RE: Dečiji stomatolog (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Tiziana -> RE: Dečiji stomatolog (11.7.2019 11:10:00)

sa vise strana su nam preporucili Stomatoloski za problematicnu vilicu.
Moji se ne plase zubara, idu od trece godine,dolazio im je zubar i u vrtic.

Mili,posaji mi u pp kontakt. Bitno mi je da ste zadovoljni i da je to neko ko nece da me zavlaci sa nekom pricom vec ce da reaguje.




doramar11 -> RE: Dečiji stomatolog (11.7.2019 11:22:01)

Tamo ti je bas takav lekarski tim, strucni i od akcije. 




mama Jo -> RE: Dečiji stomatolog (15.11.2019 9:32:50)

Mame, nisam uspela da pronadjem drugu temu pa moderatori prebacite ako nije adekvatna. Ja cu da pitam ovde privatni vs drzavni zubar? Sta mislite? (Prvenstveno mislim za velike).

Moja deca idu kod drzavnog zubara tj.zubarke, ali zato sto je ona toliko divna da je ne bih menjala ni da 100 privatnih. Znamo je i privatno.




smeško -> RE: Dečiji stomatolog (15.11.2019 15:50:43)

Ја идем код државног и приватног. Државни је одличан, али се тешко заказује. Када је хитно, идем у приваатну ординацију. У оба имам поверења. То је моје искуство, наравно, није правило.




flamingos -> RE: Dečiji stomatolog (15.11.2019 20:56:40)

Anđelu vodim u dom zdravlja kod stomatologa.Super je.Nikada se nije plašila,redovno ga posećujemo,pošto joj se svi mlečni zubići izmenjali,pa joj zaštićuju i odlazimo kad god nam zakažu





mama Jo -> RE: Dečiji stomatolog (15.11.2019 22:33:04)

Da, razumem. A taman sam pronasla drzavnu zubarku da je svi hvale i ona ode na trudnicko, moram tragati za drugom. Ima li mozda neko da preporuci nekog u Novom Sadu?

Smesko, posto ides i drzavno i privatno, koja je razlika u ceni?




smeško -> RE: Dečiji stomatolog (16.11.2019 12:00:58)

Разлика у цени ми је по 200-400 динара.




Rosita -> RE: Dečiji stomatolog (16.11.2019 22:43:10)

Ne znam šta bih ti rekla, mamajo. U trudnoći sam uradila par zuba državno, lepo, ali tad sam bila posebno istripovana, a oni nisu stavili rukavice. To sam baš zapazila. Međutim, ja odmah gledam da doskočim svojim strahovima tako što opet uradim isto, pa sam išla. Privatni- jedan jeftiniji mi sto godina radi jedan zub. Dobar je, ali nema ful opremi. Drugi, on mi je sigurica, ima sve ful, kod njega i hirurgija i sve, da se opustiš na stolici i uživam. Ali dosta je skuplji.





mama Jo -> RE: Dečiji stomatolog (16.11.2019 22:56:56)

Razumem skroz.... uopste ne znam sta mi je raditi. Gledala sam neke preporuke ovde za novosadske drzavne i privatne... u principu, stotine preporuka, niko se nije bas izdvojio ni drzavno ni privatno.
Ne znam, verujem da privatne ordinacije imaju mnogo savremenije aparate. Opet, mozda je to samo i predrasuda moja. Ne znam da li je pomodarstvo privatno otici, ili moze sve odlicno da se odradi za manje novxa a drzavno.
U principu moji zubi su ok, imam jedan problematican, koji samprivatno popravljala i sad osecam nesto da se desava. E, tog privatnika bih promenila iz vise razloga.... zato i dodjoh u dilemu privatno ili drzavno.




Filadendronka -> RE: Dečiji stomatolog (17.12.2019 14:17:13)

Moje dete ima neki kvar gore na cetvorci. Videla dr, kaze da je vrv unutra veci problem posto se spolja vidi samo sa lupom. Odlepila sam posto su mu zubi retki, tesko da moze hrana da se zadrzi. Ne jede nesto ni slatkise. Zakazali mi za dve nedelje popravku. Kako da mu objasnim kad cuje onaj zvuk busilice, pa da se ne mrda, mozda ga i zaboli... Ima samo 3.5 godine. Inace dr je bas fina, u DZ Nbg. 




mama Jo -> RE: Dečiji stomatolog (17.12.2019 14:28:07)

