dunja RR -> RE: Pregled dojki (10.7.2013 17:56:33)
|
Evo da podnesem izveštaj. Najpre me primila dr. da se dogovorimo šta da radimo. Mislila je da imam oko 30 godina, pa je u startu bila protiv mamografije, ali kada rekoh da imam 37 i dve VTO odrađene, reče odmah da mora mamo. Ja je ipak zamolila da me prvo predlega palpatorno i UZ, pa onda ako treba mamo. Pipajući me, odmah je rekla da na desnoj dojci imam neku ploču sa cistama, a UZ je to potvrdio. Leva dojka uglavnom ok, nekoliko sitnih cista, kaže ništa značajno. Ploča na desnoj kaže da može da bude opasna, jer ispod nje znaju da se sakriju zloćudne ćelije (pa se zato preporučuje mamografija). Kaže da je vrlo moguće da je nastala od VTO hormona. Uradiše mi posle mamografiju, ala boliii, jaoo, pa nisam znala. Baš je neprijatno, mislim da je gore nama koje imamo male grudi, jer mi ih bukvalno navlačio na aparat. Sve sam zvezde videla. Posle sa snimcima opet kod dr. Kaže da snimak deluje ok, nema kalcifikacije, ali moram pre sledeće VTO da uradim pregled kod hirurga onkologa. Anči i Lesica mi predložiše dr. Inića, tako da ću najverovatnije kod njega. Ako i on kaže da je sve ok, onda jednom godišnje UZ, i posle 40. na dve godine mamografija. Kod moje mame je sve OK.
|
|
|
|