Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju



Poruka


marketing RR -> Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (2.4.2022 14:32:08)


Pozivamo vas da nam ispričate svoju priču o dojenju!

Nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju" traje od 1.4.2022. do 31.5.2022. Pravo učešća imaju sve mame. Pisanjem i slanjem svoje priče konkurišete za nagradu - PHARMALIFE PAKET ZA MAMU I BEBU koji sadrži sledeće Pharmalife proizvode: FITOLAT, MAPEZ sprej, FITOBALM balzam gel, OMEGA JUNIOR kapi i CORTINAT krem.

Na kraju konkursa, predstavnici kompanije Lifemedic izabraće će 5 priča, čiji će autori-mame, osvojiti po jedan vredan Pharmalife paket koji će biti poslat na adresu dobitnika o trošku sponzora


POŠALJI SVOJU PRIČU-->>>

[img]https://i.postimg.cc/PrX3ZmR3/70qy8YQ.jpg[/img]

Ispričajte nam vašu priču o dojenju! Priču o prvim i svim narednim danima!

Ne štedite na emocijama. Bez obzira da li je vaše dojenje bilo uspešno ili ne, podelite sa nama svoje iskustvo.
Želimo da objavimo razne priče, ne da bi nekog osudili zbog (ne)dojenja, već da neke drage buduće mame pročitaju različita iskustva, verujemo da će im biti od pomoći.
Želimo da neke mame koje upravo doje ili pokušavaju da doje osete da nisu same, da ima puno žena koje trenutno prolaze kroz isto.
Želimo da se neke drage mame čije su bebe porasle prisete onih uspavanih okica na svojim grudima, verujemo da će zaplakati (i one same a i svi mi koji čitamo).
A, želimo i da saznamo koje su prepreke koje sprečavaju da više majki uspe u dojenju. Da saznamo da li majke u porodilištima dobijaju adekvatnu pomoć vezano za dojenje. I da saznamo koliko zaista majke znaju o svojim mogućnostima što se dojenja tiče i o značaju svog mleka.


PROČITAJ VIŠE

Da bi dojenje učinili prijatnim iskustvom i za mame i za bebe, tu su Fitolat tablete - prirodna i efikasna pomoć za dovoljno mleka

[img]https://i.postimg.cc/8CSrJbys/pfdiaXq.jpg[/img]

Fitolat tablete su dodatak ishrani, prirodnog sastava od ekstrakata biološki kontrolisanih biljaka, namenjen dojiljama za:

poboljšanje laktacije odmah nakon porođaja
održavanje laktacije tokom celog perioda dojenja


Sastav:

suvi ekstrakt hmelja -ubrzava nadolaženje mleka, deluje umirujuće i kao gorki aromatik, čime olakšava varenje i tegobe u stomaku
suvi ekstrakt komorača -povećava količinu izlučenog mleka kod žena u laktaciji, utiče pozitivno na varenje
suvi ekstrakt grčkog semena (piskavice) -stimuliše laktaciju (povećava i brzinu lučenja mleka i njegovu količinu) i poboljšava rad organa za varenje
suvi ekstrakt verbene -stimuliše laktaciju i ublažava menstrualne bolove, normalizuje rad digestivnog trakta, povoljno utiče na depresiju i nervnu napetost


Dejstvo:

podstiče laktaciju i povećava količinu majčinog mleka
podstiče brže nadolaženje mleka kod dojilja





marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (2.4.2022 14:34:31)



Divne nove priče o dojenju nam već uveliko stižu, možete ih pročitati OVDE. [sm=bravo.gif]




marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (10.4.2022 22:39:38)


"U najboljim godinama sam se razbolela, moji bubrezi su prestali da rade. Imala sam samo dvadeset_ i jednu godinu. Presuda-dijaliza. Tri puta nedeljno vezana za aparat, vezana za moj grad, vezana za bolnicu. Roditelji od šoka dobijaju dijabetes, ne mogu da mi budu donori. Agonija se nastavlja punih 6 godina...

Jedne noći je zazvonio telefon. Bio je to poziv za transplantaciju. Dve godine od transplantacije ostala sam u drugom stanju."

