zamesim kiflice, obećala sam Tei.
Adulence, blago tebi, lepo je izaći malo i provesti se...čisto da ne zaboraviš kako je to...
Pozdrav i poljubac za sve vas i za svu dečicu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>