MarijaBg -> RE: Norveške rolnice sa cimetom (3.11.2012 21:50:19)
|
Pravila ih veceras, savrsene [sm=bravo.gif] Moje izmene: mora dosta vise brasna da se stavi, ne znam koliko, ali potrosila sam sa sve posipanjem 850 gr sigurno. Testo ispadne skroz meko, kao za krofne, cak i mekse. Razvlacila sam na pek-papiru, super ideja [sm=bravo.gif] Napravila od ove kolicina 3 i to mi je zauzelo 3 pleha. Pravila sam ih manje i tanje [sm=smiley1.gif] Jako bitno: kora ispod bi trebalo da se stavi jer testo odozdo lako zagoreva zbog putera. Meni je prva tura malo resija odozdo, pa sam ostale pekla na gornjoj polovini rerne i na 200 C. Peku se dosta krace nego u receptu 10-15 minuta. Prvi: sunka, sir, pavlaka, dosolila malo jer je testo slatko, posula susamom, odlicno je, muz odusevljen. Druga tura: ubedljivo najlepsi su bili po originalnom recptu, pravo savrsenstvo [sm=bravo.gif] Treca: istopila noisete cokoladu sa 50 gr putera i dodala malo mlevene plazme Hvala puno za revept, ovo ce biti vrlo cesto na nasem stolu [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|