Krvarenje u ranoj trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


Anoniman -> Krvarenje u ranoj trudnoći (24.1.2009 23:04:45)

Već sam napisala u temi Dabroston da sam ga ja imala, bilo je tamno bron, tek toliko da je ostavilo trag na gaćicama. Veoma sam se uplašila, a dr mi je rekla da se opustim, da ću nerviranjem samo pogoršati situaciju, i da se utoplim i mirujem. Prošlo je do sledećeg dana (ili onog drugog - ne sećam se...). Zbog svih žena kojima se to desi sam otvorila ovu temu, da znaju da nisu jedine i da ne mora da bude ništa alarmantno, ali da treba da se jave lekaru za svaki slučaj. Takođe, našla sam jedan kratak i po mojim kriterijumima fin text:

Krvarenje u ranoj trudnoći
 
Krvarenje u ranoj trudnoći ne mora da znači ništa ozbiljno, ali se za svaki slučaj treba obratiti lekaru. Blago krvarenje koja ostavlja tragove na vešu i nije praćeno drugim simptomima ne smatra se hitnom situacijom.
Ukoliko se krvarenje javi usred noći, možete sačekati jutro da se javite lekaru. Svako drugo krvarenje zahteva hitno javljanje lekaru ili odlazak na dežurnu ginekološku kliniku.
Dva najčešća razloga za krvarenje u prvom trimestru, od kojih nijedan nije znak velikih problema su: normalno ugnježđivanje ploda u zid materice. Ovo krvarenje, koje ponekad prati pričvršćivanje oplođenog jajašceta za materični zid, lako je i kratkorajno.
Drugi razlog su hormonske promene u vreme izostale menstruacije. Ovo je najčešće lako krvarenje, mada kod nekih žena izgleda kao prava menstruacija.
Manje uobičajeni, a više zabrinjavajući razlozi krvarenja u ranoj trudnoći jesu spontani pobačaji. To je obično jače krvarenje praćeno bolom u stomaku, nekada i ispadanjem plodovog materijala.
Dešava se da se plod uopšte ne razvije (propalo jajašce, blighted ovum), da je gestacijski mešak prazan i u potpunosti bez embrionalnog materijala, zatim vanmaterična trudnoća, braonkast vaginalni iscedak ili lako krvarenje, povremeno ili stalno praćeno bolom u stomaku koji može biti izuzetno jak. Trofoblastna bolest, glavni simptom je stalno ili povremeno braonkasto krvarenje.
Često se dešava da se pravi uzrok krvarenja u ranoj trudnoći i ne otkrije, a da se trudnoća uspešno nastavi ka srećnom završetku. 

Izvor: bebinsvet.net




Jeca* -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (24.1.2009 23:08:48)

I ja znam par žena koje su krvarile u ranoj trudnoći i sad već imaju veliku dečicu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Znači ne mora da znači da je to nešto loše, hvala Bogu. Ali naravno da treba odmah kontaktirati lekara i ako mene pitate (pošto znam neka tuđa iskustva), ako vas lekar otkači telefonom idite kod drugog. Ima opuštenih ginekologa (čini mi se da je to bio slučaj i sa Lenkom, ako se ne varam).




gracija -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (25.1.2009 7:32:59)

Ja sam imala krvarenje u prvoj trudnoci,do trceg mjeseca,ali uz pomoc progesterona sve se dobro zavrsilo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (25.1.2009 11:49:32)

gracija, a šta je u tvom slučaju značilo to krvarenje? Kakva krv? Koja količina? Jel ličilo menstruaciji?




gracija -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (25.1.2009 12:56:51)

Prvo se pojavljivao smedji iscjedak,koji je svremena na vrijeme se pojacavao i da bi ponekad nastalo krvarenje koje je trajalo par sati a zatim bi stalo.Nije to bilo krvarenje koje lici menstruaciji,bilo je dosta manje.Tako je se desavalo sve do treceg mjeseca kad sam se probudila u lokvi krvi i zbog toga su me zadrzali u bolnici,davali razne lijekove i uspjeli zaustaviti krvarenje.




gracija -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (25.1.2009 13:03:06)

