big mum -> RE: Decembarska eufoRRija 12/14 [chat] (15.12.2014 11:35:53)
|
Ola muheres[sm=smiley1.gif] Evo i mene,nisam vam se javljala neko vrijeme.Imala sam neke goste 2 dana ,onda me nešto komp zeza ako ga uspijem upaliti čuje se kao traktor[sm=smiley36.gif].Najvjerovatnije je prepun prašine ,trebalo bi ga očistiti i napraviti još po nešto ali sad za to nemogu da izdvojim. Prvo da poželim srećne rođendane svima čije sam propustila.Šta ima novo,imali iko ljubavnika ili sl[sm=smiley36.gif]Šalim se kako ste mi,jeste li zdravo,dobro? Branki sad ću ti reći kako je sa 2.djece.Kad imaš 1 kao da nemaš ni jedno a kad imaš 2 kao da imaš 3.Da te ne strašim to ti je u blažim crtama. Imam jednu dilemu,razmišljam šta da (ne)radim [sm=smiley13.gif] Sa mojom Sofkom ide jedna djevojčica s čijom majkom ponekad popijem kafu.I neki dan mi se požali kako ju je zvala učiteljica na razgovor zbog ponašanja njene kćeri.I međuostalim da kaže da joj trebaju kupiti 3 nove sveske jer ima najjeftinije koje se pri prisanju deru i djete plače.Na to sve trebaju da kupe đačku knjižicu,slovaricu,pribor .Jedini nisu platili časopis(6eur za jedno polugodište) To nebi trebao biti problem jer jer otac radi u državnoj firmi ,imaju kredit ,ona nije zaposlena i imaju 2.djece.Međutim oboje su pušači , dnevno ispuše 3kutije cigareta i na to ode oko 6eur. Majka mi se žali da oni to nemogu platiti jer jako teško žive.Sve to stoji ali nemogu da shvatim da imaju za cigarete ali nemaju za osnovne dj.potrebe.Mala neide ni u jednu sekciju(niti je kad išla)čak ni u produženi boravak koji se neplaća.Žive blizu nije problem dolaženja. Razmišlja sam da malo popričam sa učiteljicom o tome i da im ona objasni koliko bi bilo bolje da mala pohađa bilo koju vanškolsku aktivnost čisto da upoznaje novu djecu i malo proširi vidike jer oni n igdje ne vode stalno je u kući.Žao mi je djeteta,vidim da ima potencijala samo je treba malo pogurati. Šta vi mislite treba li da reagujem ili da pustim kraju.Šta bi vi na mom mjestu[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|