RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište



Poruka


mama Jo -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (28.4.2018 18:01:31)

Mogli bi da imaju vise strpljenja definitivno!




Anck Su Nmaun -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (28.4.2018 21:48:27)

Ni moja nije tu ali to je manje bitno, vidimo se i cujemo znamo da smo "tu"




Sanidej -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (27.2.2019 16:44:18)

Sestre su preopterecene, dosta grube, posao je tezak posebno na odeljenju cr.




Andjelkakv -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (20.4.2019 9:52:26)

Moje iskustvo je pozitivno,na kraju krajeva mnogi ne shvataju da su bez obzira sto su na porodilistu da su ipak u bolnici. Mnogo ima nemarnih porodilja koje ocekuju da neko pada u nesvest zbog njih a ujedno i nepristojnost,ulaze sestre,dr u sobu one se ne skidaju sa telefona,prepricavaju svaki detalj sa pprodjaja bez da oset_e potrebu da vide zasto je neko usao u njihovu sobu a posle se zale da im niko ne ulazi i niko ih jista ne pita. Mi smo njima tamo prolazne ,budemo 3-5 dana il nas vide jednom il dva puta i to je sve. Na ljubaznost odgovaraju ljinaznoscu pa prema tome mi smo na njihov teritoriji i moramo postovati pravila te kuce tj odeljenja dok smo tu.




Maslacak15 -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (20.4.2019 10:15:25)

lepo je da si zadovoljna kako si prosla ali mislim da je poslednja recenica odraz mnogih problema u nasem drustvu i tek kad se to promeni bice nam bolje. naravno da sam za to da se svako ima kucno vaspitanje, ali nazalost to je siri problem i ako ga nema inace nece imati ni u porodilistu. Ali sa druge strane : cemu sluzi ta "terotorija" kako kazes porodilista tom osoblju ???? Posto su trudnice prolazni faktor? Jel su oni sami sebi dovoljni ? Da sede i piju kafu?? Oni su tu samo i iskljucivo zbog porodilja i njihovih beba i njihova duznost je da se staraju i o fizickom i o psihickom stanju i jednih i drugih. U opis njihovog spada i da budu strpljivi i da odgovaraju na "glupa pitanja" i da pruze podrsku zenama. Narocito u situacijamma gde su posete jako ogranicene u odnosu na normalne zemlje. Jeza me podidje sta sve moze da se procita na ovom topicu i nem anikakvog opravdanja.




Nensiq -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (20.4.2019 10:56:21)

Apsolutno je njih posao da odgovaraju na sva pitanja i da pomognu maximalno. Al to zavisi od same osobe. Ja sam u porodilistu imala divne zene koje su pomogle, a bilo je i onih koje kazu-svasta, ne znas ovo ne znas ono, kao da treba sve da znam o bebi iako mi je to 1.dete i nisam nikada imala nikakvih iskustava sa cuvanjem dece.... Al istrpis nekako i jedva cekas da odes kuci. 





Nensiq -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (20.4.2019 11:00:47)

Kada je dete nenormalno glasno pocelo da mi place ja sam ga odnela do boxa da pitam babicu da ga pregleda,a ona ce-Boze, gospodjo, sta ste se uznemirili, to je dete i treba da place. Jer su one navikle, i noc je i ona hoce da spava. A moje dete vristi i ne mogu nikako da ga smirim, al jelte, ja to trebam znati kako. Tako da, ima ljudi koji rade tamo i cekaju da im prodje radno vreme i pritom da odmore. Cast izuzecima-divnim zenama





Sanidej -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (20.4.2019 11:26:19)

Nazalost nisu sve porodilje dovoljno jake da ih ne dotice "rutina u porodilistu"..




Filadendronka -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (30.4.2019 5:20:52)

Sve zavisi kako kome naleti dan. Vecina babica su zene, tako da kako koju uhvati pms...  🤦‍♀️Inace definitivno fali ljudskosti i neznosti, porodilje su ipak oset_ljive i ne treba im jos dodatno nerviranje. 




BubaBubica -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (30.4.2019 11:19:59)



Mene brine samo kako ću ja njima objasniti ovaj problem koji imam sa grčevima mišića. Najradije bih da dođem u poslednjem momentu da samo završim na porođajnom stolu i da rodim. Nervira me što nemaju strpljenja niti razumevanja sve samo hajde hajde nije ovo ortopedija i tako... A ja ne da ne mogu da se pomerim od bola već ni da dišem.




Filadendronka -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (30.4.2019 12:33:25)

Bubice, mozda ce te grcevi tad zaobici. U svakom slucaju im lepo objasni o cemu se radi ili vikni ako treba. Cesto bolje prolaze galamdzije od finog sveta. 




kamičak -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (30.4.2019 18:13:49)

Generalno se izgubila ljudskost u svim sferama zivota, u porodilistu nas to posebno pogadja jer smo ranjive. Srecom ima zdravstvenih profesionalaca kojima je jos uvek stalo, mada su u manjini.




Filadendronka -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (30.4.2019 21:48:15)

Sve je to izgleda faktor srece. Ja sam upala u odlicnu smenu lekara/sestara na porodjaju, ali sam na kraju ostala gotovo sama posto je stigao neki hitan slucaj i svi su zbrisali u salu. 




MimaKos -> RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u porodilištu (21.7.2019 10:54:18)

Uzasan, kao da smo dosle jer nam se cefnulo, vrlo nepristojan i jedno nepostovanje pre svega!





Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]