Zaboravih napisati...Kako su me po prijemu u bolnicu pregledali  svi moguci ginekolozi,prvi je rekao da je izostala menstruacija,drugi je predlagao kiretazu a trci je rekao da je vjerovatno postojao miom i prilikom rasta bebe da je pukao...
Tako da se misterija oko mog krvarenja nikad nije razjasnila..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Lu -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (25.1.2009 13:10:28)

Gracija uglavnom je sad sve dobro,sve je to moglo da bude što su oni naveli kao razloge,a sigurno ti nisu smjeli vršiti razne preglede u trudnoći da ustanove što je ustvari izazvalo krvarenje,ali mislim kad miom pukne da je to oskudno krvarenje a kod tebe je ipak bilo obilno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ma nije ni bitno nek je sad sve ok[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gracija -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (25.1.2009 14:29:22)

Bas tako, bilo-ne ponovilo se...




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (25.1.2009 15:25:56)

Hvala gracija




Koka Loka -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (25.1.2009 16:17:19)

U prvoj trudnoći sam krvarila ceo mesec. I to kada je krenulo bilo je tako da sam morala u kadu automatski da uđem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Srećom, sve se dobro završilo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

U drugoj sam krvarila malo, tj. samo neka sukrvica i braonkast iscedak dan-dva i to se dobro završilo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ne mora svako krvarenje da bude kobno.




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (25.1.2009 16:19:06)

IZVORNA PORUKA: Koka Loka

U prvoj trudnoći sam krvarila ceo mesec. I to kada je krenulo bilo je tako da sam morala u kadu automatski da uđem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]



Lekovi? Nešto? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Koka Loka -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (25.1.2009 16:26:06)

U prvoj trudnoći:

Bili smo kod mame i zaputim se u Zemunsku bolnicu:

Doktro na carskom, priča sa mužem kao da je on trudan, a ne ja. Pristup očajan. "Vi bi da rodite ili da abortirate?" "A udati ste?" "A koliko dugo?"

i na kraju sestra niz stepenice silazi i meni: TO (hej "TO", nije to vanzemaljac ili stolica, već moja beba) će da ode ili ostane [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Rekao mi da moram HITNO da primim inekciju progesterona ili od trudnoće neće biti ništa ali oni eto nemaju. MM trčao po gradu i nije našao. Ja sutradan kod mog lekara, on otvorio fioku i dao mi pakovanje celo, primala na 3 dana. Mislim da sam primila nekih 12, ne sećam se i još u obliku tableta kojih nije bilo kod nas već sam nabavljala iz Mađarske. Ne mogu da se setim kako su se zvale, nešto na T.

Drugi put: Sama sam tražila progesteron, primila mislim 5 komada, od kojih 3 na godišnjem odmoru.







MERYEN -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (26.1.2009 0:21:28)

IZVORNA PORUKA: Jeca02

I ja znam par žena koje su krvarile u ranoj trudnoći i sad već imaju veliku dečicu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Znači ne mora da znači da je to nešto loše, hvala Bogu. Ali naravno da treba odmah kontaktirati lekara i ako mene pitate (pošto znam neka tuđa iskustva), ako vas lekar otkači telefonom idite kod drugog. Ima opuštenih ginekologa (čini mi se da je to bio slučaj i sa Lenkom, ako se ne varam).


I mora da se odmara prva 3-4 meseca.




mimi09 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (28.1.2009 8:45:20)

Imala sam krvarenje u vreme kada sam trebala da dobijem menstruaciju(tako da nisam ni posumnjala da sam trudna),ali nakon dva dana te "menstruacije" videla sam da nesto nije kako treba.Manje je obimna i nema toliko sveze krvi,vise je onako tamno braon.Uradila sam test i [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/modricrtici.gif[/image].Otisla kod lekara,potvrdio trudnocu i dao dobrostan da pijem i injekcije progesterona.Za 10-tak dana sve se sredilo.Sada sam u 11 nedelji i nemam nikakvih problema,niti pijem vise lekove.Sreca,pa sam uradila taj test i odmah otisla kod dr,inace....ko zna sta bi bilo da nisam dobila odgovarajucu terapiju.




mimi09 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (28.1.2009 8:51:41)

Ne "dobrostan",nego dabroston [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Ma slicno je,zar ne?




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (28.1.2009 8:57:51)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ma da... imaš temu o njemu. Ne proizvodi se više.




marjetica -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.2.2009 0:13:18)

Slične težave sam imala, na svu sreću, bilo je sve u redu. Ali zahvaljujući pomoći i podršci porodice. Sve buduće mame sa takvim težavama moraju ležati, ležati i samo ležati.