PROČITAJ CELU PRIČU...




marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (12.4.2022 21:49:44)


"Sećam se i dana kada je moj otac preminuo. Sećam se da je moj sin ležao u naručju moje majke i gledao je u oči. Imala sam osećaj da razume što više nemam mleka. Nije plakao, uvek bi prihvatio flašicu i nasmešio mi se kada bi popio mleko. Samo 5 meseci smo dojenjem bili vezani, ali sam zahvalna što sam iskusila tu radost i emociju. Tu sreću i povezanost sa svojim čedom. Zahvalna sam što je deka za sobom ostavio zelene oke kao svoje. Narav blagu i milu. Osmeh najiskreniji koji sam videla. Ostavio je svog naslednika."

PROČITAJ CELU PRIČU...




flamingos -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (14.4.2022 22:36:01)

Divno.Svaka je priča za sebe.Jako su dirljive.Uživajte sa mališanima.Želim vam svako dobro.Srećno svima u nagradnom konkursu!❤





marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (23.4.2022 3:12:47)


Pre pandemije, rodila sam svoju prvu ljubav, jednu malu krofnicu. Težak porođaj, još teži oporavak. Devojčicu sam dojila u porodilištu i dojenje nastavili i kod kuće. Jako malo je dodavala na kilaži što je nas roditelje veoma zabrinulo. Njena izabrana doktorka rekla nam je da je devojčici potrebna dohrana te da prekinemo dojenje.

Očajna, želela sam da svom detetu priuštim najbolje za nju, te kao mlada majka od 18 godina poslušala sam savet doktorke, s tim da nismo prekinuli dojenje. I dalje je dodavala po samo 500-600g mesečno. Kad se sama odvikla od ad mleka imala je samo 4 meseca. Tako mala znala je šta je najbolje za njeno malo telo.

Ona je sitna devojčica i bila je veliki sisoljubac. Zvali smo je "mali sisoje". Ostala sam trudna sa drugom bebom za vreme "velike pandemije", sećam se da je to bila izolacija za sve ljude u Srbiji. Otišla sam na jedan pregled da bi mi potvrdili trudnoću i posle toga nisam otišla ni na jedan pregled više. Iz razloga da sam bila uplašena da ne zarazim svoju malu bebu, provela sam kod kuće celu svoju trudnoću. Devojčica je i dalje sisala, te sam razmišljala da dojim tandemski kad se beba rodi.


PROČITAJ CELU PRIČU




marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (2.5.2022 13:55:37)

Дучић је написао: „Пољубац је сусрет нaјвећи на свету“. Каква неистина! Да је Дучић био жена, да је био жена, мајка, да је био жена, мајка, дојиља, таквој би се неистини и сам грохотно насмејао. Као што сам се ја насмејала када сам се тог стиха, који сам некада и сама много волела, сетила први пут након што сам доживела СУСРЕТ НАЈВЕЋИ И НАЈЛЕПШИ НА СВЕТУ.

PROČITAJ CELU PRIČU...




marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (24.5.2022 15:15:56)


"Peta beba po redu ti sve znaš, glasili su komentari sestara iz porodilišta. Da sve znam, nisu ni svesni koliko zapravo ne znam ili nisam znala.

Vratimo se devet godina unazad. Prva beba prvi susret sa bebom. Imala sam 22 godine. O dojenju sam samo slušala priče i iskustva raznih žena okolo. Svako doživljava na svoj sebi svojstven način.

Neznanje, neiskustvo dovele su do toga da nisam dojila prvo dete, navodno nisam imala dovoljno mleka. Koliko sam sada ljuta na sebe zbog toga što nisam slusala majčinski instikt. Kroz svu tu bol koju sam prošla, otečene grudi, bolne bradavice, nisu ništa u poređenju sa bolom koji sam oset_ila, kao da svom detetu nisam dobra majka. Tu nemoć.

Na red su došle druga, treća, četvrta i sada peta beba."