Mi smo krenuli sa 3. Do sada je popravila 2 zuba.
Nasa zubarka je lredivna, da ona nije takva ne znam kako bi. Ona non-stop nesto prica, jako ima strpljenja, deca je obozavaju.
Inace joj i mi staaaaalno govorimo o tome kako kod zubara mora redovno da se ide.
Prvi put smo otisli samo da se upoznaju, tek drugi put joj je ,,radila".
Isli smo nekoliko puta, kad je prvi popravila vise nije htela da ide jer ju je malo bolelo...e , onda smo morali da joj obecamo neku nagradu. Evo pre dva meseca je isla, i prvo smo otisli u aksu da kupimo sta zeli pa onda bez problema kod zubara




Filadendronka -> RE: Dečiji stomatolog (17.12.2019 14:58:00)

Mi smo isli jednom pre ovoga, a ja mu bas cesto pregledam zubice. Sad odveli bebu na prvu kontrolu i hajde da pogleda i D. U soku sam bila, bas sam se zaprepastila. Dobio je pecat na ruku i knjigu od dr ( zapravo mi kupili i sakrili da ne vidi kad smo ulazili u ordinaciju). Ali sledeci put ide na popravku, pa samo da ne nahvata strah. 




mama Jo -> RE: Dečiji stomatolog (17.12.2019 15:03:52)

Znam... veruj da sam i ja bas bila u soku kad je rekla dam 2 da popravi. Bas sam se smorila bila.
Ali sta sad... i mi sad idemo redovno skroz na kontrole.
Samo mu pricaj i pricaj... kad idete da popravite?




Filadendronka -> RE: Dečiji stomatolog (17.12.2019 15:10:37)

Tek za 10ak dana, bas pred NG. Pa sutradan na predstavu i po paketic sto je odlicno. 




dunja RR -> RE: Dečiji stomatolog (17.12.2019 15:40:19)

Mi idemo redovno kod zubara u DZ (na 6 meseci kontrola), ne sećam se otkada, rano smo krenuli, jer je on prvo polomio keca u parku (pao na beton, i okrnjio gornjeg keca), pa onda mu igraonici izbili 2 zuba (to su mu na fakultetu pratili, i učvrstiše se na kraju), imao je par popravkica, neke sitne tačkice koje dr nije htela da ostavlja, ok je prošlo, dobio je i diplomu od dr /kod nas u DZ imaju spremne diplome, lepe, šarene, ali ne daju svakom već samo hrabrima). Sestra koja radi sa našom dr kaže da čak ni unuku nije htela da da diplomu jer svaki put prevrišti.

Išli smo jednom davno i privatno kod dr Vojinovića, ali bili nam skupi oni njegovi paketi i ne znam koliko je to baš neophodno svakom detetu (mislim na one koji nemaju cirkularni karijes), a onda smo shvatili da imamo divnu dr u DZ, i Sava se stvarno raduje svakoj kontroli. Dr obavezno premaže nekom jagodicom zube na kraju, i on jedva čeka taj završni rad, tj. ukus [sm=smiley36.gif]

Bili smo na kotroli u oktobru, a onda ga vodih i pre deset_____ak dana, jer mu donje (stalne) jedinice rastu ukrivo, čisto da dr pogleda. Nša dr je trenutno na nekom dužem bolovanju, primila ga druga dr, isto fina, i kaže tako je kako je, nema tu šta da se dira sada, posle će proteza ako bude trebalo.


Bebu nisam vodila, nema zube još, to tek kada izađu, jel tako?




bubulence -> RE: Dečiji stomatolog (17.12.2019 15:44:48)

Mi idemo 2x godosnje i tako od kada je izasao prvi zubic. I pored toga Ema je vec nekoliko puta morala da popravlja, bas ima lose zubice na mene. Masa je na tatu, ni jedan kvar do sada nije imala





Filadendronka -> RE: Dečiji stomatolog (22.5.2021 21:47:22)


Nadjoh ovo sto sam pisala za D,  pa videh koliko sam tad bila naivna da je rano za prvi kvar. Ovo sad sto mi se odigrava sa J mi je stvarno prerano. Ima dve godine i na donjoj cetvorci jasno vidljiv kvar u vidu crne tacke sa strane. Pratim vec neko vreme, bila je onako braonkasta i malopre vidim da je presla u crno. Dakle kvar definitivno. E sad... Kako dete odvesti kod zubara koje niti prica niti mu se moze objasniti da drzi otvorena usta dok mu neko vrsi intervenciju?! 😢


IZVORNA PORUKA: Filadendronka

Moje dete ima neki kvar gore na cetvorci. Videla dr, kaze da je vrv unutra veci problem posto se spolja vidi samo sa lupom. Odlepila sam posto su mu zubi retki, tesko da moze hrana da se zadrzi. Ne jede nesto ni slatkise. Zakazali mi za dve nedelje popravku. Kako da mu objasnim kad cuje onaj zvuk busilice, pa da se ne mrda, mozda ga i zaboli... Ima samo 3.5 godine. Inace dr je bas fina, u DZ Nbg. 






pari -> RE: Dečiji stomatolog (23.5.2021 10:05:49)

I ja sam sa T bila pre mesec dana jer sam primetila crnu tačku...i otkrilaje zubarka da ima više kvarova 🙄 ovde u tom uzrastu stavljaju kao neki lek tako da joj je to uradila ali tako što mi je sedela u krilu i plakala je ali smo obavili...