Debeljuca -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (2.5.2009 16:09:00)

i ja sam juce prokrvarila u 6 nedelji trudnoce...
ne puno... ali dovoljno.... doktorka me otrerala kuci... i rekla mi da bhcg nr znaci trudnocu nego tumor...
a moj doktor je potvrdio trudnocu pre 2 nedelje .......
ali je na putu do ponedeljka.....
e sad videcmo moj iskod....
ali nekako nadam se najboljem....




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (2.5.2009 20:24:07)

Uf...kod mene uvek mora biti drugachije  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Ja sam prokrvarila u 8-moj nedelji...3 dana je to bio uglavnom braonkast iscedak...pomalo krvi...ali ne mnogo....primala sam progesteron inekcije svaki drugi dan po jednu, i mirovala maximalno....ali sam chetvrti dan prokrvarila nachisto...toliko da sam morala u kadu da udjem...i onda ode sve...na reviziji nisu imali nishta da mi vade...kompletna posteljica sa plodom mi je ispala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] (mislim da tju do kraja zivota pamtiti onu grudvicu u kadi...koja je trebala da bude moja bebica [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ) Inache....nisam imala apsolutno nikakve bolove...chak ni kada je bio spontani...jedino sam osetila kako mi se sliva krv...i to je sve....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]





magnolija -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (21.5.2009 14:06:48)

Čitam vaša iskustva i malo mi je lakše, mada znam da je sve individualno.
Ja sam u 7. nedelji zvanično, mada je to tek peta. Od pre tri dana mi je počeo curkati pomalo svetlo braon iscedak, ništa previše, niti me boli stomak. Ali nikad se ne zna.
Ja brže bolje zakazala uz, otišla jutros, međutim, u mom domu zdravlja imaju neki najobičniji uz i doktorka mi nije videla odjek ploda, samo posteljicu. Znači još više sam se prepala. Kaže, dešava se da se ne vidi u ranijim fazama trudnoće, da ne paničim, ali opet, i taj sekret može da znači da će doći do spontanog. Za dan dva ću na 3d privatno, da se rešim neizvesnosti.[sm=smiley13.gif]




Rivana -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (21.5.2009 14:08:35)

(mislim da tju do kraja zivota pamtiti onu grudvicu u kadi...koja je trebala da bude moja bebica



joj[sm=smiley19.gif]




Rivana -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (21.5.2009 14:11:37)

Ja sam na pocetku krvarila ali malo u vreme dobijanja men. samo trag na gacicama, nista vise nisam dobijala nikakve lekove. Ginekolog mi rekoa da se to desava nista strasno.




magnolija -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (21.5.2009 14:17:00)


IZVORNA PORUKA: Rivana

Ja sam na pocetku krvarila ali malo u vreme dobijanja men. samo trag na gacicama, nista vise nisam dobijala nikakve lekove. Ginekolog mi rekoa da se to desava nista strasno.


Pa da, to nije ništa strašno kad je u vreme dobijanja menstruuacije. Mada, ja da sam trebala dobiti, dobila bih je negde drugog maja, a sad je već 21. [sm=smiley13.gif]




barbara -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (21.5.2009 14:26:34)

ja sam bila u trecem mesecu trudnoce kada mi je pocelo prvo smedjkasto a posle par dana sam imala spontani!imala sam uzasne bolove,pukao mi je vodenjak,cekala sam doktoricu sat vremena!ali sve to je nista u odnosu na dusevni bol,dok sam ziva to ce me boliti,i sada ponekad pomislim da sam iznela trudnocu sada bi mojoj bebici bilo mesec dana![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image],ali nije kraj sveta bice dece!samo se ne treba opterecivati!




Rivana -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (21.5.2009 14:56:09)

Pa da, to nije ništa strašno kad je u vreme dobijanja menstruuacije. Mada, ja da sam trebala dobiti, dobila bih je negde drugog maja, a sad je već 21


Ja sam prosle godine trebala imati negde oko 27 aprila a to krvarenje se desilo 1 maja, i doktor mi tad rekao da to nije nista. Isto mi se desilo negde u petom mesecu posle ginekoloskog pregleda malo krvarenja ali isto nista nije strasno bilo




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>