Daca88 -> RE: Trovanje/povredjivanje kucnih ljubimaca (18.4.2012 17:30:21)
|
Mina,uopste nisam pribrana,juce mi se sve smracilo.Onaj dan kad ga je doneo(neko rece dobro sto ga doneo bar),E PA NIJE,to nije opravdanje jer nije ni trebao da puca!Ni na jednu,nikada,i ni pod kojim uslovima,a kamoli na njega kojeg zna,i zna za 4 godine da je miroljubljiv pitom i dobar macak,od kojeg su nam tek izlegnuti pilici setali i ni jednog nije dirao,a kamoli da je prelazio dirati tudje.Inace pre pola godine su nam otrovali dva dvomesecna maceta,koja su sisala,koja se nisu odvajala od majke,i to je sigurno nocu neko nesto bacio.Uginuli su,i nakon dva dana je macka dobila simptome trovanja i nasli su joj insekticid,plavi kamen,i otrov za pacove.Mali su umrli od toga,mama macka je samo probala Izgleda,pa povratila,i nije joj bilo nista.Nego,taj dan sam mu opsovala u besu,i razumem ja tebe draga da je neki moj vrsnjak nebi bila sabrana,ali ne mogu da se spustam na nivo penzionera,pa makar iz postovanja prema starijima,iako nije zasluzio to postovanje jer nije postovao mog ljubimca.Nazalost dozvolu za pusku ima,nekada se bavio lovom,uvek sam trcala zgrozena u kucu kada je donosio zeke i fazane a sad mu izgleda zanimacija da rekreativno puca na macke.Mikice vise nema i to je nepromenjivo stanje.Sada mi ostaje da cuvam preostale 4 macke koje imam,ali nekako mi nedostaje razigrana petorka.Mislim da cu nabaviti jednu macu,po mogucnosti istu takvu kao sto je on bio,da kad njega gledam bar malo imam osecaj kao da je Mikica tu. P.S da li je glupa ideja boks za macke u dvoristu,posto u kuci zaista ne mogu da ih drzim,a htela bi da ih nekako zastitim.Opet,i da ih sterilisem to mi nije garancija da nece pojesti otrov i dobiti metak.
|
|
|
|