RE: Prevremeni porođaj (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Torbica -> RE: Prevremeni porođaj (11.2.2013 13:12:20)

Ivanchice, na srecu, iliti hvala Bogu, ja sam se sva tri puta porodila oko 40-e nedelje, prirodno.
Ono sto mogu da ti savetujem sto se ginekologa tice, moj ginekolog kod kog sam privatno vodila trudnoce me je ispostovao svaki put. Kod njega je pravilo da ako je on sprecen, uvek posalje nekog svoga da bude uz tebe, jer ponekad je stvarno nemoguce predvideti kad ces se poroditi. Tako je mojoj drugarici ostavio tim da je porodi i super je prosla iako on nije bio tu. E raspitaj se i kod takvog idi, nema ti druge. Pozz

Modessty -> RE: Prevremeni porođaj (24.5.2013 11:16:33)

Evo Mine me podsetila da napišem kako napreduje moja sestričina.
Sad je već tri meseca i nešto na Institutu za neonatologiju. Od pre meseca dana je na poluintezivnoj nezi. Dobija mleko iz Banke humanog mleka još od kad je bila starosti oko 15 dana i kažu da je to priilično pomoglo i pomaže njenom oporavku. Sama diše bez problema, dobija na težini, ali je problem neki kako sam razumela likvor u mozgu koji se javlja i koji oni nekako izvlače napolje pa zbog toga je skoro imala neku blažu infekciju. Sestru nisam čula dugo. Uglavnom svi zovemo tetku da vidimo kako su.
Devojčica je pravi borac! [sm=bravo.gif] Nadam se da će uskoro kući!

reve84 -> RE: Prevremeni porođaj (24.5.2013 23:58:56)

Svaka cast maloj princezi a i mami na hrabrosti koju mora da ima u takvoj situaciji. Verovatno ce uskoro kuci?

Modessty -> RE: Prevremeni porođaj (25.5.2013 7:50:47)

ne verujem da će je pustiti dok se ne reši taj problem sa tečnošću koja se sakuplja. a mislim i da treba da sostigne odredjenu težinu. videćemo narednih dana

vision -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 10:37:56)

U julu prosle godine sam se porodila prevremeno u 26. nedelji. Beba nije prezivela. Nisam imala nikakve simptome, ni bolove, otisla na redovnu kontrolu, ustanovili prolabiranje vodenjaka i grlic izravnat i otvorena 4 prsta. Bila sam 4 dana u bolnici Dragisa Misovic, primala tokolizu venski (partusisten i verapamil), ali nije nista pomoglo, pa su morali da me prebace u Visegradsku na odeljenje VRT. Tamo je najblaze receno PAKAO. Nastavila sam da primam tokolizu, nisu me uopste pregledali nikako, da bih jednog dana dobila bolove, molila da sidje lekar da me pregleda, cekala ga 2,5 sata, posto je bila subota, pa je bio zauzet-a, na kraju kad je sisla neka dr, pregled, ja otvorena komplet, otisla u salu u pola 3, porodila se u 25 do 3, za 5 min. Karlicno je izasao. Decak, 850 gr. Prebacen na Institut za neonatologiju, ziveo 33 dana... :( Tuga.

lesica -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 10:40:09)

Uh Vision... [sm=smiley13.gif]

Samo mogu ovo [sm=smiley31.gif]

dijana1* -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 10:41:04)

Vision pretuzno [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Zna li se zbog cega je doslo tako rano do porodjaja? Veliki [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 10:43:02)

Draga moja [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 10:44:21)

[sm=smiley31.gif]

vision -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 10:48:58)

Pa nema konkretan razlog. Imala sam eserihiju u vaginalnom brisu, ali dr mi je rekla da to nije uzrok. Prosto-desilo se.

dijana1* -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 10:52:20)

Zao mi je i zelim ti da sto pre ugledas svoje crtice, da bude sve uredu pa da se mazis sa svojom bekom[sm=smiley1.gif]

bea83 -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 10:58:00)

Vision[sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif] nema reči...kako si izdržala samo ti znaš...Ljubi Pavla i drži se [sm=smiley31.gif]

Inače, moja drugarica se prevremeno porodila u 32 nedelji, imala je ešerihiju i dr joj je rekla da je to uzrok, jer je ešerihija u roku od nedelju dana došla do grlića. Mrvica je hvala bogu dobro, dugo je bila na neonatologiji, rodjena sa 1100g ali sad je već velika devojka od godinu i po

vision -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 11:06:53)

Ne znam, iskreno, vise me uzrok ni ne interesuje. Imala sam sad i vanmatericnu trudnocu, tako da ko zna da li cu smeti da se usudim da pokusam ikad ponovo... U skoro vreme sigurno ne.

bea83 -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 11:15:53)

Naravno, uzrok nije više ni važan, tuga ostaje [sm=smiley19.gif] Polako, kad i ako budeš spremna želim ti svu sreću

Anoniman -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 11:20:06)

vision, jako mi je zao [sm=smiley19.gif]

vonavoj -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 11:21:19)

vision,jako mi je zao kroz sta si sve prosla..jos i vanmatericna sad[sm=smiley13.gif]
ljubi Pavla!

ivaMark -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 11:41:54)

Vision, jako mi je zao [sm=smiley13.gif]

mali_mis -> RE: Prevremeni porođaj (4.3.2014 12:07:09)

Vision jako mi je zao [sm=smiley19.gif]

cetvrtko -> RE: Prevremeni porođaj (8.10.2014 9:22:38)

mozda je glupo pitanje ali koliko prevremeni porodjaj ima veze sa genetikom ? cisto me zanima jer sam treca generacija koja je po majcinoj liniji rodjenja u sedmom mesecu :) hvala unapred :)

Olga75 -> RE: Prevremeni porođaj (8.10.2014 9:52:47)

mislim da nema genetika neke preterane veze sa prevremenim porodjajem , njega moze da izazove i neka bakterijska infekcija , pusenje , dijabetes , visoki pritisak
sve to ne mora biti genetski

cetvrtko -> RE: Prevremeni porođaj (8.10.2014 9:57:53)

uuuh znam sve ali cuh neke malo babske price koje inace ne slusam ali znaju da uplase :D hvala puno na odgovoru olga ;)

Olga75 -> RE: Prevremeni porođaj (8.10.2014 10:00:30)

da l da ti dolijem ulje na vatru [sm=smiley36.gif]
i matori i zvercica su nedonoscad
ali svekrva i ja smo imale sasvim razlicite trudnoce , kolicine stresa pa i napredak medicine je tu a genetika nam je sasvim razlicita ( fala Bogu [sm=smiley36.gif] )
ma nema to veze Cetvrtko , nemoj da se plasis bzvz
bice sve to kako treba [sm=smiley31.gif]

cetvrtko -> RE: Prevremeni porođaj (8.10.2014 10:04:16)

hvala ti puno . divna si :) :*

Mala Elena -> RE: Prevremeni porođaj (8.10.2014 10:06:29)

Mislim da genetika nema veze. Treba se posavetovati sa ginekologom , da se vidi, rutinski, broj kontrakcija, proveri placenta, uradi uz.. uzroke ti je rekla Olga. Mogu jos biti mala telesna tezina majke, iscrpljivanje i stres...a mislim da mogu biti i neke anomalije ploda.

cetvrtko -> RE: Prevremeni porođaj (8.10.2014 10:10:05)

da svakako cu pitati ginekologa . nisam se setila prosli put a i ocigledno je negde zurio pa me na brzinu nesto pregleao :D a ja pola toga zaboravim da ga pitam cim vidim bebicu na ekranu [sm=smiley9.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>