PROČITAJ CELU PRIČU...




marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (26.5.2022 12:38:25)


"U petak, desetog dana septembra, moja mama se baš lepo doterala i krenula je da završi neke obaveze. Otišla je da da krv za redovan pregled koji je bio zakazan za naredni utorak, zatim se videla sa prijateljicom na kafi, malo su prošetale, ispričale se i na kraju je svratila i do banke. Bio je divan septembarski dan. Sutradan je trebalo ići na svadbu u Aleksinac, a prekosutra na svadbu u Beograd, grad gde i živimo. Šta da kažem sem da moja mama voli svadbe i vrlo se radovala tim događajima. Ali dan pre toga osetila je neko golicanje u donjem predelu stomaka i pomislila je da ne bi bilo loše da se ode na pregled pre zakazanog termina u utorak. Na klinici su rekli da će kontaktirati doktora pošto on radi samo utorkom, pa ako bude slobodan, primiće mamu, a ako ne bude slobodan, ostaće termin zakazan za utorak. Mama je rekla da je to sasvim u redu pošto se osećala dobro. Kasnije su nazvali sa klinike i rekli da će doktor biti slobodan istog dana u 18h.

Mama i tata su otišli na pregled i UZ je pokazao da će termin biti ipak malo kasnije, negde u novembru. Nema to veze, iovako je termin samo okvirni datum. Usledio je i onaj pregled gde doktor može da oseti gde mi je glavica. Tu nas je sve dočekalo iznenađenje! Mama je bila otvorena 3 prsta i morala je smesta u bolnicu!"


PROČITAJ CELU PRIČU...




marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (7.6.2022 13:15:09)

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo prvu od pet pobedničkih priča konkursa "Najlepša priča o dojenju"!💗


"Te septembarske večeri, kada mu vreme bilo nije, rešio je da dođe na svet. Hitan carski rez u totalnoj anesteziji i njegov odlazak u inkubator. Nisam ga videla, nisam zagrlila, dodirnula, poljubila... (Na zagrljaj i poljubac, čekala sam 72 preduga dana.)"


PROČITAJ CELU PRIČU...




marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (7.6.2022 19:18:58)

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo drugu od pet pobedničkih priča konkursa "Najlepša priča o dojenju"!💗

"To što sam se porodila na način na koji nisam planirala je poljuljalo i moju sigurnost u uspeh za uspostavljanje laktacije. Nismo imali zlatni sat, nismo imali taj prvi kontakt. Prvi put smo se povezali u šok sobi, ali dojenje ni tada nije započeto.

Tu prvu noć sam provela razmišljajući da li je moje dete gladno, kako sam ja loša majka što još uvek nisam počela da dojim. Razne misli su mi prolazile kroz glavu, odlučila sam da ću naredno jutro zatražiti da mi donesu bebu na prvi podoj da makar malo tog zlatnog kolostruma uzme. Tako je i bilo, prebačena sam u sobu i doveli su mi moju mrvu. Bio je tako sitan i uspavan, samo su mi ga spustili i otišli."


PROČITAJ CELU PRIČU...




marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (8.6.2022 21:24:50)

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo treću od pet pobedničkih priča konkursa "Najlepša priča o dojenju"!💗


"Na porođaju, moj antigenski test je bio negativan ali, PCR test je bio POZITIVAN. Strah, strepnja...
...Uspostavili smo prvi kontakt, osećaj predivan, doktor mi čestita i natopljava mi usta mokrom gazom, govori da je sve u redu i da je beba negativna na antigenskom testu. Kada su me prebacili nazad u izolacionu sobu, dečak je bio pored mene ali nisam smela da ga diram niti da mu se približavam jer je on bio negativan. Rekli su da ne smem da ga dojim te da će ga hraniti špricom ad mlekom. Noć, kasni sati, beba plače, vreme mu je za mleko.
Niko ne dolazi, ja strahujem..."


PROČITAJ CELU PRIČU...




dunja RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (9.6.2022 8:49:37)

Divne priče [sm=bravo.gif]




flamingos -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (9.6.2022 9:05:03)

Čestitam svima.Predivne priče.❤




Stranica: [1]