Ima nepune tri godine...




Mirko Svirko -> RE: Dečiji stomatolog (3.12.2021 7:59:30)

Moram da podelim sa vama svoje iskustvo. 

Jesenji raspust i otekne sinu obrascic, dobijemo Sinacilin ali kod nas u mestu zubari ne rade. Razlog - ne rade masine.Ispijemo sirup. Imamo jednog koji radi privatno ali on ne zeli sa decom ipak je za odrasle. Onda potraga za decijim stomatologom.Nekih 80km dalje. Ok zakazemo i odemo. Dosli, ordinacija sve u fulu. Lepo, cisto i ljubazni. Samo me je pogodilo sto se zubaru toliko tresle ruke. Mislila sam da otkazem. Smirio se uz obrazlozenje da je primio neku uznemirujucu vest.Danas bi trebali opet da idemo i to kod nas jer je sve proradilo.




Mirko Svirko -> RE: Dečiji stomatolog (13.1.2022 1:03:28)

Ne mogu da nadjem temu za odrasle.. moram ovde da pitam.

Da li  su fistule dobre ili opasne?





Tmima -> RE: Dečiji stomatolog (17.6.2022 9:40:14)

Pozdrav,Trebala bi mi preporuka privatnog dobrog dečijeg stomatologa u Beogradu (Voždovac, Vračar, Centar), dečak 3 godine. Pa koliko bude sarađivao. Da li je neko ima problem kamenca kod deteta? Hvala 




dmicic -> RE: Dečiji stomatolog (24.1.2023 10:58:38)

brate, u vezi te stomatoloske ordinacije, e sad.... sta da ti kazem, po meni je najbolja doktora biljana , mislim da mozes valjda i da zakezes pregled pa ti probaj, stvarno dobro rade , e sad ko ima kakve kriterijume brate

EDIT: Nije dozvoljeno ostavljati direktne linkove, ukoliko želite da se reklamirate na portalu Ringeraja molim Vas da kontaktirate naš marketing.





dddaca -> RE: Dečiji stomatolog (24.1.2023 12:35:33)

dmicic, ne radi ti kontakt forma na sajtu




dunja RR -> RE: Dečiji stomatolog (29.8.2023 21:18:53)

U DZ smo najpre imali jednu doktorku stomatologa, kada je Sava bio mali, bila je ok, ona je nešto otišla na bolovanje i nije je dugo bilo, pa je Sava nadalje bio kod nove, mlađe doktorke, divne. Bili smo par puta na kontroli i sa M kod te mlađe, sve bilo ok, da bi se početkom ove godine, posle par godina bolovanja vratila ona stara dr. I mene zbrzaše da potpišem prelazak kod nje, nisam nešto ni razmišljala, ajd reko valjda je ok, a nešto sam mislila da ona mlađa više i ne radi. Ali radi i ona. Elem, odvedem ja ove godine jednom M kod te stare, na kntrolu, kaže svi zubi ok, ima neki kvarić na donjoj 5-ci, ali kao nećemo sada da diramo, dođite u junu. Dođem ja u junu, kaže opet nećemo da diramo, dođite u septembru.... i ja odem sada, početkom avgusta, kada sam bila nešto za sebe u DZ, i prebacim karton kod one mlađe dr. Zakažu nam tada za danas (jer smo išli na more, pa nismo mogli ranije), i danas joj je u par minuta sredila zubić, "crtala" joj je Skaj iz Patrolnih šapa po zubiću, žena ima tako lep pristup da je moje nesaradljivo dete opet zavolelo zubara. Ostali zbući su joj svi ok. I na kraju Dr izvadi uvek kutiju punu igračaka, da dete izabere jednu, kao nagradu za hrabrost.

Ja razumem da je ona starija vrv pred penziju, vrv je bila teško bolesna jer je dugo nije bilo... žao mi je, ali iskoristila sam svoje pravo na izbor doktora.


A za S, odvela sam ga u aprilu za protezu, isto u DZ, isto odeljenje kao i predškolsko, vrata pored. Kaže mi dr, treba proteza, ali dođite u septembru, sada vam se ne isplati, ide leto (a ono april bio!), pa odmori...ja ne shvatam, ti ljudi primaju platu, plaćamo zdravsteno, zašto neće da rade. Isto je stariji doktor u pitanju, i spomenuo je usput da radi i privatno. Samo mlađi stomatolozi u DZ rade ok.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 10 [11]