tanya -> RE: otvorena u 25.nedelji? (19.11.2009 17:24:11)
|
Ja isto mislim da bi trebalo da se raspitas kod jos nekog ginekologa.Meni su radili serklaz u 6 mesecu,a materica mi se otvorila jos u 2 mesecu trudnoce.Do serklaza sam redovni pila partusisten i to na svaka 4 sata po pola tablete.Ono sto je bitno je da pratis da li imas kontrakcije.U ranoj trudnoci izgledaju kao da si se stomak stvrdne i tvrd je kao beton.Ako ti se to dogadja do 3 x dnevno,to nije problem(tako su meni ginekolozi u Betaniji objasnili,i rekli da ih uglavnom svaka trudnica povremeno oseti),ali ako ih imas stalno,kao sto sam ih ja imala onda moze da bude problem.Tvoj ginekolog treba redovno da prati koliko se otvaras,a ti moras da obratis paznju na kontrakcije.Samo jos da napomenem da je meni nazalost serklaz drzao samo nekih mesec i po, i da su morali da ga skinu(mada se skida 2 nedelje pred porodjaj) iako su mi pojacali dozu partusistena na 4 sata po celu tabletu,tako da sam mesec dana lezala na patologiji.Jos jedna stvar je da obavezno vidis kakav ti je rezultat vaginalnog sektreta,jer ako ti nije normalan nece ti raditi dok ga ne skinu minimalno na 3 grupu.Meni je nazalost bio 6 grupa i jako tesko smo ga skinuli na 3 grupu.To su bile moje 2 najgore nedelje u trudnoci...znam da mogu da izgubim bebu,a serklaz ne mogu da mi urade. ps:Hvala Bogu sve je dobro proslo,porodila sam se 7 dana pre termina,i imam preslatku trogodisnju Taru [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/sloncek.gif[/image]
|
|
|
|