RE: Dečiji stomatolog (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Azra_ -> RE: Dečiji stomatolog (16.1.2015 1:45:24)

Frulogal -ima varijanta od jagode i mente. S tim da je ovaj i za decu i odrasle, dakle, nije namenjen isključivo deci.




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (16.1.2015 2:01:25)

Da, taj od jagode sam im i ja uzela jednom, ali više ne mogu da ga nađem nigdje...




Azra_ -> RE: Dečiji stomatolog (16.1.2015 2:27:01)

Ja sam ga kupila poslednji put u Nišu pre oko mesec dana. Ne znam da li ga sada ima.... Mada, na netu ga ima. Primer: Klik




mila83 -> RE: Dečiji stomatolog (27.2.2015 0:20:08)

Fluorogal rastvor jos nisam davala deci,probacu.Hvala na preporuci !




cockic -> RE: Dečiji stomatolog (26.3.2015 11:26:15)

meni sin od kad je popravljao cetvorku na tom mestu,bukvalno pored te cetvorke mu je dzep.i mi kod zubara jer se zalio da ga boli zub,ustvari boleo ga dzep on mu to probusi drao se.e sad deluje mi da mu se opet napunio.juce sam mu opet raskrvarila da izadje ta krv,i sad mazem propolis sa alkoholom.a da li da mu dam da on mucka taj propolis ustima i da pljune.stavim vodu i propolis i dam da mucka.

i danas cu morati da mu drzim propolis na vatici na tom mestu tako mi rece zubar,drace se ali mora.i zasto sad ti dzepovi nikad ih nije imao.i bas mi je cudno da mu se napravio pored te cetvorke koju je popravljao [sm=zmeden.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Dečiji stomatolog (28.9.2015 9:50:07)

Mislim da Hani zadnji zub dole ima mali kvar, il mozda samo karijes.
A mislim da bi haos napravila kod zubara da krene da joj popravlja. I ovako ima strah od zubara .
Neznam koliko je zabrinjavajuce , il mozda sto su mlecni pa ce svakako menjati?




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (28.9.2015 14:35:41)

Da sam na tvom mjestu, ja bih je odmah povela kod zubara. Moguće da je samo tačkica, a moguće da je i tzv "kruškasti kvar" gdje se gore vidi tačkica, a unutra zub propao skroz (mojjoj ćerki se tako kvare nažalost [sm=smiley13.gif]). Cilj ti je da ih sačuvaš što duže, ne želiš ni da znaš kako ružno izgleda vilica moje ćerke i kakve probleme imamo i koliko jedva čekam stalne zube. Gledaj:
"U šestoj godini života obično niče prvi trajni zub – donji prvi trajni kutnjak, "šestica", koji nema mliječnog prethodnika. Tada mliječna denticija prelazi u mješovitu, jer su istovremeno prisutni i mliječni i trajni zubi.

U dobi između šeste i sedme godine pojavljuju se prve trajne jedinice, a mliječne jedinice ispadaju neposredno prije. Trajne dvojke niču u dobi između sedme i osme, trojke između devete i jedanaeste, četvorke između deset__e i dvanaeste, a petice između deset__e i trinaeste godine. Mliječne četvorke i petice ostaju prilično dugo u ustima, pa na njih valja obratiti dodatnu pozornost, jer ti su zubi jako važni zbog čuvanja mjesta za trajne nasljednike"

Ne znam na koji zadnji zub si mislila, ali evo okvirno kad niču stalni.


Edit: Gore smo pričali o tečnostima za ispiranje usta kod djece, ako koga interesuje, ja sam sad našla u DM-u pa im te uzimam, jer Fluorogala nema.




ishler -> RE: Dečiji stomatolog (2.10.2015 12:36:09)

Moze li neko da preporuci privatnog decijeg zubara u Beogradu?moze i u inbox




Zemunka85 -> RE: Dečiji stomatolog (13.1.2016 10:18:33)

Da li ti i dalje treba. Imam ja. Kunem se u njega. Nas je spasio!




cockic -> RE: Dečiji stomatolog (13.1.2016 12:52:43)

Ja sam ih vodila kod mog zubara sad kod njega idemo svi.ok mu je popravio tu cetvorku.bolje da navikne na njega inace mi je zubar stric i taman se navikne i ima naviku na mamu.ja sam bas redovno isla kao dete.i sad kad njih vodim taman sebi proverim.cera je do sad imala sve zdrave sad ce 4 ri godine.i on je do 5 te godine tad mu se pokvarila ta cetvotka.




