Anoniman -> RE: Trovanje/povredjivanje kucnih ljubimaca (15.4.2012 21:30:12)
|
ne postoji opasna rasa. pas je toliko modifikovan da ne moze da se rodi opasan - takvim ih ljudi naprave. izivljavanje na zivotinjama samo pokazuje kakakv je ko (ne)covek, ma koji da su razlozi. i mene su napali psi i to ne lutalice nego izleteli iz dvorista, pa opet nisam se nikome osvecivala, otisla sam u pasterov zavod, prijavila inspekciji zbog moguceg besnila i to je to. sada imam samo zert od malih pasa, ali ne i druge stete. vazdusna puska je u pitanju, imao je ono malo tane u uhu i iznad oka, mislim da se zove dijabola. drzava nam je s*anje, ali to ste vec znali. odavno ne pitam sta ona moze za mene da uradi, nego ja za nju. problem lutalica se ne resava kukanjem niti suzavcem neko konkretnom pomoci. pruzis se koliko su ti noge dugacke, ne? minavb, bas mi je zao sto si imala takvo iskustvo. cula sam za slicne slucajeve i drago mi je da nisam naletela na njih, mozda bi i meni vera bila poljuljana. ovako znam ljude koji to rade u ns i okolini i pomazem kako i koliko mogu. prodam koju krpicu pa im uplatim na racun, napravim dusecic ili kupim malo hrane, ti ljudi znaju kako to da podele i upotrebe. i a kraju - konstantna edukacija! ako ne zelis potomke svog ljubimca za sebe ili prodaju, to se zna kako se resava. dugorocno je to mnogo bolje za sve. uvek sam govorila da ako sam vec svesno uzela ljubimca, onda cu svesno i da brinem o njemu. on, kao i moje dete, mora da jede, pije, leci se i za to mora biti novaca. u suprotnom, necu imati ni jedno ni drugo kad nisam u stanju da brinem o njima, i tu odluku donosim samo ja!
|
|
|
|