Didy -> RE: Kako uspavljujete bebu? (11.12.2010 14:52:18)
|
Srećom više nikako.[sm=bravo.gif] Pročitamo knjižicu pre spavanja, obučemo džak, upalim mu mali projektor i izađem iz sobe. Kad se nekad zadržim pored kreveta da ga poljubim i pomazim, on kaže: "Mama, idi tamo u sobu i zatvori vrata." Baš pre neki dan mi je bila drugarica i kad je došlo vreme za spavanje, ja ga samo odnela u njegov krevetac i ostavila ga, a ona u čudu: "Ti ćeš njega samo tako ostaviti i on neće plakati?" A kad se samo setim perioda od pre godinu dana. Beskrajno sam zahvalna samoj sebi i mm što smo bili istrajni i uspeli da ga odviknemo od uspavljivanja pomoću one knjige "Naučite dete da spava".[sm=bravo.gif] Postao je prava spavalica i mislim da je to mnogo zdravije i bolje za njega od onog neprestanog buđenja (da ne govorim koliko smo se nas dvoje preporodili). Zaista, kad smo skroz izbacili sve noćne rituale i obroke, tek onda je počeo da spava i po 12 sati noću bez buđenja. Kad se probudi, ponekad samo traži vode, popije je i nastavlja da spava, mada su te situacije vrlo, vrlo retke. A kad se probudi i plače, znam da je bolestan i da ga nešto muči.
|
|
|
|