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (15.1.2016 23:16:02)

Ne znam gdje bi stavila, ali pogledajte ovo [sm=smiley36.gif]

KLIK




branki* -> RE: Dečiji stomatolog (15.1.2016 23:40:41)

[sm=smiley36.gif]boze,choopo,gde nalazis ovo[sm=smiley36.gif]




gagana83 -> RE: Dečiji stomatolog (17.1.2016 14:58:02)

Ja Unu vodim kod mog zubara. Bas smo u petak bili, stavljali plombu. Srecom voli da ide, zapravo ja mislim da se ona zaljubila u zubara [sm=smiley36.gif]
Skoro je sa odusevljenjem pricala drugarici kako je njen zubar "lep kao Petar" (njena simpatija) i kako joj uvek pokloni nesto [sm=smiley36.gif]




dunja RR -> RE: Dečiji stomatolog (10.2.2016 22:49:12)

IZVORNA PORUKA: jole82
.nemam ja vremena za njihova zamlaćivanja, šalt_ere i čekanja...idem samo kad moram, da sve bude papirološki pokriveno..sve ostalo završavam na drugim mestima...

Zato i pitah ima li neko preporuku za nekog privatnog dečijeg stomatologa[sm=smiley1.gif]



Kod nas u DZ nema žive duše na dečijoj stomatologiji, za predškolce. Mi danas otišli na prvi pregled, usput, jer bejasmo kod defektologa, prva vrata pored dečije stomatologije. I primila nas odmah divna zubarka, pregledala, bio je miran relatIVno. Dr. kaže puna usta zuba, svi zubi zdravi, da krenemo sa fluonatrilom posle 2 rođendana (daje neko od RR mama???) i da krenemo sa pastom, jer ja rekoh da je još ne koristimo. Uzeću je ovih dana, reče da stavljam paste veličine zrna pšenice. Kontrola za 6 meseci do godinu dana, a kada krenemo u vrtić kaže da se kontrole rade u vrtiću pa nećemo ni morati da dolazimo u DZ.




dunja RR -> RE: Dečiji stomatolog (10.2.2016 22:50:53)


IZVORNA PORUKA: gagana83

zapravo ja mislim da se ona zaljubila u zubara [sm=smiley36.gif]
Skoro je sa odusevljenjem pricala drugarici kako je njen zubar "lep kao Petar" (njena simpatija) i kako joj uvek pokloni nesto [sm=smiley36.gif]


[sm=smiley36.gif]




vonavoj -> RE: Dečiji stomatolog (10.2.2016 22:51:49)

Dunja,imas u Dmu,njihova marka paste za zube za decu od 0-6godina..115din..a extra je!




dunja RR -> RE: Dečiji stomatolog (10.2.2016 22:56:40)

Hvala Von, uzeću u petak, taman imamo novi DM blizu DZ-a, a u petak smo opet kod defektologa. A u novom DMu imaju neku super (ogromnu) igračku, taman za 1-2-godišnjake, em zanimljiva em super za finu motoriku. I još je na prvom spratu a do tamo se S vozi staklenim liftom [sm=smiley36.gif] Bili smo i danas ali zaboravih da uzmem pastu. Mi tamo idemo da se S izigra, besplatno [sm=jezicek.gif]




vonavoj -> RE: Dečiji stomatolog (10.2.2016 22:59:39)

Hahahah! Volim te igracke,unutra,a ne placaju se!




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (11.2.2016 1:34:40)

Ja ne znam ovo za Fluonatril. Ja sam njima počela davat (Fluorogal-to je valjda isto) i onda sam negdje pročitala da ne valja i od tad nisam davala. A zašto ne valja, da li je to bila samo dezinformacija, nisam se udubljivala i pojma nemam [sm=smiley36.gif]




dunja RR -> RE: Dečiji stomatolog (11.2.2016 3:19:17)

Čupo, to i mm kaže, da je negde čuo da je Fluor štetan u tim nekim dozama (Fluonatril ili Fluorogal, pretpostavljam i da je isto), da su Amerikanci radili istraživanja. I pitao je danas dr. a ona reče da istraživanja nisu dokazala da je štetan.
Zato me i zanima da li daju ostale mame sa RR? Pišite mame, da li dajete Fluonatril?



Dr. kaže da se detetu daje jedna dnevno, nakon 2. godine, da izgricka, u bilo koje doba dana. Ako se zaboravi nekada da se da, sutradan ide samo jedna, nikada dupla doza.




