|
Tiziana -> RE: Razgovori mama 12/22 (10.12.2022 14:49:28)
|
Cao zenske. Nisam ove nedelje uspela da vas citam.Mi smo jutros odvezli svekrvu na aerodrom, otisla je malo kod cerke, zeta i unuke.. Malo sam ljubomorna, putuje se i meni🥴Zavrsavam rucak, pecem palacinke pa odoh sa kumom na film.Zuvot standardno ludnica. Koliko volim ovaj period godine, toliko ga i mrzim. Kao danece biti sveta posle nove godine, svi se tako ponasaju, svi panicno nesto traze, sve je hitno.Sto se tice takmicenja, cerka kategoricki odbija da ucestvuje, sin birka na koja ce, ali uvek ide na nesto. Ni jedno ni drugo nisu u stresu oko toga. Deci je stres ako im roditelji nabijaju stres. Na kraju ta takmicenja ostanu samo njima (i roditeljima) kao neka satisfakcija, nemaju neke posebno velike koristi od toga. Ali naravno uvek sam za kad dete hoce da ide i ima osnova da ide. Svako iskustvo je dragoceno. Mi pidsticemo decu da kad uce prosire malo to sto uce, povezu sa onim sto rade iz drugih predmera, pitaju na casu, ucestvuju u diskusijama, jedino tako ce imati jednog dana sirinu. Inace dzaba im sve petice. Moja drugarica predaje u jednoj jakoj bgd gimnaziji, kaze ima razred od 35 vukovaca. Kad postavi pitanje, svi cute i samo gledaju da ne propuste nesto da zapisu, nema diskusije, nema iznosenja misljenja..kaze ne voli uopste da radi u takvim razredima. Sad ko neka baba odohu neku skroz drugu pricu, ali skoro smo pricale o tome i bas sam pod utuskom.. Odoh da se vratim palacinkicama, imam novi tiganj pa da isprobam.. 🙂
|
|
|
|