|
Pampers pedijatar -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (12.7.2026 2:40:14)
|
IZVORNA PORUKA: mmilaaa Imam pitanje u vezi svoje kćerkice koja ima 14 mjeseci. Od otprilike petog mjeseca života počela je povraćati isključivo tokom vožnje automobilom. Prije toga nije imala nikakvih problema. Gotovo svaki put, nakon otprilike 10 minuta vožnje počne da povraća bez obzira na to da li je jela neposredno prije vožnje ili je prošlo više vremena od obroka. Između vožnji je potpuno zdrava, vesela, normalno jede, napreduje i nema povraćanja niti drugih tegoba. Pokušali smo razne stvari: da ne jede neposredno prije puta, da putuje kada je odmorna, provjetravanje auta i druge uobičajene savjete, ali ništa nije pomoglo. Zanima me da li ovo liči na izraženu bolest kretanja (mučninu u vožnji) i postoji li nešto što dijete od 14 mjeseci smije koristiti ili popiti prije vožnje kako bi se spriječilo povraćanje? Također, da li biste preporučili neki pregled ili dodatnu obradu? Postoje lekovi koji se daju deci koja povracaju pri dugom putovanju, ali dete je rano pocelo da ima te problem. Moj savet je da se posavetujete sa decijim neurologom on je merodavan.
|
|
|
|