Zemunka85 -> RE: Dečiji stomatolog (11.2.2016 10:16:14)

Ja sam neke djavole u trudnoci pila za to, Fluorogal, recimo. Tako nesto. Sad nzm je l to bilo za moje ili za L zube [sm=smiley36.gif] ne secam se, ali ako je za njene, ista nismo uradili. Occccccccccccccccccccccccccajni su joj zubi! Ocajni!
Nas problem zapravo pocinje od profilakse tj antibiotika koji je pila od godinu dana, pa narednih 8m svako vece. Kaze DR da joj je AB unistio zube jer mi tada nismo prali (nisam ni znala da treba) a uveliko je imala sve zube oko prvog rodj. I onda smo imali prvi karijes 3m pred drugi rodj na gornjim kecevima. Kad se slogirala nisam! Bas sam bila u panici i rekof gotovo .. ovo sada kad krene ... ostasmo krezavi.
I onda sam nasla DR .. ne znam .. nemam reci za njega ... BOG!!!!! Usli smo u neki program tj pretplatili se [sm=smiley36.gif] narednih godinu dana na zubara i dolazili po potrebi. On je to sve lepo zaustavio, sredio i preeeeazadovoljna sam. E sad, zeznuto je sto ona na kecevima, tj od polovine levog i desnog ima plombe koje, jer nemaju za sta da se drze cesto ispadaju :( tako da non stop visimo po zubaru .. uzas ... ostali zubi su ok, kad kazem ok mislim zdravi ali su uzasno zuti i to me bas frustrira :( .. msm da ej do genetike, na tatu je njemu su zubi katastrofa najveca, majka mu je od tako neke intervencije i umrla .. tako da bas su L ocaj zubi.
Nas zubar nama daje Ksilitol. To je neki secer, koji svako vece treba da mazemo na zube, sto ja iskreno ne radim vec duuuuuuuuuugo.
Iako mu bezrezervno verujem, bas je faca .. ovo mi se nekako ne daje svako vece ...
Sto se pastice tice ja sam njoj prala sa mrvicom paste i pre nego je naucila da pljuje ali sam je bas forsirala da to nauci, tako da cim je naucila nije vise bilo problema ... sada tj vec dugo dugo peremo rednvno ...




IvanaSK RR -> RE: Dečiji stomatolog (11.2.2016 11:00:28)

I ja sam pila u prvoj trudnoći (a i sada) Fluorogal. Mom sinu su super zubi, toliko da imamo problem pri ispadanju, nece nikako napolje.




bikishiz -> RE: Dečiji stomatolog (11.2.2016 13:47:33)

Zemunka, mozes li mi bar u pp napisati kontakt vaseg zubara?
Moj sin od dve godine ima pokvarene cetvorke, pa bi mi bas trebao dobar deciji stomatolog.




cockic -> RE: Dečiji stomatolog (11.2.2016 14:08:32)

I mom sinu cetvorka popravljana pre godinu dana,a sad mu se polomila tj.prepolovila na pola,zubar kaže da nista nediramo jedino ako ga zaboli.ostali svi zdravi samo taj mu se zeznuo i pokvario.a nesme da je vadimo zbog mesta neka bude tako.nego njemu zubi jos ne ispadaju sad ce sest godina.a ni sestice mu nisu nikle.sou sa njim.
Cera ima sve zdrave.nek budu na mene zadovoljna sam kakvi su moji zubi.sa mnom je mama pila fluorogal u trudnoci mozda ima veze,a možda i ne.




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (11.2.2016 21:36:35)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Čupo, to i mm kaže, da je negde čuo da je Fluor štetan u tim nekim dozama (Fluonatril ili Fluorogal, pretpostavljam i da je isto), da su Amerikanci radili istraživanja. I pitao je danas dr. a ona reče da istraživanja nisu dokazala da je štetan.
Zato me i zanima da li daju ostale mame sa RR? Pišite mame, da li dajete Fluonatril?



Dr. kaže da se detetu daje jedna dnevno, nakon 2. godine, da izgricka, u bilo koje doba dana. Ako se zaboravi nekada da se da, sutradan ide samo jedna, nikada dupla doza.



Da, ja imam selektivno pamćenje, pročitam nešto i zapamtim samo detalje, a kad me pitaš šta i kako ja nemam pojma [sm=smiley36.gif]

Elem, sad potražih na netu, i da, ja NE bih davala.
KLIK

Edit: Da dodam, da ja nisam pila, a i njima sam davala to svega par puta, L ima kriminalne zube, M mnogo bolje od nje. Tako da ja mislim da to nema puno efekta, genetika je tu glavna. Jer ako ko vodi računa o higijeni zuba, onda je to moja L, a kad je čovjek vidi rekao bi da u životu zube nije oprala, kvare se brzinom svjetlosti, ima zadah. Užas. Genetski su joj loši...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>