Milena18 -> RE: Razgovori mama 08/17 [chat] (18.8.2017 9:50:30)
|
Ivana, ne kaže, daleko od toga. I kad bi rekla, verovatno bi rekla pa-pa [sm=smiley36.gif] Nego je mi pitamo da pokaže žutu kocku, i ona pokaže. Plavu i crvenu isto. Mi nismo mogli da verujemo, pa smo je ceo dan terali da nam pokazuje. Ali eto, juče joj se sve pomešalo, ništa nije znala [sm=smiley36.gif] Nismo je mi ni učili boje jer jeste rano, nego je valjda ona nekako skontala zato što se stalno igramo tim kockama, pa mi onako usput pričamo boje. Videćemo hoće li danas znati. Kaže i moja koleginica da su deca danas inteligentnija nego što su bila i da u ranim uzrastima svašta kapiraju što mi nismo, ne znam da li je to stvarno tako. Što kaže Krin, zavisi i koliko se sa njima radi, ali i od mnogih drugih faktora. U svakom slučaju, meni ta sirova inteligencija ništa ne predstavlja. Draže mi je da vidim dete koje je prosečno inteligentno, a radoznalo i vredno, nego neko super pametno, a lenjo. Naravno, ne kažem da su sva deca sa IQ-om iznad proseka lenja, ali ima ih, ja ih u okruženju imam nekoliko. Isto smatram da decu nikad ne treba hvaliti zato što su pametna, a to često čujem od roditelja. Mislim da ih treba pohvaliti kad nešto urade kako treba, kad završe neki zadatak, ispune obavezu, a ne zbog nečega što im je priroda dala.
|
